Reisverslag Polen 2013, door Leonie Heijerman

26-09-2013

2 Augustus
Ik word om 6:45 naar Utrecht gebracht. Daar ontmoet ik de medereizigers en om 8:00 vertrekt de bus naar Eindhoven. En daarna gaan we naar Duitsland-Dresden voor een tussen overnachting het was een super hotel goed verzorgd de kamers waren mooi.

3 Augustus
Vanmorgen om half 8 gegeten in het hotel ibis en daarna gingen we onze spullen pakken toen gingen we nog 7 uur rijden voor we in Polen, Zakopane aankwamen. Het is echt een mooie plaats om te zijn mooie huizen ook ieder huis verschillend. Het hotel is super mooi ook vanbinnen de kamers ook ik heb een hele mooie kamer.

4 Augustus
Ik ben om half 9 opgestaan. En om 10:00 ga ik ontbijten daarna zie ik wel het is een fijnen groep ik ga nu naar Zakopane lopen  kijken naar het stadje en souvenirs.

 

5 Augustus
Ik ben vandaag met de hele groep naar Auschwitz Birkenau. Anne frank heeft er gevangen gezeten we zagen gebouwen het zijn museums nu en daar zijn dingen bewaard van mensen die vermoord zijn staan nu achter glas tentoon gesteld. 

6 Augustus
Aquapark  Zakopane
We hebben lekker gezwommen vandaag. Het was mooi weer en het was een mooi zwemparadijs. Ik ben van alle glijbanen af geweest. De een ging sneller als de ander het was een fijnen dag.

7 Augustus
Ik heb vandaag een rustdag ingelast. Even weg van de groep even in het dorp Zakopane geweest nog wat souvenirs gekocht  en nog wat gedronken, een wino cherzwone. Daarna terug gegaan naar het hotel.

8 Augustus
We gaan vanmorgen vlotvaren.
Tussen de grens van polen en Slowakije het was ook nog eens mooi weer en warm en goed insmeren met zonnebrand en veel van de natuur gezien en nog met die meneer op de foto geweest. Toen op een terras gezeten toen wachten op de busjes.

9 Augustus
Krakow
We zijn vandaag naar Krakrow geweest dat is een hele mooie stad. We hebben eerst een pizza gegeten het waren Grooten dus dat duurde wel even. Ik kon hem niet helemaal op en toen werden de groepen verdeeld en ging ik met twee andere deelnemers shoppen ben goed geslaagd .

10 Augustus
Ik ben vandaag met paardenkoets. Het was heel mooi om het mee te maken, maar voor mij geen tweede keer meer. Die koets was veel te klein dus met drieën ging heel het had niet veel
geschild of ik was uit gestapt. Die hobbels waren ook niet prettig, maar het ging.

11 Augustus
Vandaag zijn we wezen shoppen voor de laatste souvenirs en dit keer ging ik alleen op pad. Dat was lekker kon ik toch doen wat ik wou en had wat ik wilde en me zlotys zijn op nu behalve een paar muntjes die gebruik ik voor het foto boek.

12 Augustus
Vroeg ontbijten. En dan naar duitsland-dresden om te overnachten. We gaan een mooie
stad bezoeken in de avond het was een mooie stad.

13 Augustus
Vanmorgen om 8:00 vertrokken uit dresden voor de terug reis naar Nederland. Om 18:00 in Eindhoven en om 19:30 Utrecht en toen naar Spijkenisse.

Einde vakantie
Leoni Heijerman