Hoe komen vluchttijden en ticketprijzen tot stand

Vertrek- en aankomst kunnen op ongelukkige tijden plaatsvinden. Flow Reizen heeft hier echter geen enkele invloed op. Dat komt omdat wij groepsboekingen moeten maken en het heeft daarnaast te maken met Time-Slots. Een korte uitleg:

  • Timeslots: Schiphol bepaalt op welke tijdstippen de vliegtuigen van de verschillende vliegmaatschappijen mogen vertrekken en landen. De grootste maatschappijen hebben hierin de eerste keuze. Op het moment dat wij contracten moeten afsluiten met bv. Transavia, TUI, Corendon, enz. zijn deze tijden niet bekend. De brochure verschijnt in november terwijl timeslots pas veel later bekend zijn, meestal pas in het voorjaar.
  • Als je als particulier een vlucht boekt, heb je de keuze uit meerdere vluchten en prijzen per dag. Je kan meestal goedkopere vluchten boeken. De voorwaarde is dat je meteen boekt, je persoonsgegevens doorgeeft en betaalt. Jij hebt dan een vliegticket op jouw naam.
    Een reisorganisatie kan dat niet. Bij een groepsboeking blok je vluchten af voor een hele groep. Wij weten echter niet hoeveel mensen er mee gaan en wat hun namen gaan zijn. Je kan geen tickets naamloos boeken.
  • Je kan ook niet wachten tot je een reis volgeboekt hebt. De kans is zeer groot dat je nooit meer een hele groep op een vlucht kan zetten. Als het per ongeluk al zou kunnen, dan zjn de prijzen zeer hoog. Die gok kunnen en willen we niet nemen.
  • De prijzen voor losse tickets zijn daarnaast variabel en kunnen dagelijks veranderen. Je kan op een website een goedkope vlucht vinden met ideale tijden, maar als je vervolgens een hele groep wil gaan boeken, dan veranderen die prijzen. 
  • We hebben al vele gesprekken gevoerd met verschillende airlines waarbij we de nadelen voor onze doelgroep aangeven maar ze bewegen 0% mee. Ze hebben daar totaal geen oren naar.

Dit zijn de belangrijkste redenen dat tijden ongelukkig kunnen zijn en dat prijzen hoger liggen. Wij zijn daar natuurlijk ook niet blij mee, maar zoals gezegd, hier hebben wij geen enkele invloed op. We proberen deze problemen bespreekbaar te maken, O.a. met hulp van de ANVR, door hierover in gesprek te gaan met de vliegmaatschappijen, maar tot nu toe worden we gezien als niche en zijn we zeker geen prioriteit bij deze organisaties.

Hou er rekening mee, het hoort ook een beetje bij reizen. Laat je er niet door uit het veld slaan.

Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen