Wintersport voor gehandicapten

Flow reizen organiseert verschillende typen wintersportvakanties voor gehandicapten. Zo heb je de keuze uit skiën, snowboarden en een winter-relaxreis in de sneeuw. Iedere type vakantie heeft zijn eigen charme en is tot in de puntjes geregeld. Als je bijvoorbeeld kiest voor een skivakantie krijg je altijd begeleiding van onze eigen gediplomeerde en professionele skileraren. Zij bepalen je startniveau en techniek, waarna er kleine groepen worden gemaakt, zodat iedereen genoeg begeleiding en skiles krijgt. Wanneer je voldoende techniek hebt, zal je mooie tochten gaan maken door de bergen.

Begeleiding tijdens de wintersport

Het speciale aan deze wintersport voor gehandicapten is dat je reisgenoten ook een lichte verstandelijke beperking hebben. Voor iedere vijf deelnemers zorgt Flow reizen voor een professionele begeleider. Deze zal je ondersteunen, wanneer je af een toe een extra steuntje in de rug nodig hebt. De wintersportvakanties zijn gericht op gehandicapten die veel zelf kunnen, maar af en toe lichte ondersteuning behoeven. Al onze reizigers zijn goed mobiel en hebben geen lichamelijke beperking.

Voordelen van Flow reizen

Met Flow reizen ben je verzekerd van een betrouwbare organisatie die al vele jaren ervaring heeft in het organiseren van gehandicapten reizen. De kwaliteit van onze reizen wordt gewaarborgd door een goede voorbereiding en professionele begeleiders. Onze begeleiders beschikken over de volgende kwaliteiten:

  • Meerdere jaren ervaring bij Flow Reizen, we hebben maar een klein verloop.
  • De meeste begeleiders hebben een HBO- of universitaire achtergrond.
  • Iedereen krijgt een interne opleiding bij Flow Reizen.
  • Begeleiders beschikken over agogische en sociale vaardigheden.
  • Voor de wintersport zijn alle begeleiders in het bezit van een Oostenrijks diploma om skiles te mogen geven.

Beschik je over een PGB? 

Beschik je over een PGB en wil je deze graag inzetten voor jouw vakantie met Flow Reizen? Daar zijn mogelijkheden voor. Veelal kunnen de begeleidingskosten van jouw reis bekostigd worden uit je PGB. Dit scheelt ca 35 tot 40 procent in de reissom! Klik hier om te lezen hoe dit stap voor stap werkt. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder. Let op, het ligt aan je persoonlijke situatie en de afspraken met je zorgkantoor/gemeente waar je uiteindelijk recht op hebt. 

Bekijk meteen welke vakantie het beste bij jou past

Flow Reizen is ook te vinden op Facebook en Youtube

Bekijk Flow Reizen op Opiness

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen