Reisverslag Winterberg 2015, door Reinoud Alofs-kopie

31-07-2015

We zijn in Maastricht aan gekomen, daar wat gaan zitten eten en toen zijn we verder gegaan en nou zitten we in Duitsland. Gisteravond hebben we een fakkeltocht gedaan van het hotel de Brabander en dat was leuk. Eerst eten en dan hebben we de fakkeltocht en toen naar bed.

De tweede dag hebben we rustig aan gedaan. We hebben wel lekker geluncht onderweg en toen zijn we gaan lopen. Het was wel pittig hoor, van de berg op en af. Toen we aan kwamen even gaan zitten en toen zijn we weer terug gegaan naar het hotel, even wat rustig gaan liggen en toen aan tafel en later was er en toen naar bed. Deze vakantie van Flow was er super leuke begeleiding. De Disco vakantieonderneming mag gewoon blijven bestaan. Bedankt Flow en hebben lekker gedanst.

De volgende dag hebben we twee dingen gedaan. We hebben met paard en wagen een tocht gemaakt en toen zijn we gaan lunchen en na de lunch zij we lekker gaan zwemmen in CenterParcs, dat was van lekker. In het hotel hebben ze van alles, het is echt een 4 sterren hotel. Het ziet er mooi uit en het eten is lekker, alles is vers ik heb niks te klagen over dit hotel. We hebben een Quiz avond en wij staan op de tweede.

De volgende dag hebben we een rustdag. Iedereen  mocht kiezen wat hij of zij willen doen. Ze kunnen gaan karten en dat hebben ze ook gedaan en in de ochend lekker in de sauna en in de middag zijn er paar mensen naar de stad geweest. Verder lekker rustig aan gedaan en in de avond spelletjes, dat was het. Verder zijn we naar Kassel gegaan en dat was leuk maar het weer valt tegen, maar we zijn naar de stad gegaan. We hebben daar geluncht op kosten van Flow en na het eten zijn een paar mensen inkopen gaan doen. Om 16.00 moesten we weer terug naar het hotel want om 18.30 stond het eten klaar en daarna was er bingo. Eén van de leden van Flow  had de prijs gewonnen.

Woensdag zijn we gaan rodelen en  naar de panoramabrug geweest. Voor de liefhebbers een natuurwandeling en dat hebben we gedaan. Toen we klaar waren kunnen we kiezen wat we gaan doen. Een paar mensen gingen naar de stad en de anderen terug naar het hotel. Een klein clubje ging pannenkoeken eten en  5 mensen, die waren nog gebleven bij de panoramabrug. Het was zo gezellig en nou gaan we eten en daarna gaan we bowlen, dat was het.

Donderdag zijn we naar pretpark Fort Fun geweest en dat was leuk. We zijn overal in geweest. Het park was wel mooi maar het personeel van het park was niet zo aardig daar tegen mensen met een beperking, dus als een groep van Flow weer daar naar toe gaat kan ik zeggen ga daar niet naar toe. Het is wel mooi om te zien, je kunt alles doen maar pas op voor het personeel daar. Toen we terug kwamen hebben we even wat voor ons zelf gedaan. Rond 17.30 moesten we weer bij elkaar komen voor een praatje. We moesten om 18.00 aan tafel zitten want we hadden een dinershow en dat was leuk, iedereen ging op de foto.

Vrijdag 17 juli: vandaag zijn we naar de Heddensee geweest. We zijn met de rondvaartboot mee geweest, dat was leuk en na die tocht zijn we lekker gaan zwemmen, dat is vlak bij de rondvaartboot. Het zijn wel twee dingen naast elkaar maar het was wel leuk.

Zaterdag 18 juli: vandaag was de laatste dag in dit hotel want morgen 19 juli gaan we weer naar huis. Het was gezellig in dit hotel, ik heb er van genoten en we hebben heel veel leuke dingen gedaan. Het was wel vermoeiend met de groep maar gelukkig kon je je even terug trekken op je kamer zodat je je hoofd leeg kan maken, dat vond ik fijn. Vandaag hebben we een biertocht gemaakt. Dan kan je zien hoe je bier word gemaakt en dat was leuk. Iedereen heeft bier op. Ze hebben voor iedereen die geen alcoholisch bier lust toch nog een Radler zodat iedereen bier kan drinken.

Zondag 19 juli: vandaag gaan we weer terug naar Nederland, de vakantie is voorbij. Ik wil Flow bedanken voor alles, het was super. De begeleiding was top, als er dingen zijn kan je er even over praten en je kan weer verder, je kunt dan los laten en dat helpt. Beste Nicole, Mirna en Sander, ik heb er echt van genoten en de rest van groep ook. Dit  jaar is jullie jubileum, 25 jaar en maak er maar 40 jaar van, want Flow reizen, hoe jullie zijn begonnen heb ik gemerkt dat het team goed kan samen werken. Ik ga nu voor de tweede keer mee want de eerste keer toen ik naar Oerol ben geweest was dat dank zij Willem Bijl. Ik wist niet hoe het werkte. Ik ben blij dat deze organisatie bestaat.

                                    Groetjes van Reinoud Alofs