6 heerlijke lentedagen in bruisend Barcelona, Spanje, Barcelona < Terug naar overzicht
Slenteren over de beroemde Ramblas, langs de bizarre Sagrada Familia kathedraal en beleef Nou Camp, het stadion van Barcelona

Barcelona in de lente, dat is genieten!
De hoofdstad van Catalunya kent veel zonnige dagen met temperaturen van 15 tot 22 graden. Een heerlijke klimaat om lange dagen door deze prachtige stad te struinen, op zoek naar avontuur en bijzondere plekken. Natuurlijk bezoeken we de beroemde en indrukwekkende Sagrada Familia kathedraal en het kleurrijke Parc Güell van de kunstenaar Gaudi. We gaan ook proberen om Nou Camp te bezoeken, het voetbalstadion en het museum van FC Barcelona. Als ze toevallig moeten spelen, dan doen wij ons best om aan tickets te komen voor wie dat wil!

Maar er zijn ook minder bekende plekjes waar het goed toeven is. Zo laten we je de historische volkswijk Barri Gòtic zien, waar talloze uitnodigende pleintjes, terrassen en rommelmarktjes rondom de La Sue kathedraal liggen. Natuurlijk mag de grootste winkelpromenade van Barcelona, de Ramblas niet ontbreken. Hier vind je de vogelmarkten, geurige bloemenstalletjes, vele kunstenaars, origineel
straattheater en een overvloed aan restaurants. Uiteraard is er meer te beleven in Barcelona. Op onze website hebben we een lijstje gezet met bekende plekken die we kunnen bezoeken.

We vliegen naar Barcelona en we overnachten in een prima stadshotel in het centrum van de stad. We hebben 2-, 3- en 4-persoonskamers gereserveerd. We ontbijten in het hotel en we dineren in de stad in één van de vele leuke restaurants of tapasbars. Voor de lunch zoeken we iedere dag mooie picknickplekken op en die zijn er meer dan voldoende in Barcelona!

 

Opmerkingen:
Voor deze reis moet je lange dagen kunnen lopen. Het kan hierdoor een vermoeiende reis zijn.
Accommodatie

We hebben een oergezellig stadshotel gereserveerd, in het centrum van deze bruisende stad. Je slaapt op 2-, 3  en een enkele 4-persoons kamer met losse bedden.  

Activiteiten

Excursies en entrees zitten bij de prijs inbegrepen.
  
Enkele hoogtepunten van Barcelona

Sagrada Familia
Het belangrijkste symbool van de stad en hét hoogtepunt voor de meeste bezoekers. Antonio Gaudi begon in 1882 aan de basiliek en de bouw is nog steeds gaande. De verwachting is dat de Sagrada Familia pas in 2025 voltooid zal zijn, zo'n honderd jaar na het overlijden van de beroemde architect.

Palau de la Música Catalana
Dit concertgebouw met een prachtig art-deco interieur staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Barri Gòtic
In het hart van deze oude 'gotische wijk' zetelt de Catalaanse regering in het Palau de la Generalitat. Op de Plaça Reial vinden we door Gaudi ontworpen straatlantaarns en karakteristieke gevels. Op het Plaça de la Seu staat de gelijknamige kathedraal.

Montjuïc
Deze ongeveer 215 meter hoge heuvel ligt ten zuid-westen van Barcelona. Tijdens de Oympische Spelen van 1992 huisvestte de berg een groot aantal voorzieningen waaronder het Olympisch zwembad, het Olympisch stadion en enkele musea. Aan de voet van de heuvel ligt het Nationaal Paleis, met het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië.

Parc Güell
In dit beroemde stadspark, even buiten de stad, is veel werk van Gaudi te bezichtigen. Gaudi heeft zelf 20 jaar in het park gewoond, in één van de fraaie woningen die in het Parc Güell staan. Het park is vernoemd naar de gefortuneerde stichter van het park, Eusebi Güell.

Museu del Futbol Club Barcelona / Stadion Nou Camp 
Dit museum is gewijd aan de beroemde voetbalclub. Barcelona, trekt meer dan 1,5 miljoen voetbalfans per jaar. Het is daarmee één van de drukst bezochte musea in Spanje. In de vaste collectie onder meer foto's van de Paus en natuurlijk van de diverse Nederlandse vedettes die in dienst zijn geweest van de Spaanse club. Nou Camp is de naam van het stadion.

La Ribera
In de stadswijk Ribera is het plezierig toeven. In de smalle straatjes en steegjes uit de middeleeuwen zijn genoeg restaurants en bars te vinden om bijvoorbeeld de heerlijkste tapas gerechten te bestellen.
In deze wijk is ook het beroemde en druk bezochte Museu Picasso te vinden. Het museum is gevestigd in het indrukwekkende Palau d'Aguilar.

Praktische informatie
Maaltijden

Ontbijt, lunch en diner zitten bij de prijs inbegrepen. Bij het ontbijt krijg je koffie en/of thee en bij het diner zit ook een drankje inclusief. We lunchen of picknicken onderweg en we zoeken ter plekke leuke restaurants op, we zien wel waar we terecht komen! Overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Vervoer

We vliegen naar Barcelona vanaf Amsterdam Schiphol en we reizen met de bus of metro naar ons hotel. De tickets ontvang je van ons op het vliegveld. De vlucht duurt ongeveer 2,5 uur. De reis van en naar het vliegveld is niet inbegrepen. Hier moet je dus zelf voor zorgen.

Inclusief

Vervoer met vliegtuig, transfer naar het hotel, luchthavenbelasting, overnachtingen, ontbijt, lunch en diner met een drankje, entrees en excursies, begeleiding, reis- en bagageverzekering, BTW volgens de Reisbureauregeling , Begeleidingskosten, Kosten kort verblijf

Exclusief

Vervoer van en naar Schiphol, annuleringsverzekering, zakgeld, overige drank, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50

Voorwaarden

Reisbescheiden
De reisbescheiden worden uiterlijk 2 weken voor vertrek per post verstuurd. Voor vliegreizen wordt een aanvullende brief met de vertrekgegevens verzonden. Deze sturen wij zodra het definitieve vluchtschema bekend is. Dit is uiterlijk 1 week voor vertrek.

Annulering van een reis
Bij onvoldoende deelname kan Flow Reizen tot 6 weken voor vertrek de reis annuleren. Zie reisbeschrijving voor het minimum aantal deelnemers.

Datum & Prijs
Vertrek: 19-03-2018 Prijs: €1.189
reis is voorbij
REIS INFO
Dagen:6
Deelnemers:Max. 11, Min. 8
Zakgeld advies:+/- €100,-
Locatie:Barcelona
Opstapplaatsen: Schiphol
PGB-specificatie
Begeleiding:€512,-
Kort verblijf:€365,-


19-03-2018
reis is voorbij

Prijs: €1.189
Dagen: 6
Locatie: Barcelona
Opstapplaatsen Schiphol

Deelnemers: Max. 11
Min. 8
Zakgeld advies: +/- €100,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €512,-
Kort verblijf: €365,-
 
BOEK DEZE REIS Deze reis is volgeboekt
Cultuur
Natuur
Sport
Structuur
Verblijf Hotel
Eten Halfpension en lunch
Vervoer Vliegtuig