Wintersport voor gehandicapten

Jouw onbezorgde vakantie begint hier.

Flow reizen organiseert al jaren begeleide wintersportvakanties voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Je kan kiezen voor langlaufen door Oostenrijk, skiën in Tirol of snowboarden door de Alpen. Met Flow reizen beleef je de wintersportvakantie waar je altijd al van hebt gedroomd.  

Als je lichte verstandelijke beperking hebt, dan wil je natuurlijk het liefst zo zelfstandig mogelijk op vakantie. Met begeleiding waar nodig, om er een echt onvergetelijke wintersportreis van te maken. De reizen zijn voor mensen van 18 tot ± 50 jaar en worden profesioneel begeleidt. En jouw reisbegeleider is ook skileraar, dus we verzorgen zelf de skilessen en begeleiden je naar een hoger ski niveau.

Lees meer

  • Professioneel begeleide reizen
  • Voor mensen met autisme, een licht verstandelijke beperking, nah, epilepsie, enz
  • Actief, avontuurlijk, cultureel en uniek
  • Naar de mooiste plekjes van de wereld!

Wintersport voor gehandicapten

Flow reizen organiseert drie verschillende typen wintersportvakanties voor gehandicapten. Zo heb je de keuze uit skiën, langlaufen, en snowboarden. Iedere type vakantie heeft zijn eigen charmes en is tot in de puntjes geregeld. Als je bijvoorbeeld kiest voor een skivakantie of snowboardvakantie, krijg je altijd begeleiding van onze eigen gediplomeerde en professionele skileraren. Zij bepalen je startniveau en techniek, waarna er kleine groepen  worden gemaakt, zodat iedereen genoeg begeleiding en skiles krijgt. Wanneer je voldoende techniek hebt, zal je mooie tochten gaan maken door de bergen.

Begeleiding tijdens de wintersport

Het speciale aan deze wintersport voor gehandicapten is dat je reisgenoten ook een lichte verstandelijke beperking hebben. Voor iedere vijf deelnemers zorgt Flow reizen voor een professionele begeleider. Deze zal je ondersteunen, wanneer je af een toe een extra steuntje in de rug nodig hebt. De wintersportvakanties zijn gericht op gehandicapten die veel zelf kunnen, maar af en toe lichte ondersteuning behoeven. Al onze reizigers zijn goed mobiel en hebben geen lichamelijke beperking.

Voordelen van Flow reizen

Met Flow reizen ben je verzekerd van een betrouwbare organisatie die meer dan 25 jaar ervaring heeft in het organiseren van gehandicapten reizen. De kwaliteit van onze reizen wordt gewaarborgd door een goede voorbereiding en professionele begeleiders. Onze begeleiders beschikken over de volgende kwaliteiten:

  • Meerdere jaren ervaring bij Flow Reizen, we hebben maar een klein verloop.
  • De meeste begeleiders hebben een HBO- of universitaire achtergrond.
  • Iedereen krijgt een interne opleiding bij Flow Reizen.
  • Begeleiders beschikken over agogische en sociale vaardigheden.
  • Voor de wintersport zijn alle begeleiders in het bezit van een Oostenrijks diploma om ski- of snowboardles te mogen geven.

Beschik je over een PGB? 

Beschik je over een PGB en wil je deze graag inzetten voor jouw vakantie met Flow Reizen? Daar zijn mogelijkheden voor. Veelal kunnen de begeleidingskosten van jouw reis bekostigd worden uit je PGB. Dit scheelt ca 35 tot 40 procent in de reissom! Klik hier om te lezen hoe dit stap voor stap werkt. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder. Wil je meer weten over PGB? Lees dan ook eens dit artikel. Let op, het ligt aan je persoonlijke situatie en de afspraken met je zorgkantoor/gemeente waar je uiteindelijk recht op hebt. Heb je geen PGB maar ZIN (Zorg in natura), daar zijn op dit moment helaas nog geen mogelijkheden voor.

Bekijk meteen welke vakantie het beste bij jou past.

Flow Reizen is ook te vinden op Facebook en Youtube! 

 

Bekijk Flow Reizen op Opiness