Interview met begeleider Michiel Niks

23-04-2019

Naam:
Michiel Niks        

Woonplaats:
Arnhem

Hobby’s:
Reizen, wintersporten en mijn kat Zoe!

Korte omschrijving van jezelf in 1 zinnetje:
Ik probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten, uitdagingen aan te gaan, veel van de wereld te zien en mijzelf te blijven ontwikkelen.

Hoe lang werk je voor Flow Reizen?
Ik werk nu 7 jaar bij Flow Reizen!

Hoe ben je met Flow Reizen in contact gekomen?
Dat is door een andere begeleidster Jorien Tuin! Ik leerde haar kennen via volleybal. Ze liet mij foto’s zien van haar reizen met Flow en ik was meteen verkocht! Het leek mij zó leuk om met groepen op reis te gaan en zo met elkaar een heel toffe vakantie te beleven! Dus toen heb ik direct gesolliciteerd en mocht ik de volgende zomer mijn eerste reizen met Flow meemaken!

Wat is je mooiste Flow-reiservaring tot nu toe?
Wat een moeilijke vraag! Dat zijn er zo veel! Zwitserland vond ik fantastisch vanwege de bergen, gletsjers en uitzichten. Maar ook de rondreis die ik mocht maken met Flow door Sri Lanka blijft mij echt bij. Het is een relatief klein eiland, maar je hebt er alles. Zee, strand, bergen, cultuur, natuur. En natuurlijk het heerlijke warme weer!

Wat mij ook zeker bij blijft zijn de momenten dat reizigers hun grenzen verleggen. Als ze bijvoorbeeld nog nooit hebben geraft en dit dan toch doen en durven!

Wat is je ultieme droombestemming?
Afrika! Ik ben meerdere keren in Zuid-Afrika geweest en het is één van mijn favoriete landen! Je kent vast de beelden wel van tv waar je uitgestrekte vlaktes ziet met ondergaande zon, kuddes olifanten, jagende leeuwen, giraffes en ontzettend veel ander wild. Hoe leuk is het dan om dat in het echt te zien? Een beetje de Lion King in het echt! Daarnaast houd ik ook enorm van de Afrikaanse cultuur en het eten! Over een paar weken ga ik weer een nieuw stukje van Afrika ontdekken, dan ga ik naar Namibië en Botswana!

Is er iets wat nog geen enkele Flow-reiziger over jou weet?
Ik denk dat weinig Flow-reizigers weten wat ik doe naast Flow Reizen! Als ik niet met Flow op reis ben, dan werk ik als fysiotherapeut in een instelling voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Mijn taak is dan om ervoor te zorgen dat onze bewoners ondanks hun lichamelijke beperking toch zo mobiel mogelijk blijven. Ontzetten leuk werk om te doen, maar niet zo leuk natuurlijk als werken bij Flow!

Welke tip zou je Flow-reizigers mee willen geven?
Geniet enorm van de vakantie, laat al je zorgen thuis en durf je grenzen te verleggen! En als je met mij mee op reis gaat wil ik je graag als tip geven dat ik enorm van chocola houd!

<< Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen