Reisverslag Luxemburg, door Marisca van Paassen

05-06-2023

Reisverslag Luxemburg van 15 april tot 22 april 2023
Gemaakt door Marisca van Paassen

Zaterdag 15 April
In de ochtend gingen we om 8:30 vertrekken vanuit Breukelen richting Luxemburg nadat begeleider Bas eerst in Nijmegen Sien had opgehaald. We hebben er onderweg ook nog een aantal opgehaald in Eindhoven waar we rond 10 uur waren en daarna gingen we om 10:20 ongeveer weer verder rijden richting Luxemburg met 1 tussenstop in België bij een tankstation waar we even met z’n allen hebben geluncht rond 12:15 en gingen we rond 13:00 weer verder rijden richting de huisjes met een stop bij de supermarkt zodat we alvast boodschappen konden gaan doen. We waren uiteindelijk rond 15:30 bij de huisjes aangekomen met een kleine omweg van 1 van de busjes doordat die een afslag had gemist naar de huisjes toe.

Toen we daar waren aangekomen kregen we eerst een uitleg over de huisjes en de kamer indelingen/huisjes indeling te horen en daarna gingen we de tassen uit de auto’s halen en onze huisjes verkennen. Nadat we de huisjes hadden verkend en onze bedden hadden opgemaakt hadden we nog even rust totdat we in ons eigen huisje gingen eten rond 18:00 met 1 van de begeleiders erbij. Nadat we gegeten hadden kwamen we om 20:00 bij elkaar in het middelste huisje om te bespreken wat we allemaal willen gaan doen in de week en kregen we te horen wat we de dag erna met z’n allen gaan doen. Toen we klaar waren in het middelste huisje met de bespreking ging iedereen naar bed na een lange dag reizen om zo de volgende dag weer fris en fruitig te zijn voor de activiteit.

Zondag 16 April
We stonden rond 8 uur op om te gaan ontbijten en ons klaar te maken voor een heerlijke wandeling bij het dorpje Clerveaux waar we eerst een flink stuk om hoog waren gelopen wat voor sommige mensen nog best wel zwaar was. We gingen voor deze wandeling om 10 uur vertrekken met de busjes zodat we alle tijd hadden om daar te gaan lopen. We zijn uiteindelijk langs een kerk gekomen waar we ook even met zijn allen hebben geluncht. Nadat we geluncht hadden konden we ook nog even een aantal souvenirs halen die ze daar in het kerkje verkochten en konden we ook nog even kijken hoe de kerk er van binnen uit zag terwijl er een dienst bezig was in de kerk. We zijn daarna weer verder gaan lopen naar de busjes toe en waren we weer rond 14:15 weer terug bij de huisjes. Toen we weer terug waren bij de huisjes ging er een groepje even lekker zwemmen en er bleven een paar bij de huisjes om even lekker iets voor zichzelf te gaan doen. Rond 17:30 ging de begeleiding met een paar reizigers koken zodat we om 19:00 heerlijk konden gaan eten in onze huisjes. Na het eten gingen we om 21:00 weer even verzamelen in het middelste huisje met z’n allen om even een praatje te gaan doen van wat of we de rest van de week gaan doen en wat we de hele week wouden gaan eten.

Maandag 17 april
Gingen we om 8 uur opstaan zodat we om 10 uur in de busjes konden zitten om naar het kasteel Vianden te gaan. We zijn met een stoeltjeslift naar boven gegaan om zo op een makkelijke manier om hoog te gaan en daar te gaan genieten van het mooie uitzicht op het kasteel. Toen we bovenaan bij de stoeltjes lift waren moesten we nog een klein stukje omlaag lopen over een smal paadje naar beneden en daarna zijn we met de hele groep door het kasteel heen gelopen. We zijn nadat we door het kasteel heen zijn gelopen even gezellig in het restaurantje gaan zitten bij het kasteel en hebben we even genoten van een bakje koffie of thee met eventueel een stukje gebak erbij. Nadat we bij het kasteel waren geweest gingen we met de busjes naar een mooi uitzichtpunt waar we ook uitzicht hadden op het kasteel en we een groepsfoto hebben gemaakt. We waren rond 16:00 weer terug bij de huisjes en konden we nog even rusten voordat we om 18:30 gingen eten en tijdens het eten kregen we ook gelijk het praatje voor de volgende dag te horen van de begeleider die bij de huisjes aan het eten waren. Na het eten hebben Sebastiaan, Richard en ik samen met begeleider Bas arretjescake gemaakt en dat was uiteindelijk ook het toetje voor dinsdag en woensdag.

Dinsdag 18 april
Op deze dag konden we lekker uitslapen op de mensen na die gingen mountainbiken, want we gingen pas om 13:00 weg met de busjes om een rondrit te gaan maken door Luxemburg en op een paar mooie plekken te stoppen om foto’s te gaan maken van de omgeving en de laatste stopplaats waar we waren met de rondrit was een bierbrouwerij waar we vervolgens een kleine rondleiding kregen en na de rondleiding mochten we nog een drankje uitzoeken van wat we wouden gaan proberen daar. We waren rond 18:00 weer terug bij de huisjes nadat we ook nog even boodschappen hebben gedaan voor het avondeten. Het meidenhuisje ging toen zelf een salade maken en in de andere huisjes gingen ze nasi eten. Na het eten hadden we even rust voordat de arretjescake kwam wat enorm lekker was om te gaan eten. We gingen daarna nog met een aantal even gezellig zitten in het middelste huisje.

Woensdag 19 April
Gingen we om 10 uur met de busjes richting Mullerthal Trail (klein Zwitserland) waar we vervolgens een flink stuk hebben gelopen van ongeveer 6/7 kilometer en veel mooie dingen hebben gezien. Alleen begeleidster Wil ging samen met deelnemer Willy met het busje naar de eerste tussenstop die ongeveer halverwege was na het minst zware stuk en daar stapte nog meerde deelnemers in het busje nadat we de Perenkop op waren gegaan wat een behoorlijke klim was die ook best zwaar was. De rest van de groep was toen verder gelopen na een mooi uitzichtpunt om daar te gaan genieten van een mooi uitzicht tijdens de lunch. Nadat we geluncht hadden zijn we nog even een klein stukje verder gaan lopen waar Wil met de rest van de groep die met het busje verder zijn gegaan op ons zaten te wachten. Wil en Myrna zijn vanaf daar het tweede busje gaan halen die bij het begin punt is blijven staan zodat we daarna weer met de hele groep terug naar de huisjes konden en daar hadden we nog even rust totdat we gingen gourmetten in ons eigen huisje met 1 van de begeleiders erbij. Nadat we gegourmet hadden kregen we nog een stukje arretjescake met warme aardbeien, slagroom en ijs.

Donderdag 20 april
Om 10 uur vertrokken we met de busjes naar het dichtstbijzijnde treinstation om daar gratis op de trein te stappen richting Luxemburg stad waar we eerst met de hele groep een aantal belangrijke monumenten hebben bekeken en tussendoor bij een restaurant hebben gegeten en wat hebben gedronken. We zijn daarna nog even een klein stukje met de hele groep gaan lopen naar een standbeeld van koning Willem 2 op een paard om dat als afspreekpunt te hebben voor degene die even zelf wouden gaan lopen door de stad. Daarna hebben Sophie, Bas, Boy, Arthur en ik zelfstandig door de stad gelopen als groepje en de rest ging met de begeleiding mee lopen en hebben voornamelijk belangrijke monumenten bezocht. Nadat we klaar waren in de stad gingen we nog even naar 1 mooie plek toe en daarna gingen we weer met de trein terug richting het station waar de busjes vlakbij stonden en voordat we met de busjes terug naar de huisjes gingen hebben we nog met de hele groep; gezellig zitten te eten in een restaurant. We waren na een lange dag reizen pas weer om 20:30 terug bij de huisjes. We hebben toen we terug kwamen bij de huisjes nog even gezellig gezeten met een klein groepje in het middelste huisje.

Vrijdag 21 april
Gingen we om 10 uur vertrekken met de busjes richting de kopermijn waar we eerst een uitleg kregen over de mijnen in Luxemburg in een lokaaltje en daarna zijn we een klein stukje gaan lopen richting de mijn waar we ook met de groep in gingen. Voordat we de mijn in gingen moesten we eerst laarzen met plastic schoentjes over de sokken heen aan doen, een soort jas aan en een haarnetje met een helm op doen zodat we op een veilige manier de mijn in konden. Tijdens de wandeltocht naar boven werd er op een aantal plekken even stil gestaan om meer uitleg te krijgen over hoe het vroeger in de mijnen ging. Nadat we de mijn weer uitwaren gingen we de spullen die we daar aan hadden getrokken uitdoen en daarna gingen we lekker in het zonnetje zitten lunchen voordat we weer terug gingen naar de busjes en vervolgens weer naar de huisjes terug gingen waar we al om 14:00 terug waren en gingen we nog even met een klein groepje die dat wouden naar de supermarkt en daarna gingen er nog een aantal van de groep zwemmen. We gingen om 18:30 eten in de huisjes voor de laatste keer in de avond en daarna gingen we alvast de tassen inpakken voor de terug weg richting huis.

Zaterdag 22 april
We stonden om 7:30 op zodat we om 8 uur konden gaan ontbijten en de laatste spullen in onze tassen konden gaan doen. Na het ontbijt hebben we met zijn allen de huisjes voor de laatste keer schoongemaakt en het laatste beetje afwas gedaan zodat we om 10:00 nog even voor de laatste keer met zijn allen op de foto konden gaan en om 10:15 zaten we in de busjes richting Nederland waarna we eerst even een tussenstop deden bij de St. Pieterberg in Maastricht en daar nog voor de laatste keer met zijn allen hebben geluncht. We waren uiteindelijk om 14:00 ongeveer in Eindhoven en hebben daar ons cadeautje van de begeleiding gehad en afscheid genomen van de eerste 5 reizigers en daarna zijn we verder gaan rijden naar Breukelen waar we rond 16:00 aankwamen en de rest uitstapte en afscheid gingen nemen van elkaar alleen Sien werd dan nog door begeleider Bas naar Nijmegen gebracht.

<< Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen