Paspoort of identiteitsbewijs

Uiteraard moet jij je overal ter wereld kunnen identificeren. Daarvoor heb je een geldig paspoort of identiteitsbewijs (ID-kaart) nodig. In alle reisboekjes staat vermeld welk reisdocument vereist wordt bij de geboekte reis. Dat kan een paspoort of identiteitskaart zijn. In het reisboekje wordt ook vermeld hoe lang het paspoort geldig moet zijn na terugkeer van de reis.

Het paspoort of de identiteitskaart dienen in goede staat te zijn met een juiste geldigheidsdatum. Check dit ruim voor een reis, want het gebeurt wel eens dat reizigers hierdoor geweigerd worden bij de douane! Een kopie is GEEN geldig reisdocument.

Kopie paspoort / ID-kaart

Noodzaak meesturen kopie paspoort of ID-kaart:
Als je een vliegreis boekt dien je een kopie van je paspoort of ID-kaart (voor- en achterkant) mee te sturen met je boekingsformulier. Zorg ervoor dat je een kopie meestuurt van jouw paspoort of ID-kaart die je ook tijdens de reis meeneemt. Stuur je geen kopie mee, dan bestellen wij de tickets met de namen zoals ze op het boekingsformulier zijn ingevuld.

Wat gebeurt er als je geen kopie paspoort of ID-kaart meestuurt:
Als op de luchthaven blijkt dat de naam op het ticket niet correct is, dan zal de luchtvaartmaatschappij je weigeren te vervoeren. Je kan dan niet mee op reis. De kosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening van de reiziger. Wij gaan zorgvuldig om met jou persoonsgegevens en wij houden ons aan de AVG-wetgeving. 

Voorkom identiteitsfraude!
Maak op de kopie die je mee stuurt je foto onherkenbaar en streep het BSN-nummer door. Bij het paspoort zijn dit de laatste 9 cijfers in de codering onderaan, op de ID-kaart staat het BSN-nummer op de achterzijde 2 x vermeld (rechtsboven en de laatste 9 cijfers in de eerste regel van de codering).

Stuur de kopie bij voorkeur met de post, dat is minder fraudegevoelig dan via de email. Noteer op de kopie voor wie deze is bedoeld.

Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen