Reisverslag rondreis North East USA, door Merel Verhees

06-07-2016

13-6-2016

Vandaag begin ik aan mijn reis door Amerika.

Om 6:30 ben ik in de trein naar schiphol gestapt. Om 7:30 verzamelen we ons samen met de anderen reizigers en begeleiding. Koffers inchecken en nog even wat eten. En koffie drinken en dan het vliegtuig in naar Dublin. Daar overgestapt op het vliegtuig naar Amerika. Om 23:00 waren we in het hotel in New York en was ik lekker gaan slapen.

 

14-6-2016

Om 9 uur lekker Amerikaans ontbijtje. Daarna deden we een rondvaart op een boot door de wateren van New York. We zagen toen ook het Vrijheidsbeeld. We konden zo op en af de boot stappen. We gingen ergens lunchen en weer erop stappen. We gingen ’s avonds lekker eten in chinatown. Dat is de Chinese wijk van New York.

Met de metro weer terug naar het hotel. Daar aangekomen heb ik in het winkeltje een T-shirt en mok van New York gekocht. Daarna lekker slapen.

15-6-2016

Om 9 uur ontbijt en ik had een wrap met kalkoen.

Daarna gingen we naar empire state building Dat was echt super mooi. Je kunt New York daar van een hele mooie hoogte bekijken. We zijn daarna in kleine groepjes verder gegaan. Lekker ergens lunchen we zijn ook nog langs een poppen winkel gekomen waar je je pop net zo kan aankleden als jezelf. Toen gingen we naar central park. Daar lekker even uitgerust en lekker ergens gaan eten. We gingen na het eten naar time square dat was heel mooi met allemaal reclame borden. Daarna terug naar het hotel en lekker slapen.

 

16-6-2016

Vandaag moesten we al vroeg verzamelen want we gaan weer verder naar cape cod eerst de busjes bij het vliegveld opgehaald en de leiding had een lekkere picknick lunch verzorgt. We kwamen daar pas laat aan dus eerst lekker ergens gegeten. Ik had fish and chips was erg lekker. Toen naar het Motel en daar lekker slapen.

 

17-6-2016

Om 10 uur lekker ontbijten. Naar het ontbijt gingen we naar cape Cod om walvissen te bekijken. Dat was erg leuk en we hebben er veel gezien. Daarna mochten we in groepjes door het dorpje heen lopen en hebben we lekker wat gegeten. Daarna gingen we terug naar het Motel en ben ik lekker gaan slapen.

18-6-2016

Vandaag hadden we een rustdag en gingen we eerst een wandeling door de duinen maken en daarna gingen we lekker relaxen bij het zwembad. We gingen deze avond op dezelfde plek eten als de avond toen we aankwamen.

Weer terug lekker slapen.

 

19-6-2016

We gingen vandaag weer verder rijden. Maar omdat het naar de  niagara watervallen te ver is om in een dag te rijden maken we een tussenstop. Onze tussenstop is Bennington daar hebben we een mooi Motel. Optijd aangekomen daar dus nog tijd voor een wandeling door een bos. Erg mooi. ’s Avonds lekker Pizza op en dan naar Motel en naar bed.

 

20-6-2016

Om 8 uur gingen we ontbijten om te vetrekken naar de niagara watervallen. We moeten nog wel lang in de busjes zitten. Daar aangekomen gingen we eerst de koffers naar de kamers brengen en lekker eten. We zagen het stadje dat is druk met spookhuis, Reuzenrat, Casino.   Daarna terug naar hotel en slapen.

 

21-6-2016

Om 9 uur lekker ergens in het dorp onbeperkt ontbeten, was erg lekker. En op naar de Watervallen. Die waren erg mooi.

Je kon daar foto’s maken en rondlopen.

 

We gingen daarna lekker een broodje eten bij de Subway en daarna ging ik met nog en paar andere een toren in de skylon tower beklimmen  dan kon je heel mooi uitkijken over de watervallen. Ik had daar een mok van de niagara watervallen gekocht. We gingen nog even terug naar het hotel even lekker zwemmen daar en weer lekker ergens eten.

Weer terug in het hotel slapen.

 

22-6-2016

Om 8 uur lekker op dezelfde plek als de dag daarvoor ontbijten. We kunnen niet in een dag naar Wachington rijden dus overnachten we in Gettysburg. Het is een erg lange rit en we komen laat aan bij het restaurant waar we gaan eten. Daarna naar het Motel en lekker slapen

 

23-6-2016

Vandaag rijden we door naar Washington, maar eerst gaan we kijken in Gettysburg. Er is daar een veldslag geweest was erg interessant. We zijn daar ook nog in een museum geweest. We reden door naar Washington. Daar opzoek naar ons hotel en de koffers daarheen brengen. We gingen lekker in een Mexicaans restaurant eten. Na het eten lekker terug naar het hotel en naar bed.

 

24-6-2016

We gaan vandaag de stad washington bekijken. Eerst met de bus en de metro naar het centrum en daar hebben we veel gezien. Het witte huis natuurlijk we gingen een broodje eten in een Amerikaanse food hall. Dat was lekker. Daar splitsten we de groep op in 2 kleine groepjes een die snel liep en eentje die minder snel liepen. Ik zat bij de minder snelle groep. We hebben nog veel gezien, Lincoln Memorial, Washington Monument

We gingen lekker ergens Chinees eten en weer terug naar het Hotel.

Lekker slapen.

 

25-6-2016

Vandaag vroeg eruit want we gaan weer in het vliegtuig. Eerst naar het vliegveld gereden. Daar de busjes terug gebracht nog even shoppen om de laatste dollars op te maken en weer instappen in het vliegtuig naar Dublin waar we de overstap naar Amsterdam hebben.

 

26-6-2016

We zijn vroeg op dublin. Moeten daar nog een paar uurtjes wachten om terug te vliegen naar Amsterdam. In Amsterdam staat mijn moeder op mij te wachten en ga ik weer lekker naar huis.

 

Ik vond het een hele leuke reis.

Ik hoop dat jullie met veel plezier mijn reisverslag hebben gelezen.

Groetjes Merel Verhees