Onze stoerste en meest uitdagende en oergezellige reis, midden in de indrukwekkende natuurparken Écrins en Queyras

Heel veel bijzondere activiteiten inclusief!
Het mekka van de buitensport

Algemene reisbeschrijving
Stel je dit eens voor: je wordt wakker van de vroege vogels en de geur van verse broodjes en koffie. Je opent de rits en kijkt vanuit je tentje recht in de warme ochtendzon die zojuist boven de bergen is verschenen. Een mooie dag vol nieuwe avonturen gaat beginnen!  

Deze reis is speciaal voor de sportieve levensgenieter, de avonturier en de natuurliefhebber. Onze locatie ligt bij het levendige Alpendorpje Guillestre, midden in het groene hart van de Hautes-Alpes. Tijdens deze reis ga jij je grenzen verleggen met activiteiten als wildwaterkajakken, raften, canyoning, rotsklimmen en bergwandelen. Voor deze activiteiten hebben wij, naast de normale Flowbegeleiding, de gediplomeerde en ervaren riviergidsen van Stipyaks ingehuurd. We werken al 16 jaar samen met dit Nederlandse bedrijf, dat is dus goed en veilig geregeld. 

Het is niet erg als je geen ervaring hebt met de activiteiten, maar je moet wel sportief en goed mobiel zijn en een goede conditie hebben. Natuurlijk zullen we naast de sportieve inspanningen ook voldoende relaxen, want niets is mooier dan met je vakantiemaatjes de (grensverleggende) belevenissen van de dag te bespreken. Maar dan wel onder de heldere sterrenhemel bij het gezellige kampvuur! 

Dit is wat we o.a. kunnen gaan doen
- ZEKER 3 buitensportactiviteiten zoals canyoning, wildwaterkayakken en raften. 
   Deze activiteiten worden uitgevoerd met gediplomeerde instructeurs van Stipyaks.
- Dagtocht naar de toeristische en historische stad Briançon
- Bezoek aan de prachtige Italiaanse bergstad Torino (Juventus!). Let op, dit is een lange dag rijden.
- Naar de weekmarkt en de terrasjes van Guillestre
- Zwemmen en relaxen aan het adembenemende mooie stuwmeer van Serre Ponçon
- Interessant bezoek aan het robuuste fort van Queyras
- (Berg-)wandelen en/of mountainbiken

BELANGRIJKE INFORMATIE
Zeker lezen voor je boekt op het tabblad Praktische informatie

Accommodatie

Het sfeervolle bergdorp Guillestre ligt vlak bij de wintersportplaats Briançon en wordt omsloten door het Nationale Park Écrins en het Regionale Park Queyras. 

Wegens grote overstromingen in het afgelopen najaar is camping La Rochette niet meer mogelijk. Wij hebben hierdoor in de buurt een zeer mooie vervanging gevonden: Camping du Lac!

Deze supergezellige 3-sterrencamping ligt aan een meertje in een bosrijke omgeving op ongeveer 8 kilometer van het dorp. De camping heeft gratis wifi bij het restaurant en receptie, modern sanitair, sportvelden en een campingwinkel. Het meertje heeft 2 zandstranden en kunnen we lekker zwemmen en afkoelen van onze avonturen.

Je slaapt met 2 personen in 3-persoonstentjes. Verder hebben wij een grote groepstent waarin de hele groep kan koken en eten. Dit is dus het traditionele kamperen zoals het hoort! 

Een eigen tent kan alleen op aanvraag en de kosten zijn € 275,-. Dat is inclusief een 1-persoonskamer op de heen- en terugreis. 

Let op: je dient zelf te zorgen voor een slaapmatje en een slaapzak met kussen

Website Camping du Lac
Overnachting heen- en terugreis: Hotel Ibis Budget Nancy Porte Sud

Activiteiten

Hier staat een opsomming van de mogelijkheden. Niets staat vast, want we willen ter plaatse, samen met jou, bepalen wat we precies gaan doen. Dit programma is bij de prijs inbegrepen! 

