Een eenmalige belevenis: met een ouderwetse omgebouwde Engelse dubbeldekker door de Schotse Hooglanden...

Uniek nieuw concept
Als een nomade rondtrekkend in de mooiste camperbus ter wereld!
Let op: Deze reis valt geheel onder de aansprakelijkheid van La Karavana

Dit is een reiservaring zoals je nooit eerder beleefde: een roadtrip door de prachtige Hooglanden van Schotland in een echte ouderwetse Engelse dubbeldekker. Je kent ze misschien wel uit Londen, maar deze bus is helemaal omgebouwd tot comfortabel hostel op wielen!

Met een kleine groep van maximaal 7 deelnemers en 2 zeer ervaren en professionele begeleiders/chauffeurs rij je over de mooiste wegen, je bezoekt mysterieuze kastelen en je maakt prachtige wandelingen.. 
En als je er toch bent: laten we dan ook maar een aantal Harry Potter sights ontdekken, zoals bijvoorbeeld de bekende Zweinstein Express! 

In de bus heb je ruime zitplaatsen met het allermooiste uitzicht.  Kortom, een unieke ervaring, maar hou er rekening mee dat je het voor deze reis niet erg moet vinden om samen met de andere deelnemers op één (gemengde) slaapruimte in de bus te slapen en dicht op elkaar in een bus te leven.  

Wat zijn de hoogtepunten van deze reis*
- Een unieke roadtrip in een oldtimer dubbeldekker bus door de Schotse Hooglanden!
- Gave tocht met de Zweinstein Express
- Dagtocht naar Loch Ness en het Loch Ness Museum
- Bezoek aan één van de mooiste eilanden van Schotland; Isle of Skye
- Verken de mysterieuze stad Edinburgh! 
*Door onvoorziene omstandigheden zoals het weer of verkeer kan de route of het programma afwijken en zullen we ter plekke alternatieven zoeken.

La Karavana, wie zijn wij?
Dag! Ik ben Jolisa van Leeuwen en ik ben al 7 jaar begeleidster bij Flow Reizen.
Samen met mijn zus Saskia en goede vriendin Eileen was ik daarnaast gek genoeg om een oude, lekkende bus te kopen en deze helemaal om te bouwen tot een veilig, comfortabel en gezellig hostel, waar we heel trots op kunnen zijn. Uiteraard voldoet deze bus nu aan alle moderne eisen en regels. 

Ons concept is heel uniek en past perfect in de Flowfilosofie: we maken samen de wereld op een unieke manier een stukje toegankelijker en we bezoeken daarbij de mooiste plekjes ter wereld. Daarom hebben we samen met Flow Reizen besloten om deze reis in het Flowprogramma op te nemen. We werken en begeleiden op dezelfde manier, maar het is onze bus die het verschil maakt met de andere reizen. 

Wil je ons leren kennen?
We staan op de grote Flow reünie. Kom gerust even langs om ons te leren kennen!
Wanneer en waar de reünie is, lees je hier.

Wettelijke verantwoordelijkheid
Deze reis valt geheel onder auspiciën van La Karavana.
Wat betekent dit:
- De reis valt geheel onder de wettelijke verantwoordelijkheid van La Karavana en La Karavana is dan ook aansprakelijk voor de gehele uitvoering van de reis, maar ook de voor- en nazorg.
- Alle communicatie verloopt via La Karavana, je boekt namelijk rechtstreeks bij La Karavana.
- Je betaalt rechtstreeks aan La Karavana. 
- La Karavana is lid van de VVKR, dus we voldoen aan de wettelijke eisen die worden gesteld aan een reisorganisatie
- La Karavana is ook aangesloten bij de GGTO, dat is een garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. 

Heb je vragen over deze reis?
Neem gerust contact met La Karavana op!
Telefoon +31-(0)6-27104573 
Telefoon +31-(0)6-24348283 
info@lakaravana.nl

WIL JE DE REIS BOEKEN?
Klik hier op HET BOEKINGSFORMULIER en vul alle vragen in.
Je boekt deze reis rechtstreeks bij La Karavana.

Accommodatie

De bus
Eén van de leukste dingen is natuurlijk het leven in en rondom onze 48- jaar oude dubbeldekker bus! 
In bijna 1,5 jaar tijd is de bus volledige omgebouwd van oude bus die werd gebruikt in het openbaar vervoer in Engeland naar comfortabele groepsaccommodatie met alles erop en eraan. 

Je slaapt in een comfortabel bed met heerlijk warme dekens. We hebben 3 stapelbedden en 1 enkel bed. Elk bed heeft zijn eigen lampje, gordijntje en locker voor je spullen (als je deze op slot wilt doen kun je zelf een slotje meenemen) De bedden bevinden zich allemaal op de bovenverdieping van de bus, deze slaapruimte deel je dus met je medereizigers (eventueel ook mensen van een ander geslacht). Het is op deze reis niet mogelijk je eigen kamer te boeken. 

Boven bevindt zich ook de kleine lounge, waar je even je rust kan pakken of tijdens het rijden kunt genieten van de beste uitzichten! Beneden hebben we de woonkamer met eettafel en lekkere loungebank en een keuken. 
Bijna alle ramen in de bus kunnen open en beneden hebben we verwarming, dus je zal het zeker niet koud krijgen! 

De slaapplekken
We slapen in de bus op verschillende mooie campings waar we ook de sanitaire voorzieningen zoals wc en douche gebruiken. Mocht je onderweg eens naar de WC moeten dan hebben we zelf ook een badkamer met composttoilet aan boord!

WIL JE DE REIS BOEKEN?
Klik hier op HET BOEKINGSFORMULIER en vul alle vragen in.
Je boekt deze reis rechtstreeks bij La Karavana.

Activiteiten

Het onderstaande programma is bij de prijs inbegrepen!*

Dag 1
Vertrek vanuit IJmuiden met de veerboot naar Newcastle. Dit is al een hele beleving met livemuziek op de boot! We slapen in gemengde hutten op de boot.

Dag 2
Bezoek aan Harry Potter Kasteel "Alnwick", waar we misschien wel kunnen leren vliegen op een bezem! 
We rijden hierna verder naar onze camping in Edinburgh. We overnachten in de bus op de camping.

Dag 3
We bezoeken de mooie stad Edinburgh en we vervolgen onze reis via de indrukwekkende '"Kelpies" (gigantische kunstwerken van paarden) richting Callander.

Dag 4
We rijden over de befaamde A82, door prachtige landschappen. Natuurlijk zijn er een aantal mooie pitstops onderweg. We maken dan enkele schitterende wandelingen waarbij je de prachtige natuur echt volledig in je op kan nemen.

Dag 5
Vandaag gaan we fietsen naar een mooie waterval (die ook als filmlocatie gebruikt is in één van de Harry Potter films). Met mooi weer hebben we uitzicht over de hoogste berg van Schotland; de Ben Nevis!

Dag 6
Rustdag rondom het leuke stadje Fort William. Degenen die dat willen kunnen een Whiskyproeverij bezoeken. Deze activiteit is optioneel omdat misschien niet iedereen mee wil doen. 's Avonds gaan we een echte Schotse pub in met de liefhebbers.

Dag 7
We pakken de echte Zweinstein Express (een historische stoomtrein) van Fort William naar Mallaig. Dit is één van de mooiste treinritten ter wereld! Vervolgens pakken we met de bus de veerboot naar het bekende eiland Isle of Skye, misschien wel het mooiste en spectaculairste deel van Schotland.

Dag 8
Met onze bus rijden we over de prachtige wegen van Skye, om uit te komen bij "The Old Man of Storr", een heel bijzondere rotsformatie in een prachtige omgeving in het noorden van het eiland. Ook bezoeken we het uitzichtpunt 'Kilt Rock', vanwaar we gigantische kliffen en een indrukwekkende waterval kunnen zien. 

Dag 9
Vandaag gaan we Schotland verkennen per boot! We gaan op zoek naar dolfijnen, zeehonden en zeldzame zeevogels. We doen dit in de prachtige omgeving van Isle of Skye. 
Is er tijd over en hebben we er nog zin in, dan kunnen we aan het einde van de dag een bezoek brengen aan Kasteel Eilean Donan.

Dag 10
Vandaag gaan we op zoek naar het Monster van Loch Ness , een  van 's werelds bekendste mysteries! We bezoeken naast het meer ook het Loch Ness museum. We rijden via Fort Augustus door naar een mooie camping vlakbij Inverness waar we lekker kunnen relaxen. 

Dag 11
De laatste dag, helaas...
We rijden naar Inverness en vliegen vanaf hier naar huis. Afhankelijk v/d vluchttijden kunnen we ook het mooie centrum van Inverness nog bezoeken, of we genieten van een lekkere rustige ochtend op de mooie camping aan het water.

*Door onvoorziene omstandigheden zoals het weer, kleine reparaties aan de bus of verkeer kan de route of het programma afwijken en zullen we ter plekke alternatieven zoeken.

Uitleg activiteitenprogramma
Wij proberen jou een waarheidsgetrouw beeld te geven van het programma. Dat betekent dat wij zo goed mogelijk beschrijven wat er allemaal gaan doen. Aangezien dit een rondreis is, staat het programma al zo goed als vast per dag. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat we wat vertraging oplopen, we reizen immers met een oude bus , maar dat is deel van het avontuur! Daarnaast is het onze ervaring dat rust en relaxdagen ook thuishoren in het programma. Sterker nog, dat is heel belangrijk. Even genieten van niets doen, lezen, uitrusten, enz. Dan kun je nog meer genieten van de activiteiten en excursies.

Hoe stellen wij het programma samen?
Het team van La Karavana heeft onderzoek gedaan naar de mooiste plekken in de Schotse Hooglanden en een zo divers mogelijke rondreis voor jullie samengesteld. Vrijwel iedere dag staan er mooie activiteiten op het programma en natuurlijk road-trippen in de bus door de fantastische landschappen.

Wil je meer activiteiten en/of excursies doen?
Aangezien dit een rondreis is, staat het programma al grotendeels vast. Er is bij deze reis één optionele activiteit bij te boeken en dat is het bezoek aan de whiskydistilleerderij in Fort William. Aangezien misschien niet iedereen deze activiteit wil doen, is deze activiteit niet inclusief. In het boekingsformulier kun je aangeven of je deze bij wilt boeken of niet  (€21,50).

WIL JE DE REIS BOEKEN?
Klik hier op HET BOEKINGSFORMULIER en vul alle vragen in.
Je boekt deze reis rechtstreeks bij La Karavana.

Praktische informatie

Maaltijden

Ontbijt, lunch en diner zijn bij de prijs inbegrepen.
Let op: diner op de boot, één keer uiteten tijdens de reis is exclusief.

Het ontbijt en het diner koken wij en eten we in de bus (of buiten in de zon!), wel zo makkelijk.

Omdat we vaak op pad zijn, zullen we regelmatig ‘packed’ lunch meenemen die je ‘s ochtends zelf maakt tijdens het ontbijt en we meenemen op de activiteiten.

Al het eten is vegetarisch. Heb je allergieën? Deze kun je doorgeven via het boekingsformulier!

Koffie, thee, water en limonade zijn bij de prijs inbegrepen. 
Overige drankjes zijn voor eigen rekening. 
Op de bus kun je drankjes zoals fris, wijn of bier kopen voor €2,50 per drankje. 

Vervoer

We reizen deze trip op een unieke manier: in een oldtimer dubbeldekker bus uit 1976! 
De verzamelplek is IJmuiden.

In IJmuiden stappen we op de bus en we nemen de boot naar Newcastle. In Newcastle start de echte roadtrip! 
Onze bus rijdt niet harder dan 68 km per uur, dus we gaan een weekje onthaasten en je kan extra genieten van de prachtige landschappen die aan je voorbij glijden. 

Vanuit Inverness vliegen we naar Schiphol. We laten de bus dan achter in Schotland. 

Zwaarte van de reis
Het is een prachtige reis, maar door de verplaatsingen, de lange dagen en vele indrukken zal dit ook een vermoeiende reis zijn. Je moet dus extra flexibel en goed mobiel zijn. Ook moet je er goed tegen kunnen dat je met 8 anderen op een kleine oppervlakte (namelijk in en rondom de bus) leeft voor 11 dagen. 

Reisdocumenten
Voor deze reis heb je een geldig paspoort nodig. Check ook altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele stand van zaken.

Inclusief

Vervoer per veerboot, vervoer en overnachtingen in Schotland in dubbeldekker bus, vliegticket terug naar Amsterdam, ontbijt, lunch, diner, koffie, thee, limonade en water op de bus, begeleiding, genoemde activiteiten, BTW volgens de Reisbureauregeling, bijdrage GGTO Garantieregeling à € 9,-

Let op: diner op de boot, één keer uiteten tijdens de reis is exclusief.

Exclusief

Annuleringsverzekering, vervoer naar de veerboot in IJmuiden, vervoer terug naar huis vanaf Schiphol, diner op de boot, één keer uiteten tijdens de reis, zakgeld, overige drankjes, optionele excursies, reis- en bagageverzekering, annuleringsverzekering. 

Let op!
Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een reis- en bagageverzekering en een annuleringsverzekering. Dit wordt NIET door La Karavana aangeboden. Ook niet door Flow Reizen.

Het is zeer verstandig om deze af te sluiten. 
Ga goed verzekerd op reis. Het dekt niet alleen eventuele schades of verlies van geld en je bagage tijdens een reis, maar ook schade omdat je een reis moet annuleren of afbreken door omstandigheden. Check goed of je ook verzekerd bent voor risicosporten! 

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer je reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van een familielid in de 1e of 2e graad. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering voordelen.  Je kan dus een deel van je reis vergoedt krijgen! 

Voorwaarden

Wettelijke verantwoordelijkheid
Deze reis valt geheel onder auspiciën van La Karavana.
Wat betekent dit:
- Je boekt rechtstreeks bij La Karavana
- Je betaalt rechtstreeks aan La Karavana 
- De reis valt geheel onder de wettelijke verantwoordelijkheid van La Karavana en La Karavana is dan ook aansprakelijk voor de gehele uitvoering van de reis, maar ook de voor- en nazorg.
- La Karavana is lid van de VVKR, dus we voldoen aan de wettelijke eisen die worden gesteld aan een reisorganisatie
- La Karavana is ook aangesloten bij de GGTO, dat is een garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. 

Heb je vragen over deze reis?
Neem gerust contact met La Karavana op!
Telefoon +31-(0)6-27104573 
Telefoon +31-(0)6-24348283 
info@lakaravana.nl

WIL JE DE REIS BOEKEN?
Klik hier op HET BOEKINGSFORMULIER en vul alle vragen in.
Je boekt deze reis rechtstreeks bij La Karavana.

Cultuurverschillen 
Wat maakt reizen nou zo gaaf en interessant? 
Natuurlijk zijn dat o.a. het weer, de natuur, vriendschap, gave activiteiten, feesten, enz.
Maar het zet je ook aan het denken, je leert, je wordt geprikkeld en je ontwikkeld je kennis.  
De dingen kunnen dus heel anders zijn dan jij altijd hebt gedacht!
Daarom is het belangrijk dat je weet en begrijpt dat sommige dingen anders zijn dan wat je in Nederland gewent bent. En dat is mooi en waardevol. Hou bij deze reis dus rekening met andere waarden en normen, ander eten, andere smaken, een andere kijk op luxe, een andere kijk op netheid en prioriteiten.

Datum & prijs
Vertrek: 04-09-2024 t/m 14-09-2024
Prijs: €2.995,50 gaat zeker door op aanvraag
Reis info
Dagen: 11
Deelnemers: Min.5
Max.7
Zakgeld advies: +/- € 150,- tot € 250,-
Locatie: Schotland, Isle of Skye, Schotland, UK
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €0,00
Kort verblijf: €0,00
Neem contact op
Stel ons een vraag
04-09-2024 Reisnr: 88
gaat zeker door op aanvraag

Prijs:
€2.995,50
Dagen:
11
Locatie: Schotland, Isle of Skye, Schotland, UK
Opstapplaatsen:
  • IJmuiden

Deelnemers: Min. 5
Max. 7
Zakgeld advies: +/- € 150,- tot € 250,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €0,00
Kort verblijf: €0,00
Bekijk deze reis
Cultuur:
Natuur:
Sport:
Structuur:
Verblijf: Dubbeldekker Camper
Eten: Samen koken
Vervoer: Touringcar

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen