De beroemde Transfăgărășan Road, Bran Castle, het kasteel van Graaf Dracula, de indrukwekkende Turda zoutmijnen en nog heel veel meer…

Deze ongeëvenaarde roadtrip brengt je vanuit de hoofdstad Boekarest naar de hoogste bergen van Roemenië. Via de spectaculaire Transfăgărășan Road rijden we dwars door het Făgărașgebergte, het hoogste gebergte van Roemenië dat deel uitmaakt van de Transsylvanische Alpen. We zullen hier regelmatig stoppen om de prachtige vergezichten te bewonderen. Je zal je ogen uitkijken in de gigantische zoutmijnen van Turda, de kastelen, forten en het openluchtmuseum van historisch Sibiu. We sluiten de reis af in de sfeervolle middeleeuwse stad Brasov. Dit zal een knaller van een afsluiting zijn. Niet alleen omdat het stadje zo gaaf is, maar er liggen hier ook enkele kastelen zoals Peles Castle en Bran Castle, het legendarische kasteel van Graaf Dracula. 

Een wereldreis van formaat, maar dan in onontdekt Roemenië!

Dit zijn de hoogtepunten van deze reis:
- Stedentrip Boekarest (het Parijs van de Balkan) met o.a. de oude binnenstad en het kolossale parlementsgebouw
- Bezoek aan het historische stadje Sibiu met het Alba Carolina fort en het openluchtmuseum 
- Route over de beroemde Transfăgărășan Road dwars door de Transsylvanische Alpen
- Excursie naar het sprookjesachtige en kleurrijke stadje Sighisoara 
- Bezichtiging van de zoutmijnen van Turda
- Bezoek aan middeleeuws Brasov en Peles Castle
- Bezoek aan Bran Castle, het kasteel van Graaf Dracula 

Optionele activiteiten (als we tijd over hebben)
- Dagtocht naar het Tarnitameer en het Nationaal Park Apunesi (gratis) 
- Bezoek aan het bereninternaat van Brasov, een prachtig initiatief voor slechtbehandelde beren (+/- € 15,- p.p.) 

Accommodatie

Roemenië ligt in het uiterste oosten van Europa en grenst aan de Zwarte Zee. De route start in Boekarest. Via Sibiu, de Transfăgărășan Road, Cluj Napoca, Sighisoara en Brasov maken we een onvergetelijke rondreis die weer eindigt in Boekarest. Op alle locaties hebben we leuke en goed verzorgde middenklasse accommodaties gereserveerd. Je slaapt overal op 2-persoonskamers met losse bedden. Alle details van de hotels staan op onze website.

De toeslag voor een éénpersoonskamer is € 600,-.

Activiteiten

De hoogtepunten en excursies staan hieronder beschreven. Alle entrees van de genoemde parken, de beschreven activiteiten en de excursies zijn bij de prijs inbegrepen! Dit is een vol programma. Wil je daarbuiten optionele activiteiten ondernemen op de vrije dagen, dan zijn de kosten voor jezelf. 

Dit zijn de hoogtepunten van deze reis:
- Stedentrip Boekarest (het Parijs van de Balkan) met o.a. de oude binnenstad en het kolossale parlementsgebouw Website
- Bezoek aan het historische stadje Sibiu met het Alba Carolina fort en het openluchtmuseum Website
- Route over de beroemde Transfăgărășan Road dwars door de Transsylvanische Alpen Website
- Excursie naar het sprookjesachtige en kleurrijke stadje Sighisoara Website
- Bezichtiging van de zoutmijnen van Turda Website
- Bezoek aan middeleeuws Brasov en Peles Castle Website
- Bezoek aan Bran Castle, het kasteel van Graaf Dracula Website

Optionele activiteiten (als we tijd over hebben)
- Dagtocht naar het Tarnitameer en het Nationaal Park Apunesi (gratis) Website
- Bezoek aan het bereninternaat van Brasov, een prachtig initiatief voor slechtbehandelde beren (+/- € 15,- p.p.)  Website

Uitleg activiteitenprogramma
Wij proberen jou een waarheidsgetrouw beeld te geven van het programma. Dat betekent dat wij zo goed mogelijk beschrijven wat er allemaal in de omgeving te doen en te zien is. Maar, je zal begrijpen dat we niet altijd alles kunnen doen wat we beschrijven door tijdgebrek, beschikbaar budget, groepssamenstelling en weersomstandigheden. Het is dus een opsomming van de mogelijkheden. Je mag er vanuit gaan dat we een zo aantrekkelijk, veelzijdig en compleet mogelijk programma aanbieden. Daarnaast is het onze ervaring dat rust en relaxdagen ook thuishoren in het programma. Sterker nog, dat is heel belangrijk. Even genieten van niets doen, zonnebaden, lezen, uitrusten, enz. Dan kun je nog meer genieten van de activiteiten en excursies. 

Hoe stellen wij het programma samen?
Ter plaatse verzamelen wij de mogelijkheden en natuurlijk hebben we informatie van eerdere reizen. Bij veel reizen weten daardoor wat je zeker moet gaan doen of zien.Samen met jou bepalen we aan het begin van de reis wat we precies gaan doen. We houden daarbij rekening met het budget, persoonlijke wensen en onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld het weer. We kunnen de groep eventueel opsplitsen zodat we een goed programma op maat kunnen aanbieden. Hou er rekening mee dat er altijd enkele vrije dagen bijzitten. Die dagen gebruiken we om te relaxen. Maar heb je energie over, dan kunnen we op die dagen altijd bekijken of we iets extra’s kunnen inlassen.
Wil je buiten het besproken programma (en het beschikbare budget) extra activiteiten gaan doen, dan zijn die meerkosten voor jezelf. 

Let op: Roemenië is een uitgestrekt land met smalle wegen. Dat betekent dat je regelmatig lang in de auto zit tijdens de reis. 

Praktische informatie

Maaltijden

Ontbijt, lunch, warme maaltijden en een drankje bij de maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Op alle locaties is er een ruime keuze aan restaurants. We bepalen samen met jullie waar we eten en we zorgen voor gevarieerd en gezond eten. Lunchen zullen we meestal onderweg doen in de vorm van een picknick. We zoeken hiervoor mooie plekken op en die zijn er genoeg.

 

Vervoer

We vliegen vanaf Amsterdam Schiphol en we landen in Boekarest, Roemenië. Ter plekke hebben we twee minibussen tot onze beschikking (Mercedes Vito verlengd, of een gelijkwaardige bus). We leggen ongeveer 1.100 kilometer af in verschillende etappes. Houd hier rekening mee.  

Inclusief

Vliegreis, alle vervoer ter plaatse, alle overnachtingen, ontbijt, lunch en warme maaltijden, een drankje bij de maaltijden, entrees van genoemde excursies en Nationale Parken, reis- en bagageverzekering, begeleiding, BTW volgens de Reisbureauregeling

Exclusief

Annuleringsverzekering, optionele excursies en activiteiten, zakgeld, overige drankjes, vervoer van en naar Schiphol, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50

Voorwaarden

Voor deze special moet je mobiel, flexibel en zelfredzaam zijn. Het is een prachtige reis, maar door de verplaatsingen, de lange dagen en vele indrukken is dit ook een vermoeiende reis met minder structuur.

Datum & prijs
Vertrek: 01-07-2020 Prijs: €2.699,00 geannuleerd
Reis info
Dagen: 15
Deelnemers: Min.7
Max.7
Zakgeld advies: +/- € 250 – tot € 300,-
Locatie: Boekarest, Roemenië, Roemenie
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €1.080,00
Kort verblijf: €925,00
Boek deze reis
Vertrek: 31-07-2020 Prijs: €2.699,00 volgeboekt
Reis info
Dagen: 15
Deelnemers: Min.7
Max.15
Zakgeld advies: +/- € 250 – tot € 300,-
Locatie: Boekarest, Roemenië, Roemenie
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €1.080,00
Kort verblijf: €925,00
Boek deze reis
Stel ons een vraag
31-07-2020 Reisnr: 46
volgeboekt

Prijs:
€2.699,00
Dagen:
15
Locatie: Boekarest, Roemenië, Roemenie
Opstapplaatsen:
  • Schiphol

Deelnemers: Min. 7
Max. 15
Zakgeld advies: +/- € 250 – tot € 300,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €1.080,00
Kort verblijf: €925,00
Boek deze reis Opteer deze reis
Cultuur:
Natuur:
Sport:
Structuur:
Verblijf: Hotel
Eten: Halpension + lunch
Vervoer: Vliegtuig en Minibusjes

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen