Interview met een ouder: Mettina Barends

30-06-2017

Dochter Rianne ging dit jaar voor het eerst met Flow Reizen op pad. De reis ging naar Frankrijk en was 'superleuk'. "De leukste reis van heel m'n leven", vult Rianne haar moeder aan. Ze weet al waar ze volgend jaar naartoe wil: de Dolomieten!

Hoe kwamen jullie bij Flow Reizen terecht?
"We hebben gegoogled. Flow was de eerste organisatie die we tegenkwamen dus dat hebben we gewoon geprobeerd. Ik vond het wel spannend bij vertrek, je geeft haar zomaar mee en ze kent nog niemand echt. Maar ze vond het geweldig."

Waar kijken jullie naar bij het uitzoeken van een reis?
"Wij gaan ook samen op vakantie. Maar dat is dan niet echt actief. Wij maken meer stedentripjes. Met Flow kan ze actieve reizen doen, dingen die ze met haar familie niet doet. Daar kijken we dan ook naar. Dat het echt andere reizen zijn dan dat we zelf zouden doen. Zo kan ze met Flow nieuwe dingen doen."

Waarom kiezen jullie voor begeleide reizen?
"Rianne kan niet alleen. Met Flow gaat ze met leeftijdsgenoten op reis. Er kan niks mis gaan. Als er een probleem is, kan er bij begeleide reizen direct iemand helpen. Bovendien is het gezellig zo'n groep. Dat ze niemand kende bleek geen probleem. Ze kon met de hele groep goed opschieten."

Hebben jullie een tip voor Flow Reizen?
"Ik weet eigenlijk niks. Het is goed geregeld. De begeleiding is gezellig. Niet te serieus. Een hoop grapjes en gezelligheid. Echt vakantie."

Wat waardeert u het meeste aan Flow Reizen?
"Mijn dochter gaat met gelijkgestemden op pad. Daardoor vindt ze snel aansluiting. Reguliere groepsreizen kan natuurlijk ook. Maar daar gaan toch andere mensen mee en doet ze minder snel contacten op."