Interview met een ouder: Magriet Kanters, uit Ospel

27-12-2017

Droomreizen

Het is heerlijk om op reis te gaan. Wandelen in de bergen, luieren aan zee, actief bezig zijn of cultuur snuiven. Ouders en begeleiders genieten achteraf van de vakantieverhalen.

 

Margriet Kanters is dit jaar voor het eerst met haar zoon Michael op de Reünie.

"Michael heeft het afgelopen jaar zo'n ontzettend leuke groep had gehad, daarom wilde hij graag gaan. Hij is al een heel aantal keer mee op reis geweest. De Ardennen, Kroatië, Macedonië en de Azoren."

 

De eerste reis

"De eerste reis naar de Ardennen was om eens te kijken wat hij ervan vond. Nou, dat beviel dus heel goed. Hij is toen ook verder weg gegaan, samen met een vriend Robin van Brusselers. De jongens kennen elkaar van school. Via Robin leerden wij Flow Reizen eigenlijk kennen."

 

Makkelijk contact

"Tot nu toe maakten Michael en Robin alle reizen samen. Volgend jaar gaan ze voor het eerst apart van elkaar op reis. Maar inmiddels kent Michael al heel wat mensen van eerdere reizen. In het dagelijks leven heeft hij er soms moeite mee, maar bij Flow maakt hij heel makkelijk contact. De deelnemers zijn van zijn niveau dus hij voelt zich gewoon thuis."

 

Even bellen

"Bij Flow is alles goed georganiseerd. Er is professionele begeleiding voor als het nodig is. Michael heeft niet heel veel begeleiding nodig maar kan ook niet alleen op reis. Flow vraagt van tevoren ook genoeg informatie, zodat ook begeleiders weten wat de jongens wel en niet kunnen. En als je als ouders vragen hebt kun je altijd even bellen. Of je gaat gewoon even langs in Weert. "

 

Mooi weer

"Michael werkt bij de Jumbo en heeft het daar erg naar zijn zin. Maar zijn vakanties daar kijkt hij toch het meest naar uit. Er is een breed aanbod van reizen. Michael wil mooi weer, dat vindt hij het belangrijkst. Daarom kiest hij volgend voorjaar ook voor Kaapverdië. Verder kiest hij ook altijd zelf wat hij wel en niet wil doen. Bepaalde excursies naar musea bijvoorbeeld, daar houdt hij niet zo van, dus dan gaat hij gewoon niet mee."

 

Vakantiefilmpje

"Wat bijvoorbeeld prima kan, is dat Michael samen met Robin zelfstandig een middag op pad gaat. Dan gaan ze een keer niet met de groep mee maar samen de stad in. Zelf met de taxi, dat is allemaal geen probleem. Ik kreeg een keer een filmpje toen ze samen op pad waren. Ze hadden besloten zich te laten scheren in Macedonië. Heel grappig."