Wet Vliegtuigbelasting - SGR-Bijdrage - Voucherbank

11-12-2020

Wet Vliegbelasting

Per 01/01/2021 wordt de Wet belastingen op milieugrondslag (Wet vliegbelasting) ingevoerd.

Voor wie geldt de heffing?

De belasting moet worden betaald:
- voor alle vliegreizen met vertrek van een passagier vanaf een Nederlandse luchthaven
- voor alle passagiers die vertrekken vanaf 01/01/2021. Maatgevend is dus de datum van vertrek; niet de datum van boeken. Dat betekent dat ook iedereen die VOOR 01/01/2021 een vliegreis heeft geboekt die in 2021 vertrekt nog een factuur moet ontvangen betreffende deze vliegbelasting.

Welk bedrag wordt in rekening gebracht?

€ 7,845 per reiziger (wij maken daar gemakshalve € 7,85 van) 

SGR-Consumenten Bijdrage

Vrijwel alle touroperators en reisbureaus hebben door SGR gedekte Reisvouchers uitgegeven voor een totaal van meer dan 900 miljoen.

Hiervoor heeft SGR van de overheidssteun gekregen. Maar daarvoor is het wel noodzakelijk dat, op verzoek van de overheid, het vermogen van SGR wordt versterkt. Daarom voert de SGR een verplichte consumentenbijdrage van € 5,- per boeking in. 

Met deze bijdrage zal SGR in staat zijn om voldoende vermogen op te bouwen om ook in de toekomst te blijven voldoen aan het volledig garanderen van (aan)betaalde reissommen. Voor jullie betekent dit concreet dat als een SGR lid failliet gaat, de betaalde reissom altijd aan jullie wordt terugbetaald!

Voucherbank

De overheid stort 400 miljoen euro in de SGR-voucherbank om faillissementen te voorkomen en om uitbetaling van vouchers aan de klanten te garanderen.

Flow Reizen heeft de intentie om hier geen gebruik van te maken. We denken namelijk dat we deze crisis op eigen kracht kunnen overleven. De voucherbank is een lening en…lenen kost geld! En dat proberen we te voorkomen. Daarnaast zal de voucherbank waarschijnlijk pas vanaf maart in werking worden gesteld. Dat vind Flow Reizen te laat.

Daarbij zien we positieve ontwikkelingen:

  • Er wordt goed geboekt door onze trouwe klanten: jullie dus!
  • We hebben de afgelopen 30 jaar een goede financiële bodem opgebouwd waarmee we deze ramp kunnen opvangen
  • In januari worden de eerste vaccins toegediend en het streven van de overheid is om het grootste deel van de Nederlanders in het eerste half jaar te vaccineren. Onze doelgroep staat vrij vooraan in de rij.

Bekijk ook onderstaand filmpje waarin deze onderwerpen worden uitgelegd. 

<< Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen