Interview met een reiziger: Eduard Havelaar

19-01-2018

Droomreizen

Het is heerlijk om op reis te zijn. Wandelen in de bergen, luieren aan zee, actief bezig zijn of cultuur snuiven. Iedereen kiest een andere vakantie. Wat zijn de droomreizen van deelnemers van Flow?

 

Eduard Havelaar (38)

Eduard vertelt over zijn mooiste reis ooit. En die was - toevallig - het afgelopen jaar: Sri Lanka!

"Mijn mooiste reis ooit was de reis naar Sri Lanka in juni van dit jaar. We hebben een rondreis gemaakt met de bus. Zo trokken we het hele land door. Met een lokale gids uit de hoofdstad Colombo die ook Engels sprak, zo konden we het een beetje volgen. Toch moesten we soms met handen en voeten praten, ook de begeleiders."

 

Rijst als ontbijt

"Het eten vond ik heel erg lekker. Veel rijst, zelfs als ontbijt. Ik denk dat we soms wel drie keer per dag rijst aten. Maar als we er genoeg van hadden konden we gelukkig ook altijd broodjes eten. We hebben veel verschillende plekken gezien maar bleven ook wel eens drie nachtjes op één locatie. Dat was dan ook wel even lekker. Soms in chique hotels, soms in eenvoudige hotels."

 

Tempels en woeste golven

"Het mooiste wat we hebben gezien? Dat waren de tempels met alle standbeelden. Aan het eind van de vakantie zijn we nog drie dagen aan het strand geweest dat was ook heel leuk. De zee was veel wilder en ruwer dan in Nederland dus we konden er maar tot onze knieën in. ‘s Avonds hadden we een kampvuur op het strand. En we hebben op het strand ook kokosnoot gegeten, gekocht bij zo'n klein stalletje."

 

Shoppen met de tuktuk

"We zijn ook met de trein geweest. In Nederland ga ik ook wel met de trein, maar dit was echt uniek. Ik heb nog nooit zo’n mooie treinreis gehad. Het uitzicht over de bergen en de theevelden. Ook zijn we met de tuktuk naar de stad geweest om te winkelen. Ik wilde altijd al een keer in een tuktuk zitten. Met z’n drieën achterin, een beetje krapjes maar heel erg gezellig. Ik heb cadeautjes gekocht voor mijn nichtje, een t-shirt. Voor mezelf heb ik nog een armbandje gekocht bij de tempel van de tand. Ik heb het nog steeds om, het is kleurrijk met amuletten. Ik laat het zitten tot het afslijt."

 

Volgende droombestemmingen

"Ik ben in juni al op vakantie geweest, dus toen de rest van Nederland zomervakantie kreeg was ik alweer terug. Ik zou graag nog eens naar Cuba gaan. Ook Thailand staat op mijn lijstje. Maar dit jaar blijf ik eerst een jaartje in Europa. Misschien ga ik naar Schotland of Italië."