Inpakken en wegwezen???

27-08-2013

Tips voor koffers pakken.
Ieder jaar is het weer een zuchten en kreunen bij het inpakken van je koffers. Wat moet je meenemen, hoeveel mag je meenemen en welk koffer is het meest geschikt? Hier onder staan alle Flow Reizen inpaktips, dat scheelt weer veel gestress!

1. Pak je koffer minstens 4 dagen voor vertrek. Kom je bij het pakken erachter dat je nog wat mist, dan kun je dat nog kopen, wassen en lenen.
2. Kies de juiste koffer bij de juiste reis.
- Vliegreizen: Je kan hiervoor de meeste koffers gebruiken, ook de hardschalen koffers
- (mini-)busreizen: Het beste kun je hiervoor een reistas op wielen gebuiken. Je kan deze koffers meer plooien en zo kan er meer in de bagageruimte. Daarnaast kun je in ieder hoekje nog wat bagage kwijt en ze zijn makkelijk te hanteren.

3. Kies nooit te grote koffers. Hoe groter het koffer, hoe meer je mee neemt.
4. Stop je koffer nooit te vol. Hou er rekening mee, dat je tijdens de reis nog vaak een souvenir of een t-shirt, enz. koopt.
5. Lees bij vliegreizen goed het reisboekje, daarin staat het maximum gewicht van het koffer. Zachte koffers zijn meestal lichter, dus kan je meer meenemen.
6. In ieder reisboekje staat een paklijst. Ideaal geheugensteuntje!
7. Wil je niet dat een mooie blouse of broek kreukt? Rol deze dan op!
8. Gebruik de kofferruimte effectief. In je schoenen passen sokken of andere kleine spullen.
9. Zorg dat kwetsbare spullen beschermt zijn met een hoes of anders een handdoek.
10. Laat waardevolle thuis.
11. Neem niet (te) veel kleding mee. Onze ervaring is toch, dat je met een halve koffer ongebruikte kleing weer thuis komt. 
12. Doe tijdens de reis die schoenen aan die de meeste ruimte in beslag nemen, zoals berg- of wandelschoenen. Die nemen veel kofferruimte in beslag.  
13. Bij de drogist kun je kleine reisflacons kopen met shampoo, gel, tandpasta, enz. Scheelt weer ruimte!
14. Koffer op slot? Dat is wel slim, maar niet naar alle landen. Reis je naar de USA en ze willen je koffer checken, dan breken ze je koffer open. Binnen Europa is dat geen probleem.Zorg dan wel dat je de reservesleutels ook mee neemt en verstop die op in andere plek. (niet in je koffer...) 
15. Neem een zak mee voor je vuile of natte spullen.