Reisverslag Macedonië, door Sonja Roessingh

15-11-2019

REIS 58 MACEDONIE OHRID 2 T/M 13-08-2019

Vrijdag 02-08-2019
We verzamelden op schiphol, waar we 12.15 uur moesten zijn. Daar kregen we allemaal een gekleurde plastic fles cadeau, voor water of limonade. We hadden Corendon, vlucht CND593 naar Ohrid en we vertrokken iets later, want het was druk in de lucht. Ik zat niet bij het raam. Maar bij de landing zag ik het meer van Ohrid.  Met de bus naar Hotel Sileks hadden we nog eens vertraging. Zo aten we pas 22.00 uur. Ik at gevulde kip en toe een pannenkoek met Banaan. Deze eerste avond, in de bus naar ons hotel, viel het mij op, dat het zo vroeg donker werd, al om 19.45 uur en in Nederland pas 23.39 uur.

Zaterdag 03-08-2019
In de ochtend gingen we zwemmen in het buitenbad bij ons hotel en in de middag met taxi’s naar Ohrid, daar lunchen, geld pinnen en shoppen en na afloop boodschappen doen. We aten in restaurant Holy day-M. Ik had kipsalade en pistache ijs toe. Ik sliep met een leuke kamergenote. Op kamer 002.

Zondag 04-08-2019
We gingen naar het Aquapark, een park met veel soorten glijbanen en zwembaden. Bij sommige glijbanen kon je met een band af geen. We lunchten in het park. Ik nam shopskasalade. In de avond aten we bij Hotel Tino, kipvingers salade en patat en ijs toe.

Maandag 05-08-2019
We gingen wandelen door de oude stad van Ohrid en maakte kennis met onze reisgids: Leentje. We kregen aansluitend lunch in een snackbar, allemaal shopkasalade, een broodje patat en een hamburger en fruitsalade na. In de avond aten we bij Hotel Aqualine. Ik had patat en vis en een pannenkoek met ijs toe.

Dinsdag 06-08-2019
We gingen naar Albanië. De reisgids liet een dorpje op palen zien in het meer van Ohrid. Net over de grens, in Albanië gingen we wat drinken. Daarna gingen we naar Pogradec een stad en in Malo gingen we lunchen: Gebakken aardappelen en vis. En water meloen toe. We zijn naar het schiereiland Lin geweest, naar een strandje om te zwemmen. Bij dit uitje hadden we aansluitend avondeten. Ik had stoofpot en een pannenkoek met banaan.

Woensdag 07-08-2019
Een rust dag. We lagen bij het meer van Ohrid te zonnen en we gingen zwemmen en waterfietsen. De maaltijd was in Hotel Tino waar de Macedonische avond was. Het waren mannen en vrouwen in klederdracht en rode hoofdkapjes die dansjes dezen. 

Donderdag 08-08-2019
We gingen naar het klooster. Op de heenweg maakten we foto’s bij een rivier en dronken iets op een terras. We reden langs een zwavelberg. Na een regenbui zou je dat goed kunnen ruiken. In het klooster zaten verslaafden die gingen afkicken. Dat lukte in het klooster, omdat ze daar aan strenge regels moesten houden en niet in aanraking kwamen met de mensen buiten het klooster. Op de terugweg kregen we iets te drinken bij een leuk terras, waar een rivier doorheen stroomt met veel vis en waar het water van het dak droop. ‘s Avonds aten we bij Holy Day-M waar ik een gevulde paprika nam en hazelnoot ijs.  

Vrijdag 09-08-2019
We hadden een safaritocht met dichte jeep en reden door de bergen en bossen. We kregen een lunch met hamburger en kip brood, salade en limonade en later raki. In de avond gingen we in Ohrid eten bij Restaurant Kaj Kanevche en aansluitend stappen.

Zaterdag 10-08-2019
De 2e rustdag of vrije dag. Je kon parasailen, als je dat wilde. Dan ren je met een parachute de berg op, ga je zwevend de berg af. Maar je kon ook wandelen. Ik koos voor het laatste. We aten bij een restaurant Pela naast Hotel Tino: Souflaki en ijs toe.

Zondag 11-08-2019
We maakten een boottocht over het meer van Ohrid naar Sint Naum. We hebben geroeid op een rivier met water uit de bergen, dat niet warmer wordt dan 10 a 11 graden. Daarna kregen we lunch: Shopska salade, stoofvlees en watermeloen toe. Er was een man die piano speelde en zong erbij in het Engels, ook liedjes van De Beatles. We gingen zwemmen bij het strandje daar en namen de boot weer terug. In de avond hadden we tijdens het eten een Flowkwis met vragen over de vakantie. Mark had een ongelukje met zijn hand.                                           

Maandag 12-08-2019
We gingen naar Bitula, de oude stad bekijken. ‘s Middags gingen we lunchen in een restaurant: patat en hamburger en shoppen in het nieuwe gedeelte van Bitula. Die avond was er Barbecue bij het hotel. Na het eten pakten we alvast de koffers en tassen in.  

Dinsdag 13-08-2019
De laatste spullen gingen in de tas  en na het ontbijt gingen we, met de bus  naar het vliegveld in Ohrid, Daar hadden  we  vlucht CND298  naar schiphol. Van daar uit nam ik de trein naar huis. Het was een super leuke vakantie. Groeten van Sonja Roessingh

<< Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen