Nieuwsbericht Flow lente- en winterreizen in Coronatijd

14-07-2020

Het Coronavirus en Flow Reizen: wat moet je weten?  

De winter- en lentereizen van 2020-2021 kunnen weer geboekt worden!
Natuurlijk heb je ook vragen over het boeken van een Flow winter- of lentereis:

 • Kan dit wel?
 • Is het veilig?
 • Welke voorzorgsmaatregelen worden er getroffen?
 • Hoe zit het met de Corona Reisvouchers?

Reizen in Coronatijd
Er is een reële kans dat we tijdens de winter- en lentereizen nog steeds te maken hebben met corona. Maar intussen is er steeds meer bekend over corona en kunnen we goede maatregelen nemen om toch te kunnen reizen. Bij deze willen wij je informeren over onze werkwijze en genomen voorzorgsmaatregelen.

Je boekt een groepsreis. Dat betekent dat je met andere mensen op reis gaat en dat het niet te voorkomen is dat wij als groep ons moeten voortbewegen in de maatschappij. In het kort gaat dat inhouden dat we een Corona-bubbel willen creëren. Dat wil zeggen dat wij er alles aan doen om zoveel mogelijk contacten te vermijden met mensen buiten onze groep en we houden daarbij de 1,5 meter als graadmeter aan. Binnen de groep zal dit echter niet altijd mogelijk zijn, denk hierbij aan de eettafels/ minibusjes/ touringcar/ vliegtuigen/ de slaapkamers, enz. Dat geeft in principe niets, mits je gezond bent, kun je geen corona overdragen.

Voorzorgsmaatregelen (reizen in de Corona-bubbel!)
Wij hebben contacten met de vervoerders en alle hotels om dit optimaal te laten verlopen.

 • Op de vliegreizen na zal al het vervoer exclusief zijn voor Flow Reizigers. In de touringcars en minibusjes gaat dus verder niemand anders mee
 • Het kan het zijn dat je tijdens het vervoer en in openbare ruimtes een mondkapje moet dragen en dat desinfectie voor je handen verplicht zijn
 • We zullen een vlak voor aanvang van de reis een gezondheidsverklaring vragen van alle deelnemers en begeleiders
 • In hotels zitten we als groep bij elkaar. Een groot aantal hotels/vakantiehuizen hebben we geheel voor onszelf
 • Hierdoor kunnen we maximaal gebruik maken van de ruimtes en proberen we alle deelnemers zoveel als mogelijk uit elkaar te houden
 • Voor de 2- of 3 persoons slaapkamers proberen wij zoveel mogelijk losse bedden te regelen, maar dit is niet altijd mogelijk, er is dan wel apart beddengoed geregeld
 • We maken vaste kamer- en eettafelindelingen, zodat je zoveel als mogelijk bij dezelfde medereizigers in de buurt komt
 • Alle hotels voldoen aan de corona hygiëne richtlijnen
 • We zullen tijdens de skireizen een aangepaste après ski regelen waarbij we ons niet mengen met andere mensen

Let op!
Deze lijst is niet compleet, we hebben een uitgebreide handleiding gemaakt en deze passen we aan als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Het gaat er bij deze korte samenvatting om, dat je een bewuste keuze maakt om te reizen in coronatijd.

Corona Reisvouchers
Goed nieuws betreffende de Corona Reisvouchers!
Door de verschillende berichtgeving in de media is er verwarring ontstaan betreffende de geldigheid van de Reisvouchers. De SGR en de Overheid hebben snel gereageerd en dit is nu de werkelijke situatie: Alle door Flow Reizen uitgegeven vouchers zijn rechtsgeldig en dus wettelijk akkoord. Daarbij mogen we nu het hele jaar 2020 Corona vouchers uitgeven, dus als een winterreis door corona niet doorgaat dan ben je ook dan je geld NIET KWIJT!

Maar, zoals wij in een eerdere berichtgeving hebben gemeld: als de reis door corona niet door kan gaan, dan is onze intentie om jullie gedane betalingen voor een geboekte reis uit het winter/lenteprogramma per bank terug te betalen. Alleen in een uiterste noodgeval gaan we de winterreizen voucheren.
De intentie is ook om vanaf januari 2021 vouchers uit te betalen als jij geen reis gaat boeken in 2021. We hebben tot die tijd geen inkomsten en kunnen dus niet eerder terugbetalen. 

Lees meer in dit persbericht van de ANVR: https://www.anvr.nl/lists/anvrnieuws/artikel.aspx?ID=784

Factureren
We hebben eerder aangegeven dat we pas vanaf oktober gaan factureren. Dit komt te vervallen. We gaan vanaf 14 augustus factureren.
Dit komt omdat we geen onzekerheid meer hebben betreffende de garantstelling van de SGR.

Dus, maak je geen zorgen, wij gaan alleen veilig op Flowreis.

<< Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen