Reisverslag Luxemburg, door Koen van Zanten

30-04-2024

Ik vond de reis naar Luxemburg erg leuk. We zaten in 3 leuke vakantiehuisjes in Hosingen. Regelmatig kwamen er mensen van het ene huisje in het andere over de vloer.

We hebben leuke activiteiten gedaan zoals wandelen in het Müllertal en een bezoek aan het sprookjesachtige kasteel van Vianden.

Het leukste vond ik het bezoek aan de kopermijn van Stolzembourg. We kregen een rondleiding van een Nederlandse gids die ons veel leerde over de kopermijn. Ik wist bijvoorbeeld niet dat zo’n kopermijn zo weinig winstgevend was. We moesten met helmen en laarzen de mijn betreden want er stond een laagje water in de gang. Het water voelde lekker koel aan mijn voeten maar ik was blij dat mijn laarzen niet lekten! We gingen aan het einde via een steile trap weer naar boven. Ik vond het bezoek aan deze mijn best wel spannend maar ik had het voor geen goud (of koper) willen missen.

Ik vond het bezoek aan Luxemburg stad ook leuk. Ik heb mijn ogen uitgekeken in de oude binnenstad en de kazematten. Ik heb in die stad ook een leuk souvenir gescoord; een prachtige LP van een Luxemburgse artiest. Ik verzamel namelijk graag lp’s en singles.

De groep was ook heel gezellig. Men zocht elkaar veel op en kletsten veel met elkaar. Ook hielpen ze elkaar als we bijvoorbeeld over een moeilijk pad liepen. Wat nog leuker was voor mij was dat mijn nichtje Caroline ook mee was op deze reis. We hebben regelmatig samen opgetrokken en dan hadden we veel lol.

Al met al was het dus een zeer geslaagde reis. Ik heb mooie en leuke herinneringen opgedaan en leuke mensen ontmoet. Ik zal zeker vaker met Flow mee op reis gaan.

<< Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen