Travelife Certified

13-09-2023

Bij Flow Reizen hechten wij veel waarde aan duurzaam toerisme. Duurzaam toerisme is door het UNWTO gedefinieerd als ´toerisme dat volledig rekening houdt met de huidige en toekomstige ecologische, sociale en economische impacts en dat zich richt op de behoeften van bezoekers, de industrie, het milieu en de lokale bevolking´.

Om duurzaam te kunnen reizen maken we gebruik van het internationaal management- en certificeringsprogramma van Travelife. Wij rapporteren aan Travelife hoe wij duurzaam toerisme stimuleren en hoe wij ons hier constant in proberen te verbeteren. Tenslotte moeten we er samen voor zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft.

Van Travelife Partner naar Travelife Certified

De Travelife Certified Award is op 11 september 2023 in ontvangst genomen door Flow Reizen. Dat betekent dat we nu wereldwijd te boek staan als een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan! Eerder (op 25 mei 2021) hadden we al de Travelife Partner Award behaald. 

Flow Reizen heeft deelgenomen aan het door de EU gefinancierd SUSTOUR-project en heeft de Travelife-certificering behaald in het kader van het SUSTOUR-steunprogramma voor MKB. Meer dan 600 bedrijven uit 35 Europese landen namen tot medio 2023 deel aan dit programma.

Het behalen van de Travelife Certified Award betekent dat Flow Reizen heeft voldaan aan meer dan 200 duurzaamheidsgerelateerde criteria op het gebied van duurzaam intern kantoormanagement, productassortiment, internationale zakenpartners en klantinformatie.

Zie hieronder het Travelife Certificaat die Flow Reizen heeft ontvangen:
(klik op de afbeelding om deze te bekijken)

Welkom bij Travelife

Travelife is een internationaal toonaangevend management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen.

Succesvol zakendoen en maatschappelijk verantwoord ondernemen horen bij elkaar. Ook in het toerisme. De vraag naar duurzame producten groeit, zowel bij zakenreizen als vakanties. Bovendien gaat de consument er gewoon van uit dat reisorganisaties duurzaam opereren. Bedrijven die echt aan de slag gaan met duurzaamheid, scoren daardoor beter op gebieden als klantentevredenheid, personeelsmotivatie en efficiëntere bedrijfsvoering. Met positieve gevolgen voor de eigen concurrentiepositie.

Bij duurzaam toeristisch ondernemen (DTO) gaat het om commitment en een consequent duurzame bedrijfsvoering. Vanaf de inkoop en het managen en monitoren van de impact van uw zakelijke activiteiten, tot onze leveranciers helpen om ook te verduurzamen.

Travelife voor reisondernemingen

Travelife is een eenvoudig inzetbaar en betaalbaar duurzaamheidsysteem dat touroperators en reisbureaus helpt bij het managen en verbeteren van sociale- en milieuaspecten, opdat die aansluiten bij de duurzaamheidcriteria.    

Om dat doel te bereiken kunnen touroperators en reisbureaus gebruik maken van een breed pakket aan Travelife-diensten, zoals: training, management, planning, rapportage en tools voor de zakelijke markt.

<< Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen