Reisverslag Lofer 2014, door Anneke Schoenmakers-Willems

05-08-2014

Na al 3x Lofer in de winter bezocht te hebben, kwam Flow reizen met een zomer reis in Lofer Oostenrijk. In het zelfde hotel dus bekende gezichten.

We zaten in het hotel zelf ,en niet in de appartementen aan de overkant als in de winter.

Ik heb me voorgenomen te doen of ik er voor het eerst kwam.

Deze keer geen langlaufspullen mee, maar wel bergschoenen en wandelstokken voor onze wandelingen die we wilde gaan maken. Maarten en ik, want nu kunnen we plekken ontdekken waar je in de winter niet kunt /of mag komen. dus alles is nieuw behalve het langlauf parcours.

Lofer valt onder de gemeente st Martin. We hebben verschillende wandel routes gelopen alle richting st Martin en we zijn op 4 verschillende routes Lofer weer binnen gelopen.

Route 1= blauw zie  gele weg wijzers Lofer Hoogmoos langs het bos dat is het pad naast de langlauf route, bij terugweg door het bos terug, met bos trede omlaag waar we ook kapellen en heilige tegen kunt komen.

Route 2 = ook blauw = lofer camping route deze route is ook met groene pijlen bewegwijst en loopt langs water.

Route 3 rode en groene pijl route in st Martin aangekomen , bij terug weg Maria kirchental aan gehouden dat route rood dus klimmen omhoog, boven aan gekomen , kwamen we op een weg waar een gedeelte van statie,s van de kruisweg afgebeeld waren.

Route 4 =een rondje blauw buiten het dorp om,en zijn  de wijzer van kinderspeelplaats. Halverwege kwamen we wc en quelle water tegen bijna in het bos, de bron was pas in 2011 aangelegd.

Buiten deze tochten zijn we ook met de groep met de kabelbaan naar boven gegaan om daar ook een wandeltocht te maken en wel de wasserweg te gaan lopen omhoog op weg naar de waterval.

Met de terugweg is de groep gesplitst, een paar gingen de zelfde weg omlaag naar het kabel station, en de andere oa ik zijn met een pendel busje tegen vergoeding naar het eindpunt van de kabelbaan omlaag gereden. om daar de cabine te nemen omlaag terug naar het dorp.

Als andere activiteiten zijn we 2x naar de grotten geweest de eerste was de Lamprechtshõhle een binnen-grot. Na deze grot bezocht te hebben, zijn we door gereden naar Salzburg,om daar te winkelen, en in het park te lunchen,,deze stad zou ik nogmaals willen meemaken, maar dan meer cultuur te zien.

Een andere dag hebben we de Vorderkaserklamm beklommen met de trappen, die aan gelegd zijn en de dierentuin bezocht. Bij binnenkomst stond daar een kapel van Hubertus, de heilige van de dieren. Een halve dag fietsen en golfvoetbal hebben we ook nog gedaan dat was ook leuk om te zien en om te doen vonden de manen en vrouwen van de groep.

De groep die het klimparcours wilde doen, hebben geluk gehad met het weer, anders  ging het niet door. Ons hotel was zeer goed van eten en drinken.

Ook de Flow begeleiding was aangenaam, Ruud en Ilse dank voor jullie aanwezigheid.

Ik wens de volgende groepvakantie gangers veel plezier in Lofer.

Groet Anneke Schoenmakers-Willems