Alles over de verschillende accommodaties en de verschillende maaltijden

 

De accommodatie

We zoeken een accommodatie die past in de omgeving, die betaalbaar is en vooral waar we welkom zijn. We zoeken daarnaast zoveel mogelijk accommodaties met losse bedden. Het is echter zo, dat in een aantal hotels een 1-persoonsbed niet in voldoende mate aanwezig is. Je slaapt dan in 2-persoonsbedden maar wel met 1-persoonsbeddengoed. Als je dit risico niet wil nemen, boek dan mits mogelijk, een 1-persoonskamer. Daar betaal je een toeslag voor. Deze toeslagen staan vermeld bij de reizen op de website en in de brochures. Bij iedere reisbeschrijving staat de accommodatie ook duidelijk beschreven en meestal met foto’s ondersteunt. Ook staat er een link naar de overnachtingslocatie. Zo weet je wat je kan verwachten. Onze hotels scoren gemiddeld hoger dan een 8 op de vergelijkingswebsite van Zoover. 

De tussenovernachting
Als je een minibusreis boekt, dan moeten we meestal lange etappes maken. We boeken dan een tussenovernachting. Meestal gebeurt dat in een Motel. Motels zijn eenvoudiger dan hotels, maar praktisch omdat ze langs de snelweg liggen en ze zijn goedkoper, waardoor we de prijs lager kunnen houden. Wij werken veel samen met Ibis. Zij hebben goede en nette kamers met eigen sanitair. Als je een eenpersoonskamer geboekt hebt, dan heb je ook een 1pk tijdens de tussenovernachting. Bij de reizen staat een link naar de tussenovernachtingslocatie. 

Vlieg- en strandreizen
Bij de begeleide vlieg- en strandreizen boeken we in principe 2-persoonskamers. Omdat het kan gebeuren dat er een oneven aantal deelnemers boekt kan er een 3-persoonskamer bij zitten. Wij eisen dan wel 3 gelijkwaardige bedden. In de meeste gevallen kiezen wij er echter voor om een extra 1-pk te boeken, maar soms kan dat niet.

Kamperen
Bij de luxe campingreizen staan de ruime tenten al opgezet klaar en je slaapt in een campingbed. We hebben een grote, volledig ingerichte keuken- en groepstent ter beschikking met een koelkast, enz. Bij de traditionele campingreizen overnacht je in 2-persoonstenten en je slaapt op een slaapmat of luchtbed (zelf meenemen). We nemen een grote keuken- en groepstent mee. Wij zorgen voor banken, tafels, stekkers, lampen en alle keukenspullen. Je zorgt zelf voor een slaapmat of luchtbed, kussen en slaapzak.

Maaltijden tijdens de reis

We hebben verschillende opties qua maaltijden. Hieronder kun je de verschillen lezen. Bij alle reizen staat beschreven hoe de maaltijden zijn geregeld.

Halfpension met lunch of volpension
Hierbij is het ontbijt, de lunch en het diner inclusief. Drankjes zijn voor eigen rekening mits anders beschreven. Dit is de meest voorkomende optie. Waarom drankjes niet zijn inbegrepen kun je lezen bij het item potgeld en zakgeld.

Bij enkele reizen is de lunch niet inbegrepen in de prijs zoals bij de wintersportreizen. Dit doen we vanwege praktische redenen omdat de groep wordt opgesplitst in kleine groepjes en telkens op andere plekken gaat lunchen. Iedereen kan zo ook zelf bepalen wat ze eten en hoeveel ze er aan uitgeven.

(Ultra) all inclusive
Hierbij zijn alle maaltijden en drankjes in het hotel inclusief. Als er Ultra bij staat, dan heeft het hotel meestal meerdere restaurants waaronder 1 of meer a la carte restaurants. Meestal komen de (ultra) all inclusive formules voor bij de strandlocaties.

Zelf koken
Bij kampeer- en vakantiehuisreizen koken we zelf. We bepalen iedere dag samen met jou wat we eten. Het moet in ieder geval lekker, gezond en voldoende zijn. Ontbijt en lunch zijn ook bij de prijs inbegrepen. We zorgen voor koffie, thee en frisdrank bij het eten. Wij vinden het leuk als deelnemers meehelpen bij het koken maar dat is niet verplicht. We stellen het wel op prijs als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt bij het afwassen/opruimen.

Lunch
Op de meeste reizen organiseren wij veel uitstapjes en activiteiten. We zijn dus veel onderweg. Daarom bestaat de lunch vaak uit een gezellige picknick of een lunchpakketje.

Andere eetgewoontes
Je moet je beseffen dat ieder land andere eetgewoontes heeft. In de Balkanlanden eet men vaak veel vlees met aardappels en groenten. In de Alpenlanden eet men niet zoveel groenten, maar wel weer veel salade bij de maaltijd. Rond de Middellandse Zee eet men weer meer pasta’s, vis en groenten. Maar dat is juist het mooie van reizen. Laat je verrassen! Wij zijn op bijna alle plekken geweest en het eten is altijd goed verzorgd bij de hotels die wij selecteren, maar smaken kunnen verschillen.

Buffetgerechten
Bij de all inclusive en halfpension strandreizen worden de maaltijden in buffetvorm aangeboden. Dat betekent dat de gerechten klaar staan en op een lange tafel gepresenteerd worden. Buffetgerechten zijn uitgebreid. Als je wil, dan kan je iedere dag iets anders eten. Kies je ervoor om iedere dag hetzelfde te pakken, dan kan het lijken alsof het eentonig is.

Meestal zijn de buffetgerechten minder warm dan je gewend bent. Dit heeft 2 reden:
1. In warme landen eet men minder warm.
2. De gerechten zijn al voorbereid omdat de strandhotels voor grote groepen mensen tegelijk moeten koken. Ze worden dan in warmhoudbakken gezet waardoor je zal merken dat het minder warm is dan de maaltijden die je direct uit de pan krijgt. Als je hier van tevoren rekening mee houdt dan valt het allemaal wel mee. 

Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen