Flow Reizen en duurzaamheid

Flow Reizen hecht veel waarde aan duurzaam toerisme. Duurzaam toerisme is door het UNWTO gedefinieerd als ´toerisme dat volledig rekening houdt met de huidige en toekomstige ecologische, sociale en economische impacts en dat zich richt op de behoeften van bezoekers, de industrie, het milieu en de lokale bevolking´.

Om duurzaam te kunnen reizen maken we gebruik van het internationaal management- en certificeringsprogramma van Travelife. Wij rapporteren aan Travelife hoe wij duurzaam toerisme stimuleren en hoe wij ons hier constant in proberen te verbeteren. Ten slotte moeten we er samen voor zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft.

Zijn wij duurzaam genoeg?
Bij lange na niet. Eenvoudigweg omdat de wereld hier nog niet op is ingericht. Er zijn nog geen passagiersvliegtuigen op waterstof of eletriciteit, er zijn nog geen electrische bussen met een groot bereik, nog steeds wordt er teveel plastic geproduceerd, enz. Maar zoals de weg naar Rome: we doen het stap voor stap en alles wat we WEL kunnen doen, dat doen we graag.

Wat doet Flow Reizen verder aan duurzaamheid?
1. We zijn altijd op zoek naar duurzaam vervoer. In 2024 zullen er ongveer 25% minder vliegreizen aangeboden worden en daar komen touringcar en/of busreizen voor in de plaats.

2. We zoeken zoveel mogelijk partners die ook duurzaam ondernemen zoals Kupers Touringcar die de meest zuinige en minst vervuilende motoren in hun bussen hebben liggen. We hebben hierover contact met alle leveranciers.

3. We willen steeds minder papier verbruiken en ieder jaar wordt dit vervangen door alternatieven zoals digitalisering. En als we drukwerk laten maken, dan doen we dat op FSC papier, in samenwerking met onze drukker DPN.

4. Op kantoor doen we aan afval scheiden, we hebben 50 zonnepanelen aangeschaft, we willen helemaal af van gasverbruik, we hebben ledverlichting aangeschaft, we stimuleren onze begeleiders om zoveel mogelijk samen te reizen, enz.

5. We hebben Travelife Certified behaald. Dat is weer een stap hoger dan Travelife Partner Award.

Van Travelife Partner naar Travelife Certified

De Travelife Certified Award is op 11 september 2023 in ontvangst genomen door Flow Reizen. Dat betekent dat we nu wereldwijd te boek staan als een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan! Eerder (op 25 mei 2021) hadden we al de Travelife Partner Award behaald. 

Flow Reizen heeft deelgenomen aan het door de EU gefinancierd SUSTOUR-project en heeft de Travelife-certificering behaald in het kader van het SUSTOUR-steunprogramma voor MKB. Meer dan 600 bedrijven uit 35 Europese landen namen tot medio 2023 deel aan dit programma.

Het behalen van de Travelife Certified Award betekent dat Flow Reizen heeft voldaan aan meer dan 200 duurzaamheidsgerelateerde criteria op het gebied van duurzaam intern kantoormanagement, productassortiment, internationale zakenpartners en klantinformatie.

Zie hieronder het Travelife Certificaat die Flow Reizen heeft ontvangen:
(klik op de afbeelding om deze te bekijken)

Duurzaamheidsbeleid Flow Reizen

In onderstaand document kun je lezen wat Flow Reizen aan duurzaamheid doet:

Welkom bij Travelife

Travelife is een internationaal toonaangevend management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen.

Succesvol zakendoen en maatschappelijk verantwoord ondernemen horen bij elkaar. Ook in het toerisme. De vraag naar duurzame producten groeit, zowel bij zakenreizen als vakanties. Bovendien gaat de consument er gewoon van uit dat reisorganisaties duurzaam opereren. Bedrijven die echt aan de slag gaan met duurzaamheid, scoren daardoor beter op gebieden als klantentevredenheid, personeelsmotivatie en efficiëntere bedrijfsvoering. Met positieve gevolgen voor de eigen concurrentiepositie.

Bij duurzaam toeristisch ondernemen (DTO) gaat het om commitment en een consequent duurzame bedrijfsvoering. Vanaf de inkoop en het managen en monitoren van de impact van uw zakelijke activiteiten, tot onze leveranciers helpen om ook te verduurzamen.

Travelife voor reisondernemingen

Travelife is een eenvoudig inzetbaar en betaalbaar duurzaamheidsysteem dat touroperators en reisbureaus helpt bij het managen en verbeteren van sociale en milieuaspecten, opdat die aansluiten bij de duurzaamheidcriteria.    

Om dat doel te bereiken kunnen touroperators en reisbureaus gebruik maken van een breed pakket aan Travelife-diensten, zoals: training, management, planning, rapportage en tools voor de zakelijke markt.

Heb je vragen of suggesties?

Heb je vragen of suggesties over ons duurzaamheidsbeleid, neem zeker contact met ons op en vraag naar Richard Ruiter of Irjo van den Heuvel Heuvelmans
- Telefoon 0495-544823,
- Email info@flowreizen.nl

Naar het overzicht
Flow Reizen gaat voor duurzaam
Flow Reizen gaat voor duurzaam

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen