Flow Reizen en LHBTIQ+

Bij Flow Reizen hechten wij veel waarde aan inclusiviteit. Dat betekent dat iedereen van harte welkom is ongeacht je achtergrond, leeftijd, geslacht, gender, opleidingsniveau, godsdienst, seksuele voorkeur en ongeacht of je een ziekte of beperking hebt. 

Dat betekent dat ook iedereen van de LHBTIQ+ gemeenschap welkom is, daar maken wij geen onderscheid in. Onder het begrip LHBTIQ+ vallen lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen, interseksuelen en queers. 

Basisvoorwaarden doelgroep

Om met Flow Reizen mee op reis te kunnen gaan is het belangrijk dat je aan de basisvoorwaarden van onze doelgroep voldoet. Die voorwaarden bepalen of Flow Reizen voor jou geschikt is en wij je de begeleiding kunnen bieden die je nodig hebt. Je kan daarbij denken aan respect, mobiliteit, zelfredzaamheid, enz. Welke voorwaarden dat nog meer zijn lees je hier: https://flowreizen.nl/informatie/doelgroep

Kamerindeling tijdens de reizen

In principe deel je een kamer met iemand van jouw eigen geslacht; man of vrouw. Tenzij je als (getrouwd) stelletje meegaat, dan kan je een kamer samen delen mits je tekenbevoegd bent of toestemming hebt van je ouders/begeleiders. Ook transgenders worden zo ingedeeld. Ben je transgender of in transitie, lees dan verder bij het kopje ' Transgender, genderneutraal, X'.

Vind je het niet fijn om een kamer te delen, dan kun je ervoor kiezen om een 1-persoonskamer tegen een meerprijs te boeken. Wees er snel bij, want de 1-persoonkamers zijn meestal snel volgeboekt en zeker niet onbeperkt beschikbaar.

Transgender, genderneutraal, X

Misschien ben je transgender, in transitie, staat er X in je paspoort, enz. Het is voor ons geen enkel probleem, maar deel het met ons vóór de reis zodat we samen jouw wensen en onze mogelijkheden kunnen bespreken.

Bij het indelen van de kamers houden wij het geslacht aan dat in je paspoort/ID-kaart vermeld staat. Dit wordt ook door de douane aangehouden. Het is dus belangrijk dat je bij inschrijving aangeeft wat je genderidentiteit is, maar ook wat je geslacht volgens paspoort/ID-kaart is. Ook is het belangrijk om aan te geven in welke fase je zit. Je kan b.v. er nog helemaal uitzien als een man, maar je kleed je vrouwelijk of je hebt b.v. nog geen geslachtsoperatie of hormonenkuur ondergaan. We gaan hierover dus graag met je in gesprek om dit op te lossen RUIM VOOR de reis begint.

Oplossingen niet altijd haalbaar

Weet dat Flow Reizen geen problemen heeft met welke identiteit dan ook. Weet ook dat de situatie en factoren echter niet altijd ideaal zijn. Er zijn zoveel verschillende gendervormen en nog meer persoonlijke wensen. Daarnaast zijn er ook veel vormen van een beperking. Zie daar maar eens een goede kamerindeling mee te maken…

We komen er tot nu toe altijd uit. Zien we dat dit voor de reis een probleem op kan leveren dan gaan we kijken wat de meest geschikte match is. We kunnen daarin bemiddelen. De ene reisgenoot heeft nergens problemen mee maar de ander zou dat om welke reden dan ook wel kunnen hebben. Dat kunnen we negeren met harde regels, maar dat werkt niet. We zitten in een overgangsfase waarin iedereen zoekt naar oplossingen en tot die duidelijk en helder zijn, moeten we er samen uit zien te komen. Transparantie en dialoog helpen ons daarbij.

Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen