Enkele reizen voor mensen met een verstandelijke beperking

Wat kan er allemaal:

  • mountainbiken of (berg)wandelen in Schotland of Noorwegen
  • sensationele rondreis door de USA
  • luxe hotelreis aan het Gardameer of in de Oostenrijks Alpen
  • lekkere strandvakanties aan de Middelandse Zee
  • mooie stedentrip binnen of buiten Europa
  • skiën en snowboarden

Begeleiding

De vakanties voor mensen met een lichte verstandelijke beperking van Flow Reizen worden met zorg en persoonlijke aandacht samengesteld. Er gaan professionele, ervaren begeleiders mee. Per vijf deelnemers is er een begeleider. Je krijgt dus zo veel mogelijk individuele begeleiding. Dat kan, doordat je zelf van te voren aangeeft wat jij nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig met (buitenlands) geld? Of bij je verzorging of het innemen van medicijnen? Zijn er speciale dieetwensen? Of heb je hulp nodig bij het maken van contact en het structureren van je dag?

Onze begeleiders hebben bovendien speciale kennis van:

  • aandoeningen, epilepsie, verschillende vormen van autisme en niet-aangeboren hersenletsel
  • medicatie
  • sociale vaardigheden van deelnemers en begeleidingsmethodieken
  • preventie, noodprocedures en het calamiteitenplan

Lichte verstandelijke beperking

De begeleiding die jij nodig hebt moet natuurlijk wel passen binnen de groepssfeer. En jouw verstandelijke beperking mag de veiligheid van jou zelf en de anderen niet schaden. Vandaar dat we ons richten op deelnemers met een lichte verstandelijke beperking. Het goed georganiseerde programma maakt dat je lekker actief bent in een duidelijke structuur. Dat geeft een goed overzicht. En je doet nieuwe contacten op met gelijkgestemden. Mede dankzij onze begeleiders en hun ervaring zijn de vakanties voor iedereen vooral heel erg leuk en gezellig. Niet voor niets gaan veel deelnemers al jaren lang met ons op reis. Daar zijn al heel veel vriendschappen en zelfs huwelijken uit ontstaan. Go with the flow!

Beschik je over een PGB? 

Beschik je over een PGB en wil je deze graag inzetten voor jouw vakantie met Flow Reizen? Daar zijn mogelijkheden voor. Veelal kunnen de begeleidingskosten van jouw reis bekostigd worden uit je PGB. Dit scheelt ca 35 tot 40 procent in de reissom! Klik hier om te lezen hoe dit stap voor stap werkt. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder. Let op, het ligt aan je persoonlijke situatie en de afspraken met je zorgkantoor/gemeente waar je uiteindelijk recht op hebt. 

Bekijk meteen welke vakantie het beste bij jou past

Flow Reizen is ook te vinden op FacebookInstagram en Youtube

Bekijk Flow Reizen op Opiness

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen