Het Coronavirus

01-04-2020

Het Coronavirus en Flow Reizen: wat moet je weten?  
Laatste update: Woensdag 1 april 12:00 uur.

- De Kennismakingsdag op 23-5-2020 is afgelast ivm de nieuwe maatregelen tegen het Coronavirus (dinsdag 24 maart 2020). Filmpje!
- Kijkje op ons kantoor en een belangrijk verzoek aan jullie (donderdag 19 maart 2020) Filmpje!
- Update met antwoord op de meest gestelde vragen (vrijdag 20 maart 2020) Filmpje!

Wat is Coronavirus? (Bron RIVM)
Van Coronavirussen kunnen mensen en dieren infecties aan de longen en luchtwegen krijgen. Er zijn verschillende soorten coronavirussen. Meestal zorgen deze virussen voor relatief milde klachten, zoals verkoudheid in de winter en vroege lente. Kijk hier een verhelderend filmpje over het Coronavirus en wat je er zelf tegen kunt doen: klik op deze link voor het filmpje.

Waar vind ik betrouwbare informatie over het Cronavirus?
Op de website van de ANVR is voor consumenten een zeer duidelijke FAQ geplaatst met veel gestelde vragen over het Coronavirus. Klik op de link voor deze vragen: www.anvr.nl/archief/overzicht.aspx?tag=Corona-virus

Op de website van de RIVM kun je alles lezen over de oorzaak, de behandeling en de status in Europa. Ga dus voor uitgebreide en de meest recente informatie naar: www.rivm.nl/coronavirus

Op de website van de RIVM kun je de actuele reisadviezen per land vinden: www.nederlandwereldwijd.nl/landen

Hoe gaat Flow Reizen hier mee om?
Wij kijken  ieder uur wat de stand van zaken is en we kijken of onze reizen in risicogebieden liggen. Op dit moment hebben wij alle reizen die vertrekken voor 1 juni geannuleerd of verplaatst naar een later tijdstip in de zomer. Alle getroffen reizigers hebben daar bericht van ontvangen.

Gaan de zomerreizen door?
De zomerreizen beginnen pas in juni. Dit is te ver vooruit om daar nu iets van te zeggen. We gaan er van uit dat tegen die tijd het virus onder controle is. Zeker met de drastische maatregelen die er nu in heel Europa worden genomen.
Mocht het gebeuren dat er op enig moment reizen naar risicogebieden gaan, dan zal het ministerie daar het reisadvies op aanpassen. Wij volgen dat. Deze handelswijze geldt overigens ook voor andere oorzaken dan het Coronavirus, bijvoorbeeld natuurrampen, oorlog, aanslagen, enz. Als we risico lopen, dan gaan we niet. 

Wat gaat er gebeuren als de reis door het virus wordt geannuleerd?
Dat hangt uiteraard helemaal af van de situatie. Wij zorgen op dat moment voor een alternatief zodat je onbezorgd op reis kan. Bijvoorbeeld:
1. een andere (veilige) locatie voor de hele groep
2. het verplaatsen van de reis naar een ander tijdstip
3. een overboeking naar een van de openstaande reizen
4. je ontvangt een zogenaamde Corona Voucher 

Wat is een Corona Voucher?
De Corona Voucher is in het leven geroepen door de SGR in samenwerking met de ANVR en de Overheid om te voorkomen dat reisorganisaties in financieel zwaar weer komen. Door op deze link te klikken, kom je op de website van de SGR met een goede uitleg over dit voucher. Daar kun je ook terecht voor de veelgestelde vragen over de Coronavoucher.

Kan ik niet gewoon mijn geld terugkrijgen?
Wij staan voor een ongekende situatie. De hele reiswereld ligt op zijn gat. Je hebt waarschijnlijk ook gezien op het journaal dat er al duizenden mensen zijn ontslagen en bedrijven gaan failliet. Dat zijn drama’s.
Om de reiswereld te helpen te overleven heeft de ANVR in samenwerking met de Overheid en de SGR de Corona Voucher in het leven geroepen. Wij kunnen hiermee overleven en jij kan de voucher voor een latere reis gebruiken MITS het een nieuw te boeken reis is.
Op deze manier kunnen wij hopelijk nog vele jaren mooie reizen voor jullie blijven ontwikkelen. Je hoeft er niet voor te kiezen om nog deze zomer een reis te boeken . De voucher is 1 jaar geldig dus je kan hiermee ook een reis boeken die in de aankomende winter-en lentegids komt te staan.
Wij hopen op je begrip. We zullen dit bizarre probleem met zijn allen moeten gaan oplossen.

Kan ik niet beter even wachten met het boeken van een reis vanwege het Corona-virus?
Wij snappen de vraag, maar uitstellen of later boeken is geen garantie dat er niets aan de hand is op de bestemming als jij op vakantie gaat. Tegen de zomer is er minder keuze, maar nu kun je nog kiezen uit diverse reizen. Flow Reizen is aangesloten bij de ANVR en zal bij annulering jou een goed alternatief aanbieden. ​Thuis blijven biedt ook geen garantie want het virus kan zich ook in Nederland verspreiden. Veel belangrijker is als je nu een pakketreis boekt deze onder te brengen bij een ANVR aangesloten reisondernemer. Als er dan op jouw bestemming echt wat aan de hand is, weet je zeker dat je organisator maatregelen neemt. (Bron ANVR)

Kan ik mijn betaling voor een geboekte zomerreis uitstellen tot ik zeker weet of de reis doorgaat?

Kort en krachtig: nee.
Je bent een overeenkomst aangegaan en je bent wettelijk verplicht om hier aan te voldoen BINNEN de gestelde termijnen. 
Mocht je reis door het Coronavirus niet doorgaan, dan zorgen wij voor passende alternatieven. 
Alles over wettelijke betalingsplicht en de gevolgen van het niet nakomen hiervan vindt je op onze website via deze link: Betalingsverplichtingen

Kan ik mijn reis annuleren?
In principe kan je altijd een reis annuleren. Maar daar zijn kosten aan verbonden. In dit geval krijg je geen geld van de verzekeringsmaatschappij uitgekeerd, want er is (verzekeringstechnisch) geen goede reden voor. 
We kunnen namelijk helemaal niet zover vooruit kijken en we weten dus niet of er straks in de zomer nog steeds een negatief reisadvies is. Welke kosten hier aan verbonden zijn en de wettelijke spelregels omtrent annuleren kun je via deze link bekijken: Annuleren 
Ons advies is dus om af te wachten wat er gaat gebeuren.

Gaat de Kennismakingsdag door?
De Kennismakingsdag op 23-5-2020 is afgelast ivm de nieuwe maatregelen tegen het Coronavirus.
We zijn momenteel druk bezig met het bedenken van iets creatiefs om toch met elkaar kennis te kunnen maken, b.v. een persoonlijk filmpje van de begeleiders op jou reis met alle informatie die je nodig hebt. Zodra we meer weten hoe we dit gaan doen, brengen we je op de hoogte! 

<< Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen