Omboeken & bijbehorende kosten

Heb je al een Flowreis geboekt, maar wil je omboeken naar een andere reis?
Dat is in veel gevallen mogelijk. Lees hieronder hoe dit werkt en wat de voorwaarden zijn.

Onder normale omstandigheden hanteren wij al jarenlang omboekingskosten van €30. Dat is nog steeds zo, mits Flow Reizen geen extra kosten heeft gemaakt.

Het kan namelijk zijn dat wij al vliegtickets, hotelkosten of andere kosten hebben moeten maken voor jouw reservering. In dat geval mogen en zullen wij de gemaakte kosten aan jou doorberekenen. Bij verre en dure reizen zullen eventueel gemaakte kosten meestal veel hoger zijn dan dichtbij reizen.

Bijvoorbeeld:
Je wil een reis naar bijvoorbeeld Vietnam omboeken naar een andere bestemming. Op het moment dat wij nog niets hebben gereserveerd bij de leveranciers, zijn de omboekingskosten €30.
Op het moment dat wij de vliegtickets en de hotels hebben gereserveerd (en dus moeten betalen) gaan wij jou die bedragen in rekening brengen. Dit kan uiteraard flink oplopen.

Uiteraard overleggen wij altijd eerst met de klant wat de werkelijke kosten zijn en dan kan de klant beslissen wat hij/zij wil doen.

Dit is conform de ANVR reisvoorwaarden en je kan dit teruglezen in Artikel 9.1 www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf

Opzeggen door klant
9.1. Je kunt de reisovereenkomst voor het begin van de pakketreis opzeggen. Doe je dit, dan ben je verplicht om aan de organisator de schade te vergoeden die hij ten gevolge van de opzegging lijdt. Deze schade bedraagt maximaal eenmaal de reissom.

Note van Flow Reizen - Omboeken valt hier ook onder. Formeel: de klant wil zijn boeking annuleren en een andere reis boeken.

Naar het overzicht

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen