Reisverslag Portugal, door Anneke Schoenmaker-Willems

11-07-2011

VAKANTIE PORTUGAL

Voor het eerst naar dit land, ik wilde eens een andere reis als anders,geen 2 dagen in mini busjes zitten,vandaar dat we op deze reis uit zijn gekomen.

Na 3 1/2uur vliegen, en een uur bussen kwamen we bij ons hotel aan . zeer luxe 3 sterren hotel mooie tuin [Auramar beach resort] hotel.

buiten baden,een binnenbad. Het hotel is zeer groot en verdeeld in verschillende blokken,zo„?? was de hele groep verdeeld in blok B en C ook niet alle kamers in de verschillende blokken zijn het zelfde,.

Onze kamer keek op buitenbad en zee uit,iedere morgen kon ik de zon begroeten.

„??

ETEN EN DRINKEN

Bestond uit buffet koud en warm,zelf friet als ontbijt ,en het avond eten ook in buffet vorm salade,s warme gerechten voor iedere wat wils, en iedere dag ijs en wel 6 verschillende taarten,het is wel op de lijn letten.

Tijdens de lunch bij Bravo in albifera gezeten, lekker eten voor een leuke prijs,zo heb ik sardienen gegeten, 5 stuks kreeg ik op mijn bord en friet, en salade,de sardienen zijn zo groot als een haring, en al dit alles mag je op eten voor 6 euro. Vis is wel waar het land ombekent staat.

De koffie is buiten gewoon lekker,„?? en als je thee besteld, kun je ook een potje krijgen, dat paste wel in mijn straatje.

Hotel servies ,:er rijdt een shuttlebus naar albifera en terug.

 

ZEE EN STRAND

Heel opvallend mooi strand,en schoon,als je richting albifera langs de zee loopt kom je prachtige schelpen tegen. ga je links en je houdt van klimmen kun je op deze manier op een ander strand komen[praia de oura ]dit strand zijn kiezels ,hier kun je een banenboot varen, waterfietsen, let wel op de zee met eb en vloed!ik heb al heel wat verassende mensen zo tegen gekomen..

 

Rotsen en grotten

Als je voor 10uur aan zee bent,en je loopt naar links kun je door het lage water tussen de rotsen lopen, vergeet niet als je erdoor loopt om naar boven te kijken, want daar zit een hele mooie nis in.

 

ALBIFERA

De stad heeft 3 verschillende uitkijk punten,een met de lift en trappen, de ander kun je per roltrap

Bereiken ,zo kijk je over de zee.

„??

GESCHIEDENIS

Portugal stamt af van de moren, [ dat is een oude islamitische volk je kunt het ook zien aan de ronden vormen van de gebouwen.

„??

EXCURSIES mogelijkheden

„??

Zandsculpturen ,dolfijnen show ,waterpret park,jeep safari, grottentocht per boot,stieren vechten,potugese avond, dagje Faro

Zelf ben ik voor de jeep safari ,grotten tocht,zandsculptuur,.dag Faro ,Portugese avond,gegaan.

„??

De jeep tocht was echt een aan rader, je rijdt door een paradijs,alle kruiden, en tropische bomen zijn we tegen gekomen, het was of ik door een kruiden tuin reed!we kwamen oa. Salie, citroenblad, tijm,kamille,basilicum,tegen,verder zagen we abrikoos struiken,vijgenboom,amandelboom,kurk boom ,druiven pijnboompitten boom,notenboom,bananenboom citroenen en sinasappelen bomen.

„??

We reden ook nog langs de heer Antonio een manden maker, deze man moet van 250,euro per maand rond komen,ook zijn we nog bij Donna Rossa geweest, deze vrouw maakt jenever, en likeuren, ook verkocht ze honing.

De grottentocht was eerst met de bus naar de haven,

Daar op een roeiboot over gestapt, eerst een ongeveer ander half uur langs rotsen, kwamen we bij de grotten aan,er waren 2 kleinere boten waar je dan in ging,en zo door verschillende grotten in gevaren.

„??

„??Buiten de excursie,s hebben Maarten en ik ook het stadje Albifera gaan ontdekken, zo zijn we in het oude gedeelte geweest,het kerkhof helemaal aan de buitenkant van de stad gevonden,het lag op een hoog gedeelte [flink klimmen] daar aan gekomen zagen we de verschillende manieren van begraven, sommige graven gewoon in de grond zoals we het ook kennen, maar ook graven in nissen van een muur,mooi raampje

En gordijntje er voor,en wat we onze dierbaren nog mee wilde geven.

Ik hoop dat jullie door dit te lezen ,even met mij terug gereisd zijn.

groet Anneke