Reisverslag Toscane, door Maxime Fraiture

16-09-2015

Zondag 9-8-2015 heenreis Toscane.

Vandaag moesten we om 09.30u in de ochtend verzamelen op station Eindhoven om om 10.00u in de ochtend te vertrekken naar Maastricht om de laatste deelnemers op te halen. Daarna gingen we met de busjes op reis voor een tussen overnachting in een Ibis hotel in Freiburg Duitsland.  De hotelkamer was erg prettig en was ingericht met een wastafel een douche en een 2 persoons-bed en een enkel bed.  We hebben heel goed geslapen want we waren allemaal erg moe, en moesten weer energie krijgen voor de volgende reisdag waarin we aankwamen in Italië.

Maandag 10-8-2015 heenreis Toscane.

Ochtends vroeg om 7.00u vertrokken we vanuit Duitsland met alle koffers en deelnemers om weer de hele dag in de busjes te reizen met een aantal stops  onder andere in Zwitserland om de benen te strekken, drinken en eten, en naar de toilet te gaan. Het was heel warm en druk in de bus en we vielen allemaal een paar keer in slaap. Een aantal deelnemers waren heel druk en druk bezig met foto’s maken van elkaar en andere deelnemers dat was niet zo prettig.

Voordat we aankwamen op de camping hebben we eerst nog iets gegeten bij de McDonald's . we waren allemaal erg moe en ik schrok er een beetje van dat de tenten klein waren en heel dicht op elkaar stonden. We kwamen om 17.00u aan op Camping Italia, toen werden alle koffers uit de busjes gehaald en werd er een tent indeling gemaakt en was het verder een rustige avond waar iedereen op tijd ging slapen. 

Dinsdag 11-8-2015 stranddag & rustdag

Iedereen was weer een beetje bijgekomen van de reis, gelukkig hadden we vandaag een dagje rust en gingen we heerlijk naar het strand om nog meer uit te rusten en alvast een beetje bij te kleuren en te genieten van de zee en de zon.

S’avonds hebben we een broodje hamburger en hotdog met een salade gegeten.

 

Woensdag 12-8-2015 dagje naar Lucca.

Vandaag zijn we in Lucca geweest. Gewinkeld, op het terras gezeten, het Amphi theater gezien. Door de stad gewandeld en over de stadsmuur gewandeld, het was erg leuk want om in de stad te kunnen komen moest je echt nog door de oude stadspoorten lopen want er was geen andere mogelijkheid om de stad te betreden. Anja heeft een mooi verhaal verteld over de geschiedenis van de stad. Het was heerlijk zonnig weer en het was belangrijk om genoeg te drinken en rustig te blijven en rustig te wandelen.

 

Donderdag 13-8-2015 Kajaktocht.

Vandaag zijn we met een klein groepje gaan kajakken bij een leuk italiaans huis met heel vriendelijke mensen die leefde in de hippie stijl. Het was een mooie zonnige dag om het water op te gaan, het was een groot meer waar we wedstrijdjes, slalommen en leren sturen gedaan hebben en er zijn foto’s gemaakt. was erg leuk!

 

Vrijdag 14-8-2015 dag naar Pisa.

Vandaag gingen we met de busjes met zn allen naar het stadje Pisa, waar we de toren Pisa hebben gezien en foto's hebben gemaakt. Ook hebben we de gebouwen bezocht die erbij horen en heeft de begeleiding vertelt over de geschiedenis en het onstaan van de toren en de stad. Daarna hebben we nog gewinkeld en op het terras gezeten, toen we weer terug waren in Viareggio gingen we naar de  Nana Bananabar om pizza te eten. Iedereen was blij omdat daar gratis WIFI was. Daarna was het s'avonds carnaval op het grote stadsplein met een aantal grote wagens die door de mensen met de hand bestuurd werden, dat was erg leuk! Veel gedanst genoten van de muziek en de gezelligheid.

 

 

Zaterdag 15-8-2015 stranddag

Vandaag was een rustige dag omdat iedereen een beetje wilde relaxen en we nog een aantal volle dagen voor de boeg hadden.

Er gingen een aantal mensen naar het zwembad en een paar wilde graag naar het strand.

Avonds is er door begeleiding en deelnemers gekookt want we hebben allemaal heerlijke Italiaanse hapjes gegeten en als toetje Italiaanse Profitterols, toen we klaar waren met eten hebben we samen de tafels afgeruimd en ging de afwasgroep afwassen. Toen alles klaar was gingen we gezellig nog het dorp om te gaan stappen :) en lagen we weer allemaal laat te slapen.

 

Zondag 16 – 8 – 2015 de grotten bezoeken.

Vandaag moesten we vroeg opstaan voor het ontbijt en zorgen dat we konden vertrekken met de busjes naar de grotten, dan was een uur rijden ook door de bergen en met allemaal bochten in de weg. We hebben een rondleiding van een gids gekregen en voor de mensen die dat wilde waren er portofoons als je niet goed Engels verstond. De gids was erg goed en er was voldoende mogelijkheid om je vragen te stellen. Toen we uit de grotten kwamen hebben we met z'n allen de geluncht heerlijk in de zon bij de grotten. Toen we klaar waren en weer compleet waren zijn we dezelfde route weer terug gereden met de busjes. Op de camping had je weer vrije tijd om te rusten en als je wilde mocht je weer meehelpen voor het eten. We gingen BBQen!! dat was heerlijk met salades enz.

de avond was je weer vrij om te bepalen wat je wilde gaan doen maar we gingen de volgende dag weer vroeg weg dus kon het niet TE laat worden.

 

Maandag 17-8-2015 dag naar Cinque Terre

Vandaag zijn we met de hele groep een stuk met de busjes en een stuk met de trein naar 2 stadjes van de 5 die horen bij  Cinque Terre geweest (de 5 stadjes die op de werelderfgoedlijst staan), we hebben rondgeslenterd en souvenirs gekocht om op te sturen naar huis of als herinnering, ook hebben we op het terras gezeten en genoten van het mooie uitzicht en de omgeving. Daarna zijn we weer terug naar de camping gereisd en hebben we een zelfgemaakte pasta maaltijd salade gegeten met een ijsje als toetje. Daarna hadden we de avond vrij en gingen we allemaal redelijk op tijd slapen.

 

Dinsdag 18-8-2015 dag naar Florence

vandaag gingen we met iedereen naar de stad Florence, daar hebben we veel mooie culturele gebouwen gezien en geleerd over de geschiedenis van de stad. Ook hebben we gewinkeld en op het terras gezeten,genoten van de prachtige stad. het was erg leuk want we hebben ook iets gedronken (wijn, latte Machiato en voor wie wilde ook nog een heerlijk gebak) in een wijnbar die uitkeek over een mooie rivier waar ook de beroemde brug van Florence overheen gebouwd is.

Daarna toen we weer terug waren in Viareggio zijn we uit eten geweest op de boulevard vlakbij het strand waar we genoten hebben van een pizza of een pasta met heel vriendelijke en goede bediening.

 

Woensdag  19-8-2015 Toscaanse Lunch en schuimparty

Vandaag stond er een Toscaanse Lunch op het programma, deze was op een olijvenboomgaard waar zelf

gemaakte olijfolie werd gemaakt.  De lunch was echt super lekker met allemaal zelfgemaakte gerechten uit de streek. Daarna kregen we een speech van de eigenaar van de boomgaard die ons uitleg gaf over de hoe de olijolie werd gemaakt en welke stappen daar voor doorlopen moesten worden en hoe je de olie het beste kon bewaren en waarom de olie dan het lekkerst bleef.

Die avond werd er door het animatieteam dat aanwezig was op de camping een schuimparty georganiseerd dat was met mooie lichteffecten muziek en veel  dans gezelligheid.

 

Donderdag 20-8-2015 aqua park

Vandaag was alweer de laatste dag van onze vakantie en we gingen naar het aqupark waar we veel zwem en glijbanen plezier hebben gehad.

Savonds hadden we weer lekker een BBQ met salade en een als toetje fruit met gesmolten Chocolade.

 

 

Bedankt Mirna Thiro en Anja voor de prachtige reis en de goede begeleiding, petje af voor jullie!

De deelnemers wil ik bedanken voor de gezelligheid en misschien zien we elkaar nog wel op een andere Flowreis.

 

Groetjes Maxime