Interview met een reisbegeleider: Stijn Nooteboom

17-04-2018

Droomreizen

Het is heerlijk om op reis te gaan. Wandelen in de bergen, luieren aan zee, actief bezig zijn of cultuur snuiven. De Flow-begeleiders gaan overal naar toe, toch hebben ze allemaal hun eigen favoriete bestemmingen.

 

Stijn Nooteboom (2 jaar bij Flow)
Stijn vindt Flow Reizen fantastisch omdat je met Flow nieuwe dingen doet, niet alleen als deelnemer maar ook als begeleider.

"Je doet dingen die je in het dagelijks leven niet iedere dag doet: parasailen en jetskiën bijvoorbeeld. Verder hou ik van actieve vakanties waarbij we gaan wandelen en mountainbiken. Ook dan zit je bij Flow wel goed."

 

Mooiste Flowreis

"Ik was verrast door de Dolomieten. Ik kwam net terug van mijn wereldreis en dacht echt: waarom zou je op wereldreis gaan als er in Europa zoveel moois is. Het was echt een eye opener. Flow heeft hele gave plekken. Dit jaar hebben we ook weer zulke leuke dingen gedaan. Dansen onder de sterren in Marmaris op het strand bijvoorbeeld. En als voetballiefhebber was Camp Nou in Barcelona natuurlijk een hoogtepunt. "

 

Kastelen en jeepsafari's

"Ook ik ben via andere Flow-begeleiders bij Flow terecht gekomen. Ik dacht ‘dit is reizen en actief bezig zijn, echt iets voor mij’. Ik hou niet van standaard vakanties waarbij je iedere dag op het strand ligt, maar ben het liefst de hele dag op pad: kastelen bezoeken, een jeepsafari of via ferrata. Voor mijn opleiding sportmanagement werkte ik in Ethiopië al met de Flow doelgroep en daarom wist ik dat ook de groep mij goed zou liggen."

 

Nieuwe bestemmingen

"Ik ben nu als freelancer werkzaam in het organiseren van sportevenementen. Dat is prima te combineren met mijn werk voor Flow. Ik hoop dat ik hier nog lang kan werken. Tijdens mijn eigen wereldreis heb ik ook nog een aantal mooie toekomstige Flow-bestemmingen ontdekt. Cancun, in Mexico, lijkt me een mooie bestemming voor de Flow deelnemers. Mooi strand en goede hotels, en met een busje ben je binnen twee uur bij andere hoogtepunten van Mexico."

 

Grenzen verleggen

"Het mooie van Flow is dat mensen los komen en hun grenzen verleggen. We maken mooie reizen, met fantastische deelnemers en leuke collega’s. We beleven samen mooie avonturen en kunnen dan weer verhalen uitwisselen op de terugkomdag. Dit voorjaar ga ik naar Dubai, een bijzondere bestemming, ik ben benieuwd wat we daar allemaal gaan beleven."