Bijzonder indrukwekkende bergwandelreis, met de rugzak door de Dolomieten, de wereld aan je voeten...

Er bestaat geen intensere manier om de natuur om je heen te beleven. Dit wordt jouw gevecht met de bergen en de elementen. Je wandelt met je bepakking van berghut naar berghut, genietend van de mooiste uitzichten. Er wordt een groot beroep gedaan op je doorzettingsvermogen maar je krijgt er een ultieme beloning voor terug: een trots gevoel van overwinning dat je kan delen met je wandelvrienden. Onderweg rust je uit op plekken waar maar weinig andere mensen (kunnen) komen. Moe maar zeker voldaan, geniet je van een welverdiende slok drinken en een lekkere snack bij de ondergaande zon die de bergen dieprood en roze kleurt. Mooiere momenten zijn er niet…

Tijdens de 6-daagse tocht loop je dwars door Nationaal Park Stelvio, het beroemde wandelparadijs van de Italiaanse Dolomieten. Je passeert steile rotswanden van o.a. de Cima Collecchio en je loopt langs de heldergroene Corvo bergmeren. Je gaat pittige beklimmingen maken, bijvoorbeeld over de gletsjermorenen naar de Cima Rossa op een hoogte van 3.347 meter! Tenslotte daal je af via de groene alpenweiden van de Rabbi vallei naar de Saent Watervallen, die je al van verre hoort bulderen. Een spectaculair einde van jullie trekking…
 

Deze reis is bedoeld voor de meest sportieve en zelfredzame deelnemer die weinig begeleiding nodig heeft en 1-op-8 begeleiding aan kan. Toch gaan 3 zeer ervaren begeleiders mee. Hier kiezen we voor om bij logistieke zaken of problemen in de bergen altijd een begeleider over te hebben. Wel zo veilig! De reis vertrekt eind augustus omdat we dan het massatoerisme ontlopen. Ook hebben we dan de meeste kans op stabiel en niet te warm wandelweer en sneeuwvrije bergpassen. Zo kunnen we optimaal van de rust en de ruimte genieten. 

Accommodatie

Vale di Sole ligt in het Nationaal Park Stelvio, een prachtig gedeelte van de Dolomieten. Midden in dit groene dal ligt het dorpje Ossana en ons gezellige 3-sterrenhotel. Dit typisch Zuid-Tiroler hotel heeft ruime 2- en 3-persoonkamers met eigen sanitair. Tijdens de bergtochten slaap je in klassieke berghutten. De slaapzalen (lagers) en het sanitair zijn basic. Het zijn prachtig gelegen plekken, maar houd rekening met het echte bergleven: de berghutten variëren van eenvoudig en functioneel tot redelijk luxe.

Website: Hotel Niagara in Ossana
Heenreis Hotel Ibis Ingolstadt : Ibis Ingolstadt
Terugreis Hotel Ibis Mannheim: Ibis Mannheim

Activiteiten

De eerste dag starten we met een dagtocht om te acclimatiseren. We leren je de beginselen van het kaart- en kompaslezen, de werking van een hoogtemeter en bepakkings- en wandeltechnieken. Daarna vertrekken we voor een 6-daagse hike de bergen in. Je moet dus een heel goede conditie hebben en goed kunnen wandelen in de bergen en over rotsachtig terrein. Op dag 9 zijn we weer terug in ons hotel en op dag 10 lopen we een afsluitende dagtocht of we maken er een welverdiende relaxdag van. Wij zorgen voor professionele wandelrugzakken. 

De route kun je vinden bij de foto's die bij deze reis staan op deze website.
 

Praktische informatie

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen. We krijgen ontbijt en diner op alle locaties. Voor onderweg maken we lunchpakketjes. Op de heenreis dien je zelf voor een lunchpakketje te zorgen.

Vervoer

We reizen met 9-persoons minibusjes in twee dagen naar Ossana in Vale di Sole, Italië en we overnachten op de heen- en terugreis in Duitsland. We stoppen iedere twee uur en wisselen dan van chauffeur. De opstapplaatsen zijn Nijmegen, Breukelen, Eindhoven en Maastricht

Inclusief

Begeleiding, overnachtingen in hotel en berghutten, maaltijden, vervoer met minibusjes, workshops, reis- en bagageverzekering, BTW volgens de reisbureauregeling

Exclusief

Annuleringsverzekering, lunchpakketje heenreis, zakgeld, drank, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50

Voorwaarden

Deze special is een zeer avontuurlijke reis voor de meest sportieve en zelfredzame deelnemers. 

Voor deelname dient een Eigen Risico Verklaring getekend te worden, deze krijg je meegezonden bij je boeking. Wat betekent dit?

Aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid 
Al vele jaren organiseert Flow Reizen de avontuurlijke huttentochten. Dit zijn erg mooie reizen, maar ook reizen met een hoger risico dan de meeste andere reizen die Flow Reizen aanbiedt. Uiteraard mag je van ons verwachten dat wij alles tot in de puntjes uitzoeken, maar bij een huttentocht zijn we meer dan bij andere reizen afhankelijk van (onverwachte) omstandigheden zoals: wisselende weersomstandigheden, wandelen over smalle en steile bergpaden, wandelen over rotsachtig terrein, vermoeidheid, een beperkte bereikbaarheid van de hulpdiensten, etc.

Waarom een Eigen Risico Verklaring
Met een Eigen Risico Verklaring wil Flow Reizen alle deelnemers én ouders/begeleiders bewust maken van de risico’s en de zwaarte van deze reizen. Daarnaast willen wij er zeker van zijn dat de deelnemer een huttentocht aankan en een doordachte keuze maakt.  

Datum & prijs
Vertrek: 29-08-2020 Prijs: €1.619,00 geannuleerd
Reis info
Dagen: 12
Deelnemers: Min.7
Max.15
Zakgeld advies: +/- € 150,-
Locatie: Italie, Ossana, Italië
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €720,00
Kort verblijf: €572,00
Boek deze reis
Alternatieven

Er zijn geen alternatieve reizen gevonden

Stel ons een vraag
Cultuur:
Natuur:
Sport:
Structuur:
Verblijf: Groepskamers hotel
Eten: Halfpension + lunch
Vervoer: Minibusjes

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen