Vakantie verstandelijk gehandicapten

Vakanties voor mensen met een lichte verstandelijke handicap

Ben je op zoek naar een uitgebreid aanbod aan vakanties voor verstandelijk gehandicapten? Flow Reizen organiseert de meest uiteenlopende vakanties, het hele jaar door, voor iedereen tussen de 18 en ±50 jaar met een licht verstandelijke handicap.

Begeleiding

Of je nu kiest voor een paardrijkamp of voor een strandreis naar de Caraïben, alle reizen hebben één overeenkomst: de professionele en ervaren begeleiding. Op elke vijf deelnemers heb je één begeleider. Zij hebben speciale kennis van:
  • aandoeningen, epilepsie, verschillende vormen van autisme, verstandelijke beperkingen en niet-aangeboren hersenletsel
  • medicatie
  • sociale vaardigheden van deelnemers en begeleidingsmethodieken

Goed voorbereid op vakantie

Flow Reizen weet met 21 jaar ervaring precies wat jij nodig hebt om er een onvergetelijke reis van te maken. Vooraf kun je je al voorbereiden met een uitgebreide brochure en informatieboekjes over de reis. Daarnaast is er:
  • een kennismakingsdag voor deelnemers en hun ouders/begeleiders
  • een uitgebreid inschrijfformulier, waarop je kunt aangeven wat jij nodig hebt aan begeleiding
En na het seizoen is er voor alle deelnemers aan onze reizen een grote, feestelijke reünie met livemuziek. Je kiest zelf of je wel of niet komt. Veel deelnemers gaan vaker met Flow Reizen op reis en weten uit ervaring hoe gezellig deze reünies zijn.

Individuele wensen

Flow Reizen probeert altijd in te gaan op individuele wensen, maar wel binnen de mogelijkheden van de groep. De begeleiders stimuleren zelfredzaamheid. Zij gaan uit van de mogelijkheden van de deelnemers en hun verstandelijke handicap. Op basis van alle informatie bekijkt Flow Reizen vooraf wel of een reis bij iemand past. Dat heeft niet alleen te maken met de verstandelijke handicap. Iemand met een glutenvrij dieet kan bijvoorbeeld zonder problemen mee naar een hotel in Sauerland, maar niet op een rondreis door China.

Beste van twee werelden

Op vakantie met een verstandelijke handicap wijkt niet zo heel veel af van een reguliere vakantie. De deelnemers hebben dezelfde wensen en behoeftes. Ze hebben alleen iets meer begeleiding nodig, bijvoorbeeld als het gaat om vreemd geld of Douaneformaliteiten. Flow Reizen combineert het beste van twee werelden: een geweldige vakantie met een gevoel van veiligheid en zekerheid waar jij dat nodig hebt.

Bekijk meteen welke vakantie het beste bij jou past