Reisverslag Zuid-Engeland 2013, door Arja Brinkman.

26-09-2013

 

Van 19 tot en met de 30 Juli ben ik samen met drie begeleiders ( Joris, Laurent en Pieternel ) en 14 andere deelnemers naar Torquay, in Zuid-Engeland geweest.
We verbleven deze vakantie in hotel Ansteys Lea, in Torquay.


Elke ochtend konden we vanaf half negen aanschuiven voor het ontbijt, en 's avonds om zeven uur was er een 4-gangen diner voor ons. Echt heerlijk!
Overdag was het programma elke keer weer anders. We hebben onder andere twee kastelen ( Darthmouth en Powderham  ) bezocht. Dit was erg leuk.
 

 

Darthmouth was een verdedigingskasteel, en Powderham een bewoond kasteel. Hier kregen we ook een rondleiding door het kasteel. En om het kasteel heen waren ook allerlei activiteiten. Zo kon je bijvoorbeeld op de foto met een uil op je arm. Ook was er een kleine kinderboerderij, en aan het einde van de middag een roofvogelshow.

Verder hebben we tijdens deze vakantie ook veel gewandeld. En tijdens deze wandelingen was het uitzicht iedere keer weer super mooi.
Daarnaast zijn we naar de hoogste waterval van Engeland geweest. Deze lag op een hoogte van Engeland 66 meter. Op deze dag zijn we ook naar een natuurgebied ( Dartmoor ) geweest. Hier liepen onder andere wilde paarden.

Verder zijn naar "The Living Coasts" ( een dierentuin in Torquay ) geweest. Daar hebben we gezien hoe verschillende dieren, zoals papagaaiduikers, zeehonden en otters gevoerd werden.
In de buurt van ons hotel, op ongeveer 10 minuten lopen, waren grotten. Hier zijn we op de laatste zaterdag van ons verblijf in Torquay naartoe geweest, voor een rondleiding.
Ook hebben we deze vakantie genoten van een High Tea aan de Engelse kust. Deze was mede mogelijk gemaakt door Joris, Pieternel en Laurent.


De avonden waren ook iedere keer weer anders. Zo zijn we onder andere een paar keer ergens in de buurt wat gaan drinken. Ook zijn we een avond wezen bowlen, bij een bowlingcentrum in Torquay. En we hebben meegedaan aan een karaoke-avond bij een kroeg, in de buurt van ons hotel.
Verder hebben we ook een paar avonden doorgebracht in het hotel. Op deze avonden doorgebracht was er ook van alles te doen. Zo hebben we onder andere een bingo-avond gehad, een muziekquiz gespeeld, en gekeken naar een toneelstuk van de begeleiding, over water tijdens ons verblijf allemaal op het programma stond.
We hebben ook een relax-avond gehad, waarop we iets voor ons zelf konden doen.


Kortom, het was dus een goed gevulde en leuke vakantie, waar ik met heel veel plezier op terug kijk.

Bij deze wil ik Pieternel, Joris en Laurent bedanken voor de goede begeleiding tijdens de reis!