Flow Reizen onderscheidt zich door haar ervaren en professionele begeleiding. De meeste begeleiders werken jarenlang voor ons en begeleiden tot soms 10 reizen per jaar. Naast de interne opleiding beschikken onze begeleiders over een relevante HBO- of universitaire achtergrond. Ze zijn sportief en reislustig en hebben daarnaast de nodige agogische en sociale vaardigheden. De begeleiders delen hun expertise en ervaring met ons om zo richting te geven aan de ontwikkeling van Flow Reizen. Omdat onze begeleiders een grote verantwoordelijkheid moeten dragen, werken we alleen met betaalde krachten.

Ervaren begeleiding voor onze begeleide reizen

Voordat een begeleider mee gaat op reis, moet hij/zij eerst onze interne opleiding van minimaal 6 dagen volgen. Daarin komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
• Kennis van aandoeningen, epilepsie, verschillende vormen van autisme, verstandelijke beperkingen en niet-aangeboren hersenletsel. Dit gebeurt o.a. door middel van gastdocenten.
• We behandelen kennis van en omgaan met medicatie, sociale vaardigheden van begeleiders, inzicht in sociale vaardigheden van deelnemers, communicatie, probleemoplossing en begeleidingsmethodieken.
• We besteden aandacht aan rijvaardigheid en algemene veiligheid. We brengen een dag door bij ons busverhuurbedrijf.
• We bespreken noodprocedures en het calamiteitenplan: wat te doen in geval van brand, ongevallen, agressiviteit, ongewenste intimiteit en andere problemen. Nog liever: hoe kunnen deze situaties voorkomen worden.

De deelnemers worden zo individueel mogelijk begeleid. Dit gaat ieder jaar makkelijker, omdat we de meeste van onze deelnemers intussen goed kennen. We houden ons aan het inschrijfformulier waarop de deelnemer zelf kan aangeven hoe er bijvoorbeeld met geld, medicatie, gedrag, verzorging, alcohol en zelfredzaamheid omgegaan moet worden. Je krijgt de begeleiding en de ruimte die je vraagt, mits dit de groepssfeer en de veiligheid niet schaadt.

Omdat onze begeleiders een grote verantwoordelijkheid moeten dragen, werken we alleen met betaalde krachten. Maar denk er aan, boven alles zijn het vooral gezellige, enthousiaste en creatieve reisleiders!

De paardrijdkampen worden begeleid door het Team van Olke Bolke Ruiterkampen. Dit zijn vrijwilligers en zij werken op dezelfde manier.

Ervaringen van onze begeleiders

Chantal van Koert
Hallo Flow-ers, ik ben alweer vanaf 2009 werkzaam bij de leukste en gezelligste reisorganisatie van de wereld! Met Flow Reizen op reis gaan betekent voor mij avontuur en spectaculaire activiteiten! Maar natuurlijk ook op zijn tijd genieten van de vele prachtige uitzichten, een lekker cappuccino-momentje op een zonnig terras of hobbelend op de rug van een ezel, kameel of olifant de omgeving ontdekken, alles is mogelijk met Flow Reizen.
En weet je waar ik nou extra blij van wordt? Dat jullie erbij zijn! Samen plezier maken, andere culturen leren kennen en ‘vreemde’ gerechten proeven en vooral jullie daarbij zien genieten, dat maakt mij gelukkig. Mijn favoriete bezigheid is het struinen door de winkelstraatjes, op zoek naar souvenirs, speciale t-shirts, petten en andere leuke hebbedingetjes. Maar bovenal maken jullie voor mij elke reis tot een herinnering om nooit meer te vergeten! Hopelijk zie ik jullie snel op  een  volgende reis om weer een zonnig Flow-avontuur tegemoet te gaan.

 

Frans Hommel
Dag avonturiers! Ik mag mijzelf de meest milieuvriendelijke begeleider van Flow Reizen noemen, want ik loop namelijk op zonne-energie! Zodra ik mijn stoere Flow-begeleidersshirt aangetrokken heb en de zonnestralen mij vinden, gaat mijn bloed sneller stromen. Ik stuiter alle kanten op! Scheurend op een quad tussen de Tunesische cactussen, dobberend op de piratenboot voor de Turkse kust of ik dans de Sirtaki over de mooiste Griekse zandstranden. Ik zie het als een uitdaging om iedere reis weer zó gezellig te maken, dat we het er later in het bejaardentehuis nog over hebben. Weet je nog, dat we in Turkije al die obers in het zwembad gooiden? Herinner je nog dat we, verkleed als vrouwen, het hele hotel in Griekenland op zijn kop hebben gezet? Of wat te denken van dat privéconcert van de goede muziekband op het Oerolfestival? Stuk voor stuk gouden herinneringen mede mogelijk gemaakt door.... jullie!

 

Nicole Nooijen
Beste vakantieliefhebbers!
Voor mij is het extra spannend dat jullie alle mooie reizen uit deze brochure bekijken. Dat betekent namelijk, dat ik de hele zomer weer met jullie op reis mag! Ga je met mij mee, dan gaan we met een speedboot over het Gardameer varen, we lopen de apfelstrudelroute in Niederau, in Kos maken we een spannende snorkeltocht en ‘s avonds met een lekker drankje op het terras niksen. Ik vind alles leuk!
Nicole  als begeleiding bij Flow Reizen, wat krijg je dan? Ik ben de Herman den Blijker onder de koks, de Michael Schumacher onder de chauffeurs, de Guus Meeuwis onder de zangers, de André van Duin onder de grappenmakers en de Frans Bauer van de gezelligheid! Ik kan niet wachten totdat mijn slippers weer uit de kast mogen en mijn winterjas wordt vervangen door een vrolijk zomerjurkje. Ik heb zin in de komende zomer, jullie hopelijk ook!

 

Leer al onze begeleiders kennen