Dit is wat we o.a. kunnen gaan doen
- Canyoning, wildwaterkayakken en raften. Deze activiteiten worden uitgevoerd door de gediplomeerde instructeurs van Stipyaks. 

Deze activiteiten zitten zeker in het programma maar zijn weersafhankelijk. Het kan dus zijn dat we moeten schuiven in het programma of ter plaatse een alternatief gaan aanbieden.

En verder
- Dagtocht naar de toeristische en historische Briançon
- Bezoek aan de prachtige Italiaanse bergstad Torino (Juventus!) Let op, dit is een lange dag rijden.
- Naar de weekmarkt en de terrasjes van Guillestre
- Zwemmen en relaxen aan het adembenemende mooie stuwmeer van Serre Ponçon
- Interessant bezoek aan het robuuste fort van Queyras
- (Berg-)wandelen en/of mountainbiken

Uitleg activiteitenprogramma
Wij proberen jou een waarheidsgetrouw beeld te geven van het programma. Dat betekent dat wij zo goed mogelijk beschrijven wat er allemaal in de omgeving te doen en te zien is. Maar, je zal begrijpen dat we niet altijd alles kunnen doen wat we beschrijven door tijdgebrek, beschikbaar budget, groepssamenstelling en weersomstandigheden. Het is dus een opsomming van de mogelijkheden. Je mag er vanuit gaan dat we een zo aantrekkelijk, veelzijdig en compleet mogelijk programma aanbieden. Daarnaast is het onze ervaring dat rust en relaxdagen ook thuishoren in het programma. Sterker nog, dat is heel belangrijk. Even genieten van niets doen, zonnebaden, lezen, uitrusten, enz. Dan kun je nog meer genieten van de activiteiten en excursies.

Hoe stellen wij het programma samen?
Ter plaatse verzamelen wij de mogelijkheden en natuurlijk hebben we informatie van eerdere reizen. Bij veel reizen weten daardoor wat je zeker moet gaan doen of zien.
Samen met jou bepalen we aan het begin van de reis wat we precies gaan doen. We houden daarbij rekening met het budget, persoonlijke wensen en onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld het weer. We kunnen de groep eventueel opsplitsen zodat we een goed programma op maat kunnen aanbieden. Maar let op, niet alle persoonlijke wensen zijn uiteraard haalbaar.

Wil je meer activiteiten en/of excursies doen?
Als je buiten het samengestelde programma nog meer wil ondernemen, dan zijn die kosten voor jezelf. We bekijken samen wat mogelijk is want het programma zal al vrij vol zitten. Maar is het haalbaar, dan kunnen we dat ter plekke proberen te organiseren.

Seizoensgebonden activiteiten
Sommige activiteiten zijn seizoensgebonden, het kan zijn dat ze daardoor minder vaak of niet worden aangeboden aan het begin of einde van het seizoen. Mocht dat zo zijn, dan zorgen onze begeleiders voor een goed alternatief.

Praktische informatie

Maaltijden

We koken gezamenlijk tijdens de reis en we vinden het leuk als je mee wilt helpen! 

We bepalen iedere dag met jou wat er op het menu staat. Het zal in ieder geval lekker, gezond en ruim voldoende zijn want de volgende morgen moet je weer fit zijn! 

Ontbijt en lunch met koffie, thee, frisdrank en een drankje bij het avondeten zijn ook bij de prijs inbegrepen. 

Vervoer

We reizen met 9-persoons minibusjes. We vertrekken in de vroege ochtend via Nijmegen, Breukelen, Eindhoven en Maastricht en we hebben een tussenovernachting in een motel in Frankrijk. Op dag 2 komen we in de namiddag op onze eindbestemming in Guillestre aan.

Inclusief

Begeleiding, maaltijden met een drankje, overnachtingen heen- en terugreis in motel en ter plaatste in tenten, vervoer per minibus, activiteiten, reis- en bagageverzekering, BTW volgens de Reisbureauregeling, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, Consumentenbijdrage SGR à € 5,- en gratis fotolink!

Exclusief

Annuleringsverzekering, lunch tijdens de heenreis, zakgeld en overige drankjes 

Voorwaarden

Voor deze reizen moet je extra goed mobiel en sportief zijn en je moet over een goede conditie beschikken.  

Kampeerreizen hebben vaak minder structuur en zorgen voor meer prikkels dan hotelreizen. Hou daar rekening mee. Je zorgt zelf voor een slaapmatje en slaapzak.

1. Gratis fotolink (nieuw)
Tijdens de reizen worden door onze begeleiders ieder dag foto's en filmpjes gemaakt. Na de reis mailen wij iedereen een link zodat je al deze foto's en filmpjes gratis kan downloaden!

2. Genoemde reisbedragen (nieuw)
In het totaalbedrag zitten ook (mits van toepassing) de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte Consumentenbijdrage SGR à € 5,-, en verplichte Vliegbelasting à € 26,43. 
Voorheen moest je dit ook betalen, maar werden deze bedragen pas later toegevoegd op de factuur . Hierdoor lijken de reizen een stuk duurder, maar dat is dus niet zo. 

3. Lees voordat je boekt de veelgestelde vragen om niet voor onverwachte verrassingen te staan Klik op deze link!

4. Cultuurverschillen 
Wat maakt reizen nou zo gaaf en interessant? 
Natuurlijk zijn dat o.a. het weer, de natuur, vriendschap, gave activiteiten, feesten, enz.
Maar het zet je ook aan het denken, je leert, je wordt geprikkeld en je ontwikkelt je kennis.  
De dingen kunnen dus heel anders zijn dan jij altijd hebt gedacht!

Daarom is het belangrijk dat je weet en begrijpt dat sommige dingen anders zijn dan wat je in Nederland gewent bent. En dat is mooi en waardevol. Hou bij deze reis dus rekening met andere waarden en normen, ander eten, andere smaken, een andere kijk op luxe, een andere kijk op netheid en prioriteiten. 

Datum & prijs
Vertrek: 30-06-2024 t/m 11-07-2024
Prijs: €1.736,50 volgeboekt
Reis info
Dagen: 12
Deelnemers: Min.7
Max.15
Zakgeld advies: +/- € 300,-
Locatie: Frankrijk, Guillestre , Frankrijk
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €511,00
Boek deze reis
Vertrek: 22-08-2024 t/m 02-09-2024
Prijs: €1.736,50 volgeboekt
Reis info
Dagen: 12
Deelnemers: Min.7
Max.15
Zakgeld advies: +/- € 300,-
Locatie: Frankrijk, Guillestre , Frankrijk
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €511,00
Boek deze reis
Stel ons een vraag
30-06-2024 Reisnr: 56
volgeboekt

Prijs:
€1.736,50
Dagen:
12
Locatie: Frankrijk, Guillestre , Frankrijk
Opstapplaatsen:
  • Nijmegen
  • Breukelen
  • Eindhoven - Zomer
  • Maastricht

Deelnemers: Min. 7
Max. 15
Zakgeld advies: +/- € 300,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €511,00
Bekijk deze reis
22-08-2024 Reisnr: 57
volgeboekt

Prijs:
€1.736,50
Dagen:
12
Locatie: Frankrijk, Guillestre , Frankrijk
Opstapplaatsen:
  • Nijmegen
  • Breukelen
  • Eindhoven - Zomer
  • Maastricht

Deelnemers: Min. 7
Max. 15
Zakgeld advies: +/- € 300,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €511,00
Bekijk deze reis
Cultuur:
Natuur:
Sport:
Structuur:
Verblijf: Tenten en motel op heen- en terugreis
Eten: Samen koken
Vervoer: Minibusjes

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen