Wat kan er allemaal?

Een paar voorbeelden:

  • mountainbiken of (berg)wandelen in Oostenrijk of Noorwegen
  • spectaculaite rondreis door de USA
  • luxe hotelreis aan het Gardameer of in de Zwitserse Alpen
  • ontspannen strandvakanties aan de Middelandse Zee
  • verrassende stedentrips binnen of buiten Europa
  • skiën en snowboarden

Vertrouwd gevoel

Wil je ver weg of liever dicht bij? Alles is mogelijk! Je bent in ieder geval verzekerd van lekker eten, goede accommodatie en professionele begeleiders. Overnachten doen we in hotels, appartementen of huisjes bij eigenaren die we goed kennen. Zij zorgen voor een hartelijk ontvangst en zijn bekend met onze groepen.

Ervaren begeleiders

Op de meeste reizen gaan ongeveer 10 tot 22 mensen mee die net als jij net een beetje extra ondersteuning nodig hebben omdat ze een stoornis hebben in het autistisch spectrum of een lichte verstandelijke beperking. De leeftijden liggen over het algemeen tussen de 18 en 50 jaar en op elke +/- vijf deelnemers gaat een ervaren begeleider mee. Onze begeleiders werken vaak al vele jaren voor Flow Reizen en weten wat mensen met autisme nodig hebben voor een fijne, geslaagde vakantie. Ben je benieuwd naar onze begeleiders? Bekijk ze op onze website bij het kopje begeleiding.

Goed voorbereid

Flow Reizen heeft uitgebreide brochures en informatieboekjes over de reis zodat je weet wat je kunt verwachten. Ook organiseren wij elk jaar een kennismakingsdag waar je met jouw ouders of begeleiders alvast kennis kunt maken met onze begeleiders en jouw medereisgenoten. Dat neemt een stukje spanning weg en krijg je een goede indruk van de reis en van Flow Reizen. Een goede voorbereiding is voor mensen met autisme tenslotte belangrijk voor een prettige vakantie.

Welke begeleiding heb jij nodig

Voordat je op reis gaat krijg je van ons een inschrijfformulier waarop je kunt aangeven wat je zelfstandig kan, maar ook wanneer en waarbij je hulp nodig hebt. Niet alleen als het gaat om autisme, maar bijvoorbeeld ook voor medicatie, geldzaken, dieetwensen, enzovoort. Uiteindelijk gaat het allemaal om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen, waar je met veel plezier aan terug denkt.

Beschik je over een PGB? 

Heb je een PGB, dan kun je deze waarschijnlijk inzetten voor jouw vakantie met Flow Reizen. Vaak kun je de begeleidingskosten van jouw reis via jouw PGB terugrkijgen. Dit scheelt ongeveer 30 tot 35 procent van de reissom! Klik hier om te lezen hoe dit werkt. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op zodat we kunnen helpen. Let op, het ligt aan de afspraken met je zorgkantoor/gemeente en je persoonlijke situatie waar je uiteindelijk recht op hebt. 

Bekijk meteen welke vakantie het beste bij jou past

Flow Reizen is ook te vinden op FacebookInstagram en Youtube

Bekijk Flow Reizen op Opiness

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen