Het roverskasteel van Predjama, de beroemde Lipizzaner stoeterij, de weidse zoutpannen en de indrukwekkende grotten van Postojna

Nieuwe verrassende en zeer veelzijdige reis 
Veel unieke excursies met een vleugje strand

Zelden zagen wij zo’n perfecte vakantieplek als deze locatie in Portorož aan de Sloveense kust. Neem alleen al ons heerlijke resort in Portorož dat is ingericht als een minidorpje met een brede boulevard vol leuke winkeltjes, terrassen, ijssalons en een klein haventje waar de avonden worden opgevrolijkt met livemuziek.

Maar dan: op nog geen uur rijden liggen een aantal spectaculaire attracties van wereldfaam zoals bijvoorbeeld de enorme zoutpannen van Piran. Uit dit beschermde natuurgebied komt het beste zout van Europa. Ook moet je het unieke roverskasteel van Predjama bezoeken, waarvan de helft uit een geheim grottenstelsel bestaat. Het hotel zorgt iedere dag voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Dat is lekker wakker worden! 
Het diner bestaat uit een afwisselend 3-gangenbuffet met saladebar.
Lunchen of picknicken doen we onderweg tijdens de excursies; we zien wel waar we terecht komen. 

Drankjes zijn voor eigen rekening zodat iedereen zelf kan bepalen wat en hoeveel hij wil drinken. En dan is er nog de wereldberoemde Stoeterij van Lipica waar de statige Lipizzaner paarden vandaan komen. Naast een interessante rondleiding kunnen we een training bezoeken.

Uiteraard gaan we ook relaxen want op loopafstand ligt het magische havenstadje Piran, de mooiste kustplaats van Slovenië. Ook op loopafstand ligt het moderne Portorož en op nog geen half uur rijden ben je in Kroatië met de badplaatsen Umag en Poreç. Kies je voor deze bestemming dan beloven wij een bijzondere vakantie die jij nooit meer gaat vergeten!

Een aantal mogelijkheden op een rijtje:
- Dagtocht naar de zoutpannen van Piran
- Bezoek aan het Venetiaanse Piran en het trendy Portorož (Rolling Stones Museum!)
- Bezoek aan de Kroatische badplaatsen Umag en/of Poreç
- Excursie naar Stoeterij van Lipica en het uitzichtpunt bij de Socerb ruïne
- Dagtocht naar Predjama Grad, het roverskasteel en rondleiding door de grotten van Postojna
- Wandeling met picknick naar Moon Bay, de steile kliffen van Strjunjan
- Bezoek aan de Italiaanse havenstad Triëste 
- Heerlijk feesten op de boulevard en 1 of 2 relaxdagen aan het strand of het zwembad

Let op: Dit is een excursiereis vol met unieke activiteiten, maar er is ook ruimte voor 1 of 2 relaxdagen aan zee. Maar het is dus geen echte strandreis. 

Bekijk het filmpje van Flow Reizen ontdekt waarin Richard en Bas de Sloveense kust bezoeken. Klik op deze link!

BELANGRIJKE INFORMATIE
Zeker lezen voor je boekt op het tabblad Praktische informatie

Accommodatie

De plaats
Ons hotel ligt tussen het historische Piran en het trendy Portorož. Piran hoorde vroeger bij de stadstaat Venetië en dat zie je goed terug aan de bouwstijl zoals de Venetiaanse toren, en de stadswal. Portorož is een moderne badplaats met statige hotels, een mooi strand en gezellige strandtentjes. Beide plaatsen hebben een brede boulevard met winkels en terrassen.  

Het hotel
Hotel Vile Park is een goed 3-sterrenhotel, onderdeel van het 4-sterrenhotel Histrion.
We mogen ook gebruikmaken van alle faciliteiten van Hotel Histrion, zoals de zwembaden, het restaurant, de bars en de wellnessruimte. Op het resort liggen winkels, een ijssalon, cafeetjes en restaurants. 

Het hele resort lig direct aan zee en is rondom een klein haventje gebouwd. Er zijn diverse ligweides met en zonder ligbedden. Ligbedden zijn te huur, maar omdat het mooie grasvelden zijn, is dat niet nodig en volstaat een badlaken ook.

De kamers
Je slaapt in ruime 2-persoonskamers met losse bedden of los beddengoed, eigen sanitair, tv en gratis wifi.

Eenpersoonskamers
De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 500,- inclusief eigen kamer op de heen- en terugweg. 
De eenpersoonskamers zijn alleen op aanvraag te boeken. 

Website Hotel Vile Park 

Activiteiten

Hier staan voorbeelden van uitstapjes en activiteiten. Ter plekke stellen we met jullie een programma samen. We houden daarbij rekening met jouw persoonlijke wensen en onvoorziene omstandigheden zoals het weer. Dit programma en de gratis fotolink zijn bij de prijs inbegrepen!

Een aantal mogelijkheden op een rijtje:
- Dagtocht naar de zoutpannen van Piran
- Bezoek aan het Venetiaanse Piran en het trendy Portorož (Rolling Stones Museum!)
- Bezoek aan de Kroatische badplaatsen Umag en/of Poreç
- Excursie naar de Stoeterij van Lipica en het uitzichtpunt bij de Socerb ruïne
- Dagtocht naar Predjama Grad, het roverskasteel en rondleiding door de grotten van Postojna
- Wandeling met picknick naar Moon Bay en de steile kliffen van Strjunjan
- Bezoek aan de Italiaanse havenstad Triëste
- Heerlijk feesten op de boulevard en 1 of 2 relaxdagen aan het strand of het zwembad

Let op: Dit is een excursiereis vol met unieke activiteiten, maar er is ook ruimte voor 1 of 2 relaxdagen aan zee. Maar het is dus geen echte strandreis. 

Uitleg activiteitenprogramma
Wij proberen jou een waarheidsgetrouw beeld te geven van het programma. Dat betekent dat wij zo goed mogelijk beschrijven wat er allemaal in de omgeving te doen en te zien is. Maar, je zal begrijpen dat we niet altijd alles kunnen doen wat we beschrijven door tijdgebrek, beschikbaar budget, groepssamenstelling en weersomstandigheden. Het is dus een opsomming van de mogelijkheden. Je mag er vanuit gaan dat we een zo aantrekkelijk, veelzijdig en compleet mogelijk programma aanbieden. Daarnaast is het onze ervaring dat rust en relaxdagen ook thuishoren in het programma. Sterker nog, dat is heel belangrijk. Even genieten van niets doen, zonnebaden, lezen, uitrusten, enz. Dan kun je nog meer genieten van de activiteiten en excursies.

Hoe stellen wij het programma samen?
Ter plaatse verzamelen wij de mogelijkheden en natuurlijk hebben we informatie van eerdere reizen. Bij veel reizen weten daardoor wat je zeker moet gaan doen of zien.
Samen met jou bepalen we aan het begin van de reis wat we precies gaan doen. We houden daarbij rekening met het budget, persoonlijke wensen en onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld het weer. We kunnen de groep eventueel opsplitsen zodat we een goed programma op maat kunnen aanbieden. Maar let op, niet alle persoonlijke wensen zijn uiteraard haalbaar.

Wil je meer activiteiten en/of excursies doen?
Als je buiten het samengestelde programma nog meer wil ondernemen, dan zijn die kosten voor jezelf. We bekijken samen wat mogelijk is want het programma zal al vrij vol zitten. Maar is het haalbaar, dan kunnen we dat ter plekke proberen te organiseren.

Seizoensgebonden activiteiten
Sommige activiteiten zijn seizoensgebonden, het kan zijn dat ze daardoor minder vaak of niet worden aangeboden aan het begin of einde van het seizoen. Mocht dat zo zijn, dan zorgen onze begeleiders voor een goed alternatief.

Praktische informatie

Maaltijden

Ontbijt
Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar met alles erop en eraan. 
Er zijn diverse broodjes, brood, ontbijtgranen, vlees- en zuivelbeleg, zoetigheden, eieren, fruit, melk en yogurt. 
Drank: koffie, thee en sapjes.

Lunch
Lunchen doen we tijdens de excursies en uitstapjes in de vorm van een picknick of lunchpakketje. 

Diner
In de avond verzorgt het hotel een goed dinerbuffet waarbij je verschillende keuzes hebt in de voor-, hoofd- en nagerechten. De drankjes zijn voor eigen rekening. 

Tips voor buffetmaaltijden 
Buffetten zijn altijd uitgebreid en toch wordt dit niet altijd zo ervaren. Wat kun je hier zelf aan doen?
1. Kies iedere dag een ander gerecht in plaats van een bord vol met van alles wat. Je zal zien dat er toch meer variatie is dan je denkt!
2. Je bent te gast in een ander land en waarschijnlijk hebben ze hier andere gerechten en kruiden dan jij thuis gewent bent. Dat zal even wennen zijn. Maar denk maar zo: zij vinden boerenkool waarschijnlijk ook maar raar;-)
3. Eet niet te veel, maar gewone porties. Het is aantrekkelijk, zo'n buffet, maar door veel te eten smaakt het minder lekker en teveel is niet gezond. 
4. Hou er rekening mee dat buffetten meestal minder warm zijn. Dat kan vaak niet anders om dat de koks urenlang in de keuken staan om voor alle mensen tegelijk te koken. Als het eten klaar is dan wordt dit op rechauds gezet en dus is het minder warm dan thuis uit de pan. Kies dan bijvoorbeeld iets wat de kok voor je klaarmaakt op de grill. Altijd warm!

Vervoer

We reizen met 9-persoons minibusjes. We vertrekken op de heen- en terugreis in de ochtend naar Duitsland voor een tussenovernachting in een motel. Op de tweede dag zullen we in de namiddag op onze eindbestemming zijn. We stoppen iedere twee uur en wisselen dan van chauffeur. 

De opstapplaatsen zijn Nijmegen, Breukelen, Eindhoven en Maastricht.

Reisdocumenten
Voor deze reis heb je een geldig paspoort en/of ID-kaart nodig. Check ook altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele stand van zaken.

Inclusief

Begeleiding, ontbijt, lunch en diner, overnachtingen, activiteitenprogramma, reis- en bagageverzekering, vervoer met minibus, BTW volgens de Reisbureauregeling, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, Consumentenbijdrage SGR à € 5,- en gratis fotolink!

Exclusief

Annuleringsverzekering, lunch tijdens de heenreis, zakgeld en drankjes

Voorwaarden

1. Gratis fotolink (nieuw)
Tijdens de reizen worden door onze begeleiders ieder dag foto's en filmpjes gemaakt. Na de reis mailen wij iedereen een link zodat je al deze foto's en filmpjes gratis kan downloaden!

2. Genoemde reisbedragen (nieuw)
In het totaalbedrag zitten ook (mits van toepassing) de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte Consumentenbijdrage SGR à € 5,-, en verplichte Vliegbelasting à € 26,43. 
Voorheen moest je dit ook betalen, maar werden deze bedragen pas later toegevoegd op de factuur . Hierdoor lijken de reizen een stuk duurder, maar dat is dus niet zo. 

3. Lees voordat je boekt de veelgestelde vragen om niet voor onverwachte verrassingen te staan Klik op deze link!

4. Cultuurverschillen 
Wat maakt reizen nou zo gaaf en interessant? 
Natuurlijk zijn dat o.a. het weer, de natuur, vriendschap, gave activiteiten, feesten, enz.
Maar het zet je ook aan het denken, je leert, je wordt geprikkeld en je ontwikkelt je kennis.  
De dingen kunnen dus heel anders zijn dan jij altijd hebt gedacht!

Daarom is het belangrijk dat je weet en begrijpt dat sommige dingen anders zijn dan wat je in Nederland gewent bent. En dat is mooi en waardevol. Hou bij deze reis dus rekening met andere waarden en normen, ander eten, andere smaken, een andere kijk op luxe, een andere kijk op netheid en prioriteiten. 

Datum & prijs
Vertrek: 17-06-2024 t/m 28-06-2024
Prijs: €1.876,50 volgeboekt
Reis info
Dagen: 12
Deelnemers: Min.7
Max.15
Zakgeld advies: +/- € 350,-
Locatie: Slovenië, Portoroz, Slovenië
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €605,00
Boek deze reis
Vertrek: 14-07-2024 t/m 25-07-2024
Prijs: €1.976,50 volgeboekt
Reis info
Dagen: 12
Deelnemers: Min.7
Max.15
Zakgeld advies: +/- € 350,-
Locatie: Slovenië, Portoroz, Slovenië
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €605,00
Boek deze reis
Vertrek: 01-09-2024 t/m 12-09-2024
Prijs: €1.876,50 volgeboekt
Reis info
Dagen: 12
Deelnemers: Min.7
Max.15
Zakgeld advies: +/- € 350,-
Locatie: Slovenië, Portoroz, Slovenië
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €605,00
Boek deze reis
Stel ons een vraag
17-06-2024 Reisnr: 48
volgeboekt

Prijs:
€1.876,50
Dagen:
12
Locatie: Slovenië, Portoroz, Slovenië
Opstapplaatsen:
 • Nijmegen
 • Breukelen
 • Eindhoven - Zomer
 • Maastricht

Deelnemers: Min. 7
Max. 15
Zakgeld advies: +/- € 350,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €605,00
Bekijk deze reis
14-07-2024 Reisnr: 49
volgeboekt

Prijs:
€1.976,50
Dagen:
12
Locatie: Slovenië, Portoroz, Slovenië
Opstapplaatsen:
 • Nijmegen
 • Breukelen
 • Eindhoven - Zomer
 • Maastricht

Deelnemers: Min. 7
Max. 15
Zakgeld advies: +/- € 350,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €605,00
Bekijk deze reis
01-09-2024 Reisnr: 50
volgeboekt

Prijs:
€1.876,50
Dagen:
12
Locatie: Slovenië, Portoroz, Slovenië
Opstapplaatsen:
 • Nijmegen
 • Breukelen
 • Eindhoven - Zomer
 • Maastricht

Deelnemers: Min. 7
Max. 15
Zakgeld advies: +/- € 350,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €864,00
Kort verblijf: €605,00
Bekijk deze reis
Cultuur:
Natuur:
Sport:
Structuur:
Verblijf: Hotel
Eten: Halfpension + lunch
Vervoer: Minibusjes

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen