Indeling slaapkamers en bedden

Hieronder kun je lezen hoe Flow Reizen omgaat met de indeling van de slaapkamers.

Het boekingsformulier en de mogelijkheden

Op het boekingsformulier kun je aangeven of je een 1-persoonskamer (1-pk) of een 2-persoonskamer (2-pk) wil boeken. Een 1-pk is echter beperkt beschikbaar en je betaalt daar bijna altijd een toeslag voor. De reden voor de meerprijs is dat de accommodaties uitgaan van twee of meer personen op een kamer en die moeten beiden betaald worden.

Het is niet mogelijk om voor iedere reiziger een 1-pk in te kopen, eenvoudigweg omdat de meeste hotels en vakantiehuizen niet zoveel kamers beschikbaar hebben.

De kamerindeling

* Mannen en vrouwen slapen altijd op gescheiden slaapkamers
* Stelletjes, mits met toestemming, mogen de kamer delen
* De kamerindeling wordt ter plekke gemaakt en je kan je voorkeur doorgeven aan de begeleiding

(probeer dus op de kennismakingsdag en op heenreis al een beetje kennis te maken, waarschijnlijk vind je dan al een leuke kamergenoot) 

Bedden

We proberen zoveel mogelijk hotels te vinden die losse bedden hebben. Echter, dit is niet altijd mogelijk. Er zijn nog steeds veel accommodaties met weinig losse bedden. Dit wordt wel ieder jaar beter. In het geval dat er 2-pk's geboekt zijn met een 2-persoonsbed, is er gescheiden beddengoed aanwezig. Mocht dit niet het geval zijn, geef dit door aan je begeleiding en zij zullen dit regelen.  

Het kan gebeuren dat er een oneven aantal deelnemers boekt en dan kan er een 3-pk bij zitten. Wij eisen dan wel 3 gelijkwaardige bedden. In de meeste gevallen kiezen wij er echter voor om een extra 1-pk te boeken, maar soms kan dat niet.

Kleine probleempjes tussen kamergenoten

* Gaat het om kleine zaken, dan gaat onze begeleiding uiteraard in overleg met de kamergenoten
* Onze begeleiders zullen dit actief in de gaten houden, MAAR het zijn ook maar mensen. Dus geef het zelf ook op tijd aan bij je begeleiders!
* Komen ze er niet uit, dan kijken we of we een andere kamerindeling kunnen maken en anders proberen we een andere passende oplossing te bedenken

Onoverkomelijke problemen

- Karakterverschillen: twee aardige mensen, maar dat hoeft niet altijd te klikken
- Dagindeling: De een slaapt vroeg, de ander heel laat. De een wordt heel vroeg wakker, de ander slaapt uit
- Snurken of zware ademhaling: De een slaapt daar doorheen, de ander ligt de hele nacht wakker
- De een wil het raam open, de ander wil het raam dicht
- Een lichte slaper en een diepe, vaste slaper
- Enz…

Oplossingen

In deze gevallen moeten we ter plekke alternatieve oplossingen bedenken. Dat is niet makkelijk en soms onmogelijk want in vakantiehuizen heb je een vast aantal kamers. We zullen in dit geval bekijken of er een kamerruil mogelijk is, of dat we ergens een alternatieve slaapkamer kunnen creëren, bijvoorbeeld een matras in een lege ruimte leggen. We hebben ook altijd oordoppen mee, die werken voor de meesten prima.

In hotels is het soms mogelijk om een kamer erbij te boeken. Uiteraard gaan we eerst een kamerruil bekijken maar meestal willen andere reisgenoten dat niet. Zijn er 2 snurkers, dan leggen we die bij elkaar, mits beiden hiermee instemmen.

Kosten

De kosten voor een extra kamer zijn voor de reiziger(s). Aangezien het meestal niet goed te duiden is aan wie het ligt (zie onoverkomelijke problemen), worden in dat geval de (eventuele) kosten gedeeld door de kamergenoten. Voordat we handelen, nemen we altijd eerst contact op met de eerste contactpersoon thuisblijvers om alle details te bespreken.

Het kan zijn dat het wel duidelijk is dat een reiziger voor overlast zorgt. In dit geval zal die persoon verantwoordelijk zijn voor de kosten. Ook dit wordt altijd overlegd met het thuisfront.   

Afhandeling

Nadat alle partijen goedkeuring hebben gegeven, zullen we een extra kamer boeken. Beide partijen krijgen na de reis een factuur waarop de helft van de extra kamerkosten in rekening worden gebracht.

Herhaling

Komt dit vaker voor bij dezelfde persoon, dan is het aantoonbaar een persoonsgebonden probleem. In dat geval zullen de eventuele meerkosten bij deze persoon liggen. Ook dit wordt van tevoren gecommuniceerd en achteraf aan deze persoon gefactureerd.

Conclusie

In 98% van de gevallen gaat het goed, dus wees gerust. Maar gaat het niet goed, dan kan dit hinderlijk zijn. Nachtrust is heel belangrijk. Maar als reisorganisatie kun je niet meer doen dan wat er op dat moment voorhanden is.

Enkele tips:

- Kom naar de kennismakingsdag om je medereizigers te ontmoeten
- Maak contact met je reisgenoten op de heenreis om elkaar te leren kennen en geef je voorkeur van je kamergenoot aan
- Neem een slaapmasker mee
- Neem zelf oordoppen (of koptelefoon) mee die je fijn vindt zitten
- Boek op tijd een eenpersoonskamer

Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen