7-Daagse magische kerstreis in de Zuid-Duitse Alpen! < Terug naar overzicht
Beleef de ultieme kerstsfeer op de Flow-manier tussen de witbesneeuwde bergen

Dé kersttopper van 2017 en 2018!
Het traditionele Beierse dorp Mittenwald is als een ansichtkaart. Het romantische centrum bestaat uit prachtig beschilderde huizen en overal om je heen zie je kerstversiering, met op de achtergrond de witbesneeuwde bergtoppen van de Zuid-Duitse Alpen. Aan de
rand van het centrum ligt ons 3-sterren-Superior hotel, compleet met wellnessruimte en een groot binnenbad.

En terwijl wij onder de kerstboom met een glas glühwein nagenieten van een dagtrip naar München, is de kok in de keuken bezig met de voorbereiding van een overheerlijk en uitgebreid kerstdiner Dit is het ultieme kerstgevoel…

Kerst op de Flow-manier, dat betekent avontuurlijk, onvergetelijk, origineel en gezellig! Het programma bepalen we ter plekke gezamenlijk, zodat we zoveel mogelijk aan jullie wensen kunnen voldoen. Lees hier wat we kunnen gaan doen.

• Dagtrip naar München met de beroemde kerstmarkt Christkindl op de Marienplatz.
• Een bezoek aan het interessante BMW-museum, de Paulaner Bierbrouwerij en/of het voetbalstadion van Bayern München.
• Een dagtrip naar Garmisch-Partenkirchen en het mooiste kasteel van Duitsland, Neuschwansteinschloss.
• Winterse wandelingen in Nationaal Park Karwendel en langs de prachtige Sylvensteinsee.
• Een onvergetelijke indrukwekkende tocht met de Alpentrein.
• Schaatsen op de kunstijsbaan of sneeuw-schoen-wandelen.
• Een trip met de berggondel Kranzberg naar het dak van de wereld.
• Een natuurwandeling met een gids waarbij we wild gaan voeren.

Beleef een onvergetelijke kerst met je Flowvrienden, met spannende avonturen, overheerlijk eten en heel veel gezelligheid: ga met ons mee naar de Beierse Alpen!

Accommodatie

Mittenwald is een heerlijk traditioneel Oberbeiers dorp in de beroemde Zugspitz Region. Het is een knus en overzichtelijk dorpje met kunstig beschilderde winkels, terrassen, barretjes en een aantal goede Konditoreien met heerlijk gebak. Tijdens het kerstseizoen is het hele dorp (de hele streek!) sfeervol versierd. 

Ons  gastvrije 3-sterren Superior hotel heeft mooie, ruime en verzorgde 1-, 2- persoonkamers met eigen sanitair. Er kan een enkele 3-persoonskamer bijzitten. Bijna all bedden staan los, maar als dat niet het geval is, dan hebben de grote bedden wel eenpersoons beddengoed. Er is een “gemütliche” bar met open haard, een wellnessruimte met sauna, een groot binnenzwembad, een relaxruimte en er is internetverbinding. Een 1-persoonskamer is beperkt en alleen op aanvraag te boeken. De toeslag hiervoor is € 200,-

Website: www.hotel-rieger.de

Activiteiten

Uitleg reisprogramma
Wij proberen jou een waarheidsgetrouw beeld te geven van het programma. Dat betekent dat wij zo goed mogelijk beschrijven wat er allemaal in de omgeving te doen en te zien is. Maar, je zal begrijpen dat we niet altijd alles kunnen doen wat we beschrijven door tijdgebrek, beschikbaar budget, groepssamenstelling en weersomstandigheden. Het is dus een opsomming van de mogelijkheden. Je mag er vanuit gaan dat we een zo aantrekkelijk, veelzijdig en compleet mogelijk programma aanbieden. Daarnaast is het onze ervaring dat rust en relaxdagen ook thuishoren in het programma. Sterker nog, dat is heel belangrijk. Even genieten van niets doen, zonnebaden, lezen, uitrusten, enz. Dan kun je nog meer genieten van de activiteiten en excursies.

Hoe stellen wij het programma samen?
Ter plaatse verzamelen wij de mogelijkheden en natuurlijk hebben we informatie van eerdere reizen. Bij veel reizen weten daardoor wat je zeker moet gaan doen of zien.
Samen met jou bepalen we aan het begin van de reis wat we precies gaan doen. We houden daarbij rekening met jouw persoonlijke budget en wensen en onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld het weer. We kunnen de groep eventueel opsplitsen zodat we een goed programma op maat kunnen aanbieden.

Hou er rekening mee dat er altijd enkele vrije dagen bijzitten. Die dagen gebruiken we om te relaxen. Maar heb je energie over, dan kunnen we op die dagen altijd bekijken of we iets extra’s kunnen inlassen. 

Het programma
Kerst op de Flow-manier, dat betekent avontuurlijk, sportief, onvergetelijk, origineel en bere-gezellig! Het programma bepalen we ter plekke gezamenlijk, zodat we zoveel mogelijk aan jullie wensen kunnen voldoen. Lees hier wat we kunnen gaan doen.

- Geheel verzorgde Kerstavond met een traditioneel kerstdiner en open haard. Voor diegene die dat wil, kunnen we aansluitend een kerstviering bezoeken in de mooie kerk van Mittenwald.
- Dagtrip naar München met de beroemde kerstmarkt Christkindl op de Marienplatz.
- Een bezoek aan het interessante BMW museum, de Paulaner Bierbrouwerij en/of het voetbalstadion van Bayern München.
- Een dagtrip naar Garmisch-Partenkirchen en het mooiste kasteel van Duitsland, Neuschwansteinschloss.
- Prachtige winterse wandelingen in Nationaal Park Karwendel en langs de prachtige Sylvensteinsee. Zorg dus dat je goed ter been bent en een redelijke conditie hebt, zeker met het winterse weer. De wandelingen kunnen pittig zijn.
- Een onvergetelijke indrukwekkende tocht met de Alpentrein.
- Schaatsen op de kunstijsbaan of sneeuwschoenwandelen.
- Een dagtocht met de berggondel Kranzberg naar het dak van de wereld.
- Een natuurwandeling met gids waarbij we wild gaan voederen.
- Met de paardenkoets doorhet kerstlandschap!

Beleef een onvergetelijke kerst met je Flowvrienden, met spannende avonturen, overheerlijk eten en heel veel gezelligheid: ga met ons mee naar de Beierse Alpen!

Praktische informatie
Maaltijden

Alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Het hotel biedt iedere dag een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds een goed 3-gangenmenu. Drankjes zijn voor eigen rekening en lunchen doen we waar we toevallig uitkomen. Tijdens kerstavond krijgen we een speciaal kerstmenu en een sfeervolle invulling van de avond. Dit wordt door het hotel georganiseerd.

Vervoer

We reizen met 9-persoons minibusjes in 1 dag naar Mittenwald in Zuid-Duitsland. We stoppen iedere twee uur voor een pauze en een chauffeurswissel. Je komt in de loop van de avond op de plaatst van bestemming aan. Het is een lange reisdag, maar we hebben dan ook echt volle dagen ter plaatse te besteden De opstapplaatsen zijn Nijmegen, Breukelen, Eindhoven en Maastricht.

Inclusief

Vervoer met minibussen, overnachtingen, ontbijt, lunch en diner, activiteiten en excursies, begeleiding, reis- en bagageverzekering, BTW volgens de Reisbureauregeling

Exclusief

Annuleringsverzekering, zakgeld, lunch tijdens de heenreis, drankjes verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50

Voorwaarden

Reisbescheiden
De reisbescheiden worden uiterlijk 2 weken voor vertrek per post verstuurd. Voor vliegreizen wordt een aanvullende brief met de vertrekgegevens verzonden. Deze sturen wij zodra het definitieve vluchtschema bekend is. Dit is uiterlijk 1 week voor vertrek.

Annulering van een reis
Bij onvoldoende deelname kan Flow Reizen tot 6 weken voor vertrek de reis annuleren. Zie reisbeschrijving voor het minimum aantal deelnemers.

Datum & Prijs
Vertrek: 22-12-2018 Prijs: €1.529
bijna vol
REIS INFO
Dagen:7
Deelnemers:Max. 15, Min. 7
Zakgeld advies:+/- € 150,-
Locatie:Mittenwald, Duitsland
Opstapplaatsen: Breukelen
Eindhoven
Maastricht
Nijmegen
PGB-specificatie
Begeleiding:€406,-
Kort verblijf:€553,-

Let op: De 1-persoonskamers op deze reis zijn volgeboekt.22-12-2018
Reisnr: 13
bijna vol

Prijs: €1.529
Dagen: 7
Locatie: Mittenwald, Duitsland
Opstapplaatsen Breukelen
Eindhoven
Maastricht
Nijmegen

Deelnemers: Max. 15
Min. 7
Zakgeld advies: +/- € 150,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €406,-
Kort verblijf: €553,-
 
Deze reis is alleen op aanvraag nog te boeken. Interesse in deze reis?
Cultuur
Natuur
Sport
Structuur
Verblijf Hotel
Eten Halfpension + lunch
Vervoer Minibusjes