Alles over inentingen

Wie kan en mag mij advies geven over gezondheid en vaccinaties als ik op reis ga?
Flow Reizen mag geen advies geven over eventuele inentingen. Wij zijn daar niet voor opgeleid of gekwalificeerd. Voor advies over reisvaccinaties kun je terecht bij de GGD, een regionaal vaccinatiebureau of de huisarts. Welke vaccinaties je nodig hebt hangt af van jouw reisbestemming en of er in dat land een verhoogd risico is voor jouw gezondheid. 

Advies vragen over reisvaccinaties bij de GGD
Besmettelijke ziekten voorkomen en bestrijden is 1 van de taken van de GGD. Elke GGD heeft daarom een vaccinatiebureau. Dit is gespecialiseerd in de risico’s voor jouw gezondheid wanneer je op reis gaat. Bij een GGD bij jou in de buurt kun je een afspraak maken voor advies. Op de speciale reisvaccinatiewebsite van de GGD vind je meer informatie: www.ggdreisvaccinaties.nl

Advies vragen over reisvaccinaties bij een vaccinatiebureau
Voor een advies over inentingen kun je ook terecht bij een vaccinatiebureau in jouw regio. Zij geven adviezen volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (LCR). Op de website van het LCR vind je de adressen van deze vaccinatiebureaus.

Advies vragen over reisvaccinaties bij je huisarts
Er zijn ook huisartsen die informatie over ziekten geven en daartegen inenten. Dit doen zij volgens de landelijke richtlijnen van het LCR. Op de website van het LCR vind je de adressen van deze huisartsen.

In tropische landen komen veel ziekten voor waartegen je niet kan worden ingeënt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Malaria
  • Zika
  • Ebola
  • Knokkelkoorts (Dengue)
  • Legionella
  • Ziekte van Lyme
  • Dysenterie
  • Worminfectieziekte
  • Geslachtsziekten

Op de website van het LCR vind je informatie over ziekten en beschermingsmaatregelen. Ook de website van het RIVM biedt hierover informatie.

Vaccinatiebewijs meenemen op reis
Het is verstandig een bewijs van je vaccinaties mee te nemen wanneer je op reis gaat. Dat kan onnodige inentingen voorkomen. Bovendien kom je bepaalde landen niet in zonder geldig inentingsbewijs. Dit geldt bijvoorbeeld voor sommige landen in Afrika of Latijns-Amerika.

Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen