Een prachtige natuurreis naar de onbeschrijfelijke schoonheid van de Bohuslän Archipel, op zoek naar zeehondenkolonies en romantische vissersdorpjes

Zweden op zijn mooist! 
Gemoedelijk en sfeervol

De meest toeristische plek van Zweden is de fantastisch mooie scherenkust in het westen. Dat is mede te danken aan fotogenieke vissersdorpjes zoals het sfeervolle Grebbestad, het toeristische Fjällbacka en het mondaine Marstrand. Ieder dorp heeft zijn eigen jachthaven, omringd door karakteristieke rood-, geel- en blauwgeverfde houten vissershuisjes. Tegenwoordig doen deze dienst als souvenirwinkel, restaurant, café of zoals in ons geval, originele vakantiehuisjes. Vanaf de volle terrassen op de kade kijk je naar de duizend eilanden van de Bohuslän Archipel, een waar paradijs voor avonturiers. Vanuit Grebbestad kun je fietstochten maken, kajakken of een bootsafari doen, op zoek naar de zeehonden van Kosterhavet.  
De twee wereldsteden Oslo en Göteborg liggen op een uurtje rijden en op korte afstand liggen enkele bijzondere plekken zoals de watervallen van Trolhättan en de mysterieuze rotstekeningen van Vitlycke. Kortom, dit stukje Zweden is zeker veelzijdig maar vooral erg sfeervol!

Dit is wat we o.a. kunnen gaan doen: 
- Dagtripjes naar de sfeervolle vissersdorpjes Grebbestad en Fjällbacka
- Bootsafari door de Bohuslän Archipel
- Excursie naar de zeehonden van Kosterhavet
- Wandeltochten, fietsen, (zee-)kajakken
- Dagtocht naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen 
- Bezoek aan Göteborg, de grootste havenstad van Zweden
- Excursie naar de watervallen van Trollhättan en een elandensafari
- Bezoek aan de prehistorische rotstekeningen van Vitlycke (Unesco)

BELANGRIJKE INFORMATIE
Zeker lezen voor je boekt op het tabblad Praktische informatie

Accommodatie

Onze overnachtingslocatie ligt bij het sfeervolle vissersdorp Grebbestad, gelegen aan de westelijke scherenkust van Zweden. Je verblijft in vakantiewoningen die zijn gebouwd in de stijl van de vissershuisjes. De ruime en eenvoudig ingerichte huisjes hebben 3 slaapkamers, een badkamer, een volledig ingerichte keuken en een gezellige woonkamer. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Er is wifi maar hier moet je voor betalen. Verder is op dit vakantiepark aanwezig: een receptiegebouw met minimarkt en sportwinkel, een restaurant, een bar en een overdekt subtropisch zwemparadijs. 

De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 325,- inclusief een eigen kamer op de heen- en terugreis. We hebben er 3 beschikbaar per periode.

Bedden
We proberen zoveel mogelijk hotels te vinden die losse bedden hebben. Echter, dit is niet altijd haalbaar/mogelijk. Er bestaan nu eenmaal weinig hotels met alleen maar losse bedden. In het geval dat er 2-persoonskamers geboekt zijn met een 2-persoonsbed, is er 1-persoonsbeddengoed aanwezig.

Website Vakantiepark TanumStrand - Skeppastuga 
Website Zleep Hotel Ishoj (heenreis)
Website Ibis Lubeck (terugreis)

Activiteiten

Bij aankomst stellen we gezamenlijk het programma vast Waarbij we rekening houden met individuele wensen. Jij bepaalt zelf hoe actief of relaxed het gaat worden. Dit programma is bij de prijs inbegrepen! Voor elk wat wils en bij verschillende interesses kunnen we de groep eventueel opsplitsen.  

Dit is wat we o.a. kunnen gaan doen: 
- Dagtripjes naar de sfeervolle vissersdorpjes Grebbestad en Fjällbacka 
- Bootsafari door de Bohuslän Archipel
- Excursie naar de zeehonden van Kosterhavet
- Wandelingen, fietsen, (zee-)kajakken
- Dagtocht Oslo, de hoofdstad van Noorwegen 
- Bezoek aan Göteborg, de grootste havenstad van Zweden
- Een avontuurlijke elandensafari
- Bezoek aan de prehistorische rotstekeningen van Vitlycke (Unesco)

Uitleg activiteitenprogramma
Wij proberen jou een waarheidsgetrouw beeld te geven van het programma. Dat betekent dat wij zo goed mogelijk beschrijven wat er allemaal in de omgeving te doen en te zien is. Maar, je zal begrijpen dat we niet altijd alles kunnen doen wat we beschrijven door tijdgebrek, beschikbaar budget, groepssamenstelling en weersomstandigheden. Het is dus een opsomming van de mogelijkheden. Je mag er vanuit gaan dat we een zo aantrekkelijk, veelzijdig en compleet mogelijk programma aanbieden. Daarnaast is het onze ervaring dat rust en relaxdagen ook thuishoren in het programma. Sterker nog, dat is heel belangrijk. Even genieten van niets doen, zonnebaden, lezen, uitrusten, enz. Dan kun je nog meer genieten van de activiteiten en excursies.

Hoe stellen wij het programma samen?
Ter plaatse verzamelen wij de mogelijkheden en natuurlijk hebben we informatie van eerdere reizen. Bij veel reizen weten daardoor wat je zeker moet gaan doen of zien.
Samen met jou bepalen we aan het begin van de reis wat we precies gaan doen. We houden daarbij rekening met het budget, persoonlijke wensen en onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld het weer. We kunnen de groep eventueel opsplitsen zodat we een goed programma op maat kunnen aanbieden. Maar let op, niet alle persoonlijke wensen zijn uiteraard haalbaar.

Wil je meer activiteiten en/of excursies doen?
Als je buiten het samengestelde programma nog meer wil ondernemen, dan zijn die kosten voor jezelf. We bekijken samen wat mogelijk is want het programma zal al vrij vol zitten. Maar is het haalbaar, dan kunnen we dat ter plekke proberen te organiseren.

Seizoensgebonden activiteiten
Sommige activiteiten zijn seizoensgebonden, het kan zijn dat ze daardoor minder vaak of niet worden aangeboden aan het begin of einde van het seizoen. Mocht dat zo zijn, dan zorgen onze begeleiders voor een goed alternatief.

Praktische informatie

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen en we zorgen voor een drankje erbij. We koken gezamenlijk in de vakantiehuisjes en we bepalen met jullie wat we eten. Lunchen of picknicken doen we onderweg, want we zullen veel op pad zijn.

Vervoer

We reizen met 9-persoons minibusjes naar Kopenhagen in Denemarken voor de eerste overnachting van de reis. Vanuit Denemarken rijden we verder via een prachtige route door Zweden naar onze eindbestemming Grebbestad. Op de terugweg zullen we overnachten in Lubeck in Duitsland. 

We wisselen op tijd van chauffeur en pauzeren regelmatig. De opstapplaatsen zijn grensovergang Oldenzaal, Breukelen en Eindhoven.

Reisdocumenten
Voor deze reis heb je een geldig paspoort en/of ID-kaart nodig. Check ook altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele stand van zaken.

Inclusief

Begeleiding, maaltijden met een drankje erbij, overnachtingen, activiteiten, reis- en bagageverzekering, vervoer met minibus en ferry, BTW volgens de Reisbureauregeling, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, Consumentenbijdrage SGR à € 5,-en gratis fotolink!

Exclusief

Annuleringsverzekering, lunch tijdens heenreis, zakgeld en overige drankjes 

 

Voorwaarden

1. Gratis fotolink (nieuw)
Tijdens de reizen worden door onze begeleiders ieder dag foto's en filmpjes gemaakt. Na de reis mailen wij iedereen een link zodat je al deze foto's en filmpjes gratis kan downloaden!

2. Genoemde reisbedragen (nieuw)
In het totaalbedrag zitten ook (mits van toepassing) de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte Consumentenbijdrage SGR à € 5,-, en verplichte Vliegbelasting à € 26,43.
Voorheen moest je dit ook betalen, maar werden deze bedragen pas later toegevoegd op de factuur . Hierdoor lijken de reizen een stuk duurder, maar dat is dus niet zo. 

3. Lees voordat je boekt de veelgestelde vragen om niet voor onverwachte verrassingen te staan Klik op deze link!

4. Cultuurverschillen 
Wat maakt reizen nou zo gaaf en interessant? 
Natuurlijk zijn dat o.a. het weer, de natuur, vriendschap, gave activiteiten, feesten, enz.
Maar het zet je ook aan het denken, je leert, je wordt geprikkeld en je ontwikkelt je kennis.  
De dingen kunnen dus heel anders zijn dan jij altijd hebt gedacht!

Daarom is het belangrijk dat je weet en begrijpt dat sommige dingen anders zijn dan wat je in Nederland gewent bent. En dat is mooi en waardevol. Hou bij deze reis dus rekening met andere waarden en normen, ander eten, andere smaken, een andere kijk op luxe, een andere kijk op netheid en prioriteiten. 

Datum & prijs
Vertrek: 30-07-2024 t/m 10-08-2024
Prijs: €1.896,50 volgeboekt
Reis info
Dagen: 12
Deelnemers: Min.7
Max.15
Zakgeld advies: +/- € 275,-
Locatie: Zweden, Grebbestad , Zweden
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €635,00
Boek deze reis
Vertrek: 08-08-2024 t/m 19-08-2024
Prijs: €1.896,50 volgeboekt
Reis info
Dagen: 12
Deelnemers: Min.7
Max.15
Zakgeld advies: +/- € 275,-
Locatie: Zweden, Grebbestad , Zweden
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €635,00
Boek deze reis
Stel ons een vraag
30-07-2024 Reisnr: 9
volgeboekt

Prijs:
€1.896,50
Dagen:
12
Locatie: Zweden, Grebbestad , Zweden
Opstapplaatsen:
  • Breukelen
  • Eindhoven - Zomer
  • Oldenzaal langs A1

Deelnemers: Min. 7
Max. 15
Zakgeld advies: +/- € 275,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €635,00
Bekijk deze reis
08-08-2024 Reisnr: 10
volgeboekt

Prijs:
€1.896,50
Dagen:
12
Locatie: Zweden, Grebbestad , Zweden
Opstapplaatsen:
  • Breukelen
  • Eindhoven - Zomer
  • Oldenzaal langs A1

Deelnemers: Min. 7
Max. 15
Zakgeld advies: +/- € 275,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €635,00
Bekijk deze reis
Cultuur:
Natuur:
Sport:
Structuur:
Verblijf: Vakantiehuisjes
Eten: Samen koken
Vervoer: Minibusjes en Veerboot

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen