Belangrijke informatie

Op deze pagina geven wij achtergrondinformatie over verschillende onderwerpen. Het is belangrijk voor reizigers en hun omgeving om voor de reis op de hoogte te zijn van deze informatie. Dit zijn de onderwerpen op deze pagina. Staat jou onderwerp er niet bij? Kijk eens op Veelgestelde vragen

1. Accommodaties
2. Maaltijden
3. Handige reistips voor het thuisfront
4. Betalingsverplichtingen
5. Voorvallen en klachten

1. Accommodaties

Algemeen
Alle hotels en vakantiehuizen in deze brochure worden met zorg uitgezocht. Ieder jaar reizen we door Europa om de geselecteerde accommodaties te bezoeken. Voor alle overnachtingen geld dat we dames en heren altijd gescheiden houden tenzij men dit anders aangeeft op het inschrijfformulier.

De hoofdbestemming
We zoeken een accommodatie die past in de omgeving, die betaalbaar is en vooral waar we welkom zijn. We zoeken daarnaast zoveel mogelijk accommodaties met losse bedden. Het is echter zo, dat in een aantal hotels een 1-persoonsbed niet in voldoende mate aanwezig is. Je slaapt dan in 2-persoonsbedden maar wel met 1-persoonsbeddengoed. Als je dit risico niet wil nemen, boek dan mits mogelijk, een 1-persoonskamer. Daar betaal je een toeslag voor. Deze toeslagen staan vermeld bij de reizen op de website en in de brochures. Omdat het kan gebeuren dat er een oneven aantal deelnemers boekt kan er een 3-persoonskamer bij zitten. Wij eisen dan wel 3 gelijkwaardige bedden. In de meeste gevallen kiezen wij er echter voor om een extra 1-pk te boeken, maar soms kan dat niet. Bij iedere reisbeschrijving staat de accommodatie ook duidelijk beschreven en meestal met foto’s ondersteunt. Ook staat er een link naar de overnachtingslocatie. Zo weet je wat je kan verwachten. Onze hotels scoren gemiddeld hoger dan een 8 op de vergelijkingswebsite van Zoover. 

De tussenovernachting
Als je een minibusreis boekt, dan moeten we meestal lange etappes maken. We boeken dan een tussenovernachting. Meestal gebeurt dat in een Motel. Motels zijn eenvoudiger dan hotels, maar praktisch omdat ze langs de snelweg liggen en ze zijn goedkoper, waardoor we de prijs lager kunnen houden. Wij werken veel samen met Ibis. Zij hebben goede en nette kamers met eigen sanitair. Als je een 1-persoonskamer geboekt hebt, dan heb je ook een 1-pk tijdens de tussenovernachting. Bij de reizen staat een link naar de tussenovernachtingslocatie. 

Vlieg- en strandreizen
Bij de begeleide vlieg- en strandreizen boeken we in principe 2-persoonskamers. Omdat het kan gebeuren dat er een oneven aantal deelnemers boekt kan er een 3-persoonskamer bij zitten. Wij eisen dan wel 3 gelijkwaardige bedden. In de meeste gevallen kiezen wij er echter voor om een extra 1-pk te boeken, maar soms kan dat niet.

Kamperen
Bij de luxe campingreizen staan de ruime tenten al opgezet klaar en je slaapt in een campingbed. We hebben een grote, volledig ingerichte keuken- en groepstent ter beschikking met een koelkast, enz. Bij de traditionele campingreizen overnacht je in 2-persoonstenten en je slaapt op een slaapmat of luchtbed (zelf meenemen). We nemen een grote keuken- en groepstent mee. Wij zorgen voor banken, tafels, stekkers, lampen en alle keukenspullen. Je zorgt zelf voor een slaapmat of luchtbed, kussen en slaapzak.

2. Maaltijden tijdens de reis

We hebben verschillende opties qua maaltijden. Hieronder kun je de verschillen lezen. Bij alle reizen staat beschreven hoe de maaltijden zijn geregeld.

Halfpension met lunch of volpension
Hierbij is het ontbijt, de lunch en het diner inclusief. Drankjes zijn voor eigen rekening mits anders beschreven. Dit is de meest voorkomende optie.

(Ultra) all inclusive
Hierbij zijn alle maaltijden en drankje in het hotel inclusief. Als er Ultra bij staat, dan heeft het hotel meestal meerdere restaurants waaronder 1 of meer a la carte restaurants. Meestal komen de (ultra) all inclusive formules voor bij de strandlocaties.

Zelf koken
Bij kampeer- en vakantiehuisreizen koken we zelf. We bepalen iedere dag samen met jou wat we eten. Het moet in ieder geval lekker, gezond en voldoende zijn. Ontbijt en lunch zijn ook bij de prijs inbegrepen. We zorgen voor koffie, thee en frisdrank bij het eten. Wij vinden het leuk als deelnemers meehelpen bij het koken maar dat is niet verplicht. We stellen het wel op prijs als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt bij het afwassen/opruimen.

Lunch
Op de meeste reizen organiseren wij veel uitstapjes en activiteiten. We zijn dus veel onderweg. Daarom bestaat de lunch vaak uit een gezellige picknick of een lunchpakketje.

Andere eetgewoontes
Je moet je beseffen dat ieder land andere eetgewoontes heeft. In de Balkanlanden eet men vaak veel vlees met aardappels en groenten. In de Alpenlanden eet men niet zoveel groenten, maar wel weer veel salade bij de maaltijd. Rond de Middellandse Zee eet men weer meer pasta’s, vis en groenten. Maar dat is juist het mooie van reizen. Laat je verrassen! Wij zijn op bijna alle plekken geweest en het eten is altijd goed verzorgd bij de hotels die wij selecteren, maar smaken kunnen verschillen.

Buffetgerechten
Bij de all inclusive reizen worden de maaltijden in buffetvorm aangeboden. Dat betekent dat de gerechten al klaar staan en op een lange tafel gepresenteerd worden. Buffetgerechten zijn erg uitgebreid. Als je wil, dan kan je iedere dag iets anders eten. Kies je ervoor om iedere dag hetzelfde te pakken, dan kan het lijken alsof het eentonig is.

Meestal zijn de buffetgerechten minder warm dan je gewend bent. Dit heeft 2 reden:
1. In warme landen eet men minder warm.
2. De gerechten zijn al voorbereid omdat de strandhotels vaak voor grote groepen mensen tegelijk moeten koken. Ze worden dan in warmhoudbakken gezet, waardoor je zal merken dat het minder warm is dan de maaltijden die je direct uit de pan krijgt. Als je dit van tevoren weet, dan valt het allemaal wel mee. 

3. Handige tips voor het thuisfront

Adresgegevens Flow Reizen
Straat: Risseweg 9
Postcode: 6004 RM 
Plaats: Weert  
Telefoon: 0495-544823
Email: info@flowreizen.nl
Website: www.flowreizen.nl
Noodnummer: 0495-745292 
Openingstijden kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur

Gebruik van het noodnummer
Bel in eerste instantie ons kantoor. Het noodnummer (0495-745292) is 24-uur per dag bereikbaar tijdens de reizen. Wij verzoeken u om alleen bij zeer dringende zaken dit noodnummer te bellen.

Procedure noodgevallen en calamiteiten
Wij hebben vaste procedures bij calamiteiten tijdens een reis. Onze begeleiders zullen meteen actie ondernemen volgens afspraak. Op het moment dat de situatie duidelijk is, neemt Flow Reizen contact op met het thuisfront. Wij brengen het thuisfront op de hoogte van de situatie en we overleggen gezamenlijk met u alle verdere stappen. Van de calamiteiten wordt een logboek bijgehouden met alle details. Dat kan u opvragen na een reis. Ook hebben we speciale werkafspraken met de Goudse Verzekeringen waardoor we bij calamiteiten sneller en adequater kunnen handelen. 

Reisboekje
Goed voorbereid op reis gaan is erg belangrijk. Daarom hebben wij per reisbestemming een reisboekje gemaakt die je ruim voor vertrek kunt downloaden vanuit jouw persoonlijke account. Je krijgt van ons bericht zodra het reisboekje voor jou klaar staat. Dat is meestal kort voor de Kennismakingsdag in mei of kort voor de Reünie in november zodat je jouw vragen tijdens deze dagen kunt stellen. In het reisboekje staat belangrijke reisinformatie over jouw reis zoals de vertrektijden, opstapplaatsen, reisdocumenten, meeneemlijst en nog veel meer. Lees het reisboekje ruim voordat je op reis gaat goed door. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Lees meer hierover op de pagina van het reisboekje.

Bereikbaarheid thuisfront
Zorg er voor dat achterblijvers tijdens de reis altijd mobiel en per email bereikbaar zijn. Dit geld ook voor de wegbrengers en de ophalers. Als er dringende situaties zijn, dan moeten wij de achterblijvers snel kunnen bereiken. Geef ons daarom deze gegevens ruim voor een reis door aan ons kantoor. Op het inschrijfformulier vragen wij expliciet naar deze gegevens.

Bijzondere informatie tijdens de reis
Als er iets bijzonders te melden valt zoals een verandering van de aankomsttijd, dan zullen we dit hier melden op deze website. Let op, het is een extra service, we kunnen niet garanderen om dit in alle gevallen tijdig te melden. Mocht het te kort dag zijn, dan worden de achterblijvers telefonisch of per email geïnformeerd. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij vertraging op de terugreis.

Belangrijke informatie op deze website
Lees altijd de Veelgestelde vragen en de Informatie op onze website. Hierin staat belangrijke informatie voor de reiziger maar ook voor achterblijvers. Zo bent u op de hoogte van onze werkwijze.

Persoonlijke account reizigers
Iedere reiziger heeft een persoonlijke account op onze website. Op deze pagina staan je persoonsgegevens, deelnemers- en begeleiderslijsten, een factuur- en betalingsoverzicht, een digitale versie van het reisboekje, enz.

Je gebruikersnaam is het emailadres dat je hebt opgegeven bij de algemene gegevens. Het wachtwoord maak je zelf aan en mocht je deze zijn vergeten dan kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Lees hier meer over het inloggen en wachtwoord wijzigen.

4. Alles wat je moet weten over de reisovereenkomst en betalingsverplichtingen

De overeenkomst
Op het moment dat wij een (door de juiste tekenbevoegde persoon) ondertekend inschrijfformulier ontvangen, gaan wij over tot factureren. Zodra deze factuur verzonden is, ben je een rechtsgeldige overeenkomst met Flow Reizen aangegaan. Vanaf dit moment gelden de annuleringsvoorwaarden en de algemene reisvoorwaarden. Onze reizen vallen onder de reisvoorwaarden van de ANVR. Beide onderwerpen staan beschreven op deze website.

Betalingstermijnen
Op iedere factuur staat een betalingstermijn. Deze termijn vermeld datum van aanbetaling en de uiterste datum van restbetaling of totaalbetaling. Ook de verschuldigde bedragen staan erbij. Je ontvangt de factuur na boeking. De factuur kun je ook bekijken op je persoonlijke inlogpagina.

Niet tijdig betalen
Niet tijdig betalen kan gevolgen hebben. Wordt de aan-, rest of totaalbetaling niet tijdig betaald, dan is de reiziger in verzuim. Je wordt daarvan op de hoogte gesteld d.m.v. een herinnering per mail. De reiziger heeft vervolgens 7 werkdagen om alsnog te betalen. Blijf je In gebreke, dan wordt geacht de boeking te zijn geannuleerd op de dag van verzuim (ANVR voorwaarden). Daarvoor worden dan de gebruikelijke annuleringskosten in rekening gebracht.

In uitzonderlijke gevallen kan er een uitstel van betaling overeengekomen worden met Flow Reizen. Het risico hiervan ligt bij de reiziger. Dat betekent dat je bij niet tijdig betalen uitgesloten kan worden van de reis en dat je de annuleringskosten van dat moment verschuldigd bent aan Flow Reizen.

Voorbeeld
Een factuur moet 8 weken voor vertrek geheel betaald zijn. Bij niet tijdig betalen, ondanks de herinneringsbrieven, kun je uitgesloten worden van de reis. De kosten die jij op dat moment moet betalen aan Flow Reizen zijn 50% van het totaalbedrag van je factuur (zie Annuleringsvoorwaarden). Als wij in dit geval een uitstel van 2 weken verlenen en er wordt niet tijdig betaald, dan heeft Flow Reizen het recht om je reis te annuleren. De kosten die jij op dat moment moet betalen aan Flow Reizen zijn 75% van het totaalbedrag van je factuur (zie Annuleringsvoorwaarden). Het risico van uitstel ligt altijd bij de boeker. Deze regel is conform de reisvoorwaarden ANVR, artikel 3.

Alle overige kosten die verbonden zijn aan de invorderingsmaatregelen, zoals de juridische kosten, komen ingevolge onze leveringsvoorwaarden geheel voor rekening van de boeker. Tevens maken wij dan aanspraak op de wettelijke en contractuele rente, vanaf het moment van het verstrijken van de vordering d.d. betaald. Let op: uit ervaring kunnen wij melden dat deze kosten kunnen oplopen tot het 3 -tot 4-voudige bedrag.

5. Voorvallen en klachten

Klachten voorkomen
Het kan voorkomen dat deelnemers tijdens een reis moeite hebben met het uiten van hun werkelijke gevoelens en emoties. Probeer toch om tijdens een reis je onvrede aan te geven bij de begeleiding, dan kunnen we er iets aan veranderen. Na een reis kan dat niet meer!

Tip 1: Lees alle belangrijke informatie op onze website. Daar worden al heel veel antwoorden gegeven op de meest voorkomende situaties.
Tip 2: Heb je moeite met het uiten van je gevoelens, vermeld dit dan op je inschrijfformulier, dan is de begeleiding hiervan op de hoogte en zullen ze regelmatig navraag bij je doen. Dat doen ze toch wel, maar ze zullen er extra op letten.

Voorvallen tijdens de reis
Van eventuele voorvallen en klachten houden we tijdens een begeleide reis een logboek bij. Dit vullen we, mits noodzakelijk, samen in met alle betrokken partijen. Als men er tijdens de reis niet (helemaal) uitkomt, dan zullen begeleiders bellen met het thuisfront voor informatie en overleg.

Onvrede na de reis
Als je na de reis alsnog ergens ontevreden over bent, bel ons zeker, dan gaan we de situatie bekijken en uitzoeken met alle betrokken partijen. Ben je daarna nog niet tevreden, dan kan je tot 8 weken na terugkomdag van de reis een schriftelijke klacht indienen. Deze dient aangetekend per post naar ons verzonden te worden. Wij hebben een klachtenafhandeling protocol waarbij wij nastreven om alle klachten binnen redelijke tijd op te lossen. Dit protocol sturen wij na ontvangst van een aangetekende klacht direct op.

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen