Hoe komen vluchttijden en ticketprijzen tot stand

Vertrek- en aankomst kunnen op ongelukkige tijden plaatsvinden. Flow Reizen heeft hier echter geen enkele invloed op. Dat komt omdat wij groepsboekingen moeten maken en het heeft daarnaast te maken met Time-Slots. Een korte uitleg:

  • Timeslots: Schiphol bepaalt op welke tijdstippen de vliegtuigen van de verschillende vliegmaatschappijen mogen vertrekken en landen. De grootste maatschappijen hebben hierin de eerste keuze. Op het moment dat wij contracten moeten afsluiten met TUI en Corendon zijn deze tijden niet bekend. De brochure verschijnt in november terwijl timeslots pas veel later bekend zijn, soms pas in het voorjaar.
  • Als je particulier een vlucht boekt, heb je de keuze uit meerdere vluchten en prijzen per dag. Je kan meestal goedkope vluchten boeken. De voorwaarde is dat je meteen boekt, je persoonsgegevens doorgeeft en betaalt. Jij hebt dan een vliegticket op jouw naam.
    Een reisorganisatie kan dat niet. Bij een groepsboeking blok je vluchten af voor een hele groep. Wij weten echter niet hoeveel mensen er mee gaan en wat hun namen gaan zijn. Je kan geen tickets naamloos boeken.

Dit zijn de belangrijkste redenen dat tijden soms ongelukkig zijn en dat prijzen hoger liggen. Wij zijn daar natuurlijk ook niet blij mee, maar zoals gezegd, hier hebben wij geen enkele invloed op. We proberen deze problemen bespreekbaar te maken, met hulp van de ANVR, door hierover in gesprek te gaan met de vliegmaatschappijen.

Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen