Ervaren begeleiding voor onze begeleide reizen

Voordat een begeleider mee gaat op reis, moet hij/zij eerst onze interne opleiding van minimaal 6 dagen volgen. Daarin komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kennis van aandoeningen, epilepsie, verschillende vormen van autisme, verstandelijke beperkingen en niet-aangeboren hersenletsel. Dit gebeurt o.a. door middel van gastdocenten. 
  • We behandelen kennis van en omgaan met medicatie, sociale vaardigheden van begeleiders, inzicht in sociale vaardigheden van deelnemers, communicatie, probleemoplossing en begeleidingsmethodieken.
  • We besteden aandacht aan rijvaardigheid en algemene veiligheid. We brengen een dag door bij ons busverhuurbedrijf.
  • We bespreken de handleiding waarin onderwerpen als noodprocedures en het calamiteitenplan beschreven staan: wat te doen in geval van brand, ongevallen, agressiviteit, ongewenste intimiteit en andere problemen. Nog liever: hoe kunnen deze situaties voorkomen worden.
  • Naast de opleiding organiseren wij een 2-daags evaluatieweekend. We evalueren het individuele functioneren met de begeleiders en we evalueren het seizoen in het algemeen.
  • De begeleiders worden ook verwacht aanwezig te zijn op de Kennismakingsdag en de Reunie.
     

De deelnemers worden zo individueel mogelijk begeleid. Dit gaat ieder jaar makkelijker omdat we onze deelnemers beter leren kennen. We houden ons aan het inschrijfformulier waarop de deelnemer zelf kan aangeven hoe er bijvoorbeeld met geld, medicatie, gedrag, verzorging, alcohol en zelfredzaamheid omgegaan moet worden. Je krijgt de begeleiding en de ruimte die je vraagt, mits dit de groepssfeer en de veiligheid niet schaadt.

Omdat onze begeleiders een grote verantwoordelijkheid moeten dragen, werken we alleen met betaalde krachten. Maar denk er aan, boven alles zijn het vooral gezellige, enthousiaste en creatieve reisleiders!

Enkele ervaringen van onze begeleiders

Rixt Reijenga
Wat heeft Flow Reizen voor mij de wereld nog duizend-miljoen-miljard keer mooier gemaakt. Niets is meer waard dan met vrolijke, enthousiaste vakantiegangers en lieve Flowcollega’s op pad te zijn. Samen belanden we van het ene avontuur in het andere. Ik loop met jullie over parelwitte stranden, door pittoreske dorpen en moderne wereldsteden. Ik zwem in azuurblauwe zeeën en wandel in een ongekend mooie natuur die over de hele wereld anders is. Ik mag met jullie paragliden, in jeeps rondrijden en in de poedersneeuw skilessen geven aan jullie.

Geen land is voor mij te ver en toch is de schoonheid soms zo dichtbij. Want door Flow Reizen heb ik onze prachtige buurlanden Duitsland en België beter leren kennen. Daarnaast heb ik ook veel van Europa en de rest van de wereld mogen ontdekken. Ook al straalt de zon niet altijd op vakantie, jij en ik stralen tijdens een Flowreis zoveel meer dan één zon kan doen. We maken er een geweldige beleving van die ik niet zou willen missen. De herinneringen zitten in mijn hart en ook op mijn laptop, want ik blader regelmatig door de fotoalbums van Flow Reizen.
Lieve Flowers, bedankt voor de geweldige avonturen en dat er nog vele mogen komen!

Met enthousiaste groet, Rixt!

Stijn Nooteboom
Met mijn benen omhoog zit ik voor ons vakantiehuisje in Zweden heerlijk te genieten van de zwoele avondzon. Mijn kuiten zijn lekker moe van de fietstocht die ik net heb gemaakt. Ik geniet met mijn fietsvrienden nog na van de schitterende tocht door de omgeving en de prehistorische muurschilderingen die we zojuist hebben gezien. Mijn buik begint al te rommelen. Ik ruik het eten uit de keuken en ik heb zin in het zelfgemaakte diner aan de lange, gezellige tafel.

Dit is Flow Reizen voor mij. Samen met jullie de hele dag op pad, uitdagingen aangaan, onze grenzen verleggen, nieuwe plekken ontdekken maar vooral… samen genieten! Genieten van een fijne vakantie waarin niets moet en alles mag.

En nu deze reisbrochure opengeslagen voor je ligt, begint misschien nog wel het mooiste van allemaal; heerlijk wegdromen bij alle gave bestemmingen en foto’s in deze brochure. Waar gaan we dit jaar heen? Wordt het een heerlijke strandreis met een dance battle tijdens de schuimparty? Of gaan we voor een pittige hike de natuur in en maken we samen een kampvuurtje met marshmallows? Blader gerust verder, dat doe ik namelijk ook.
Tot in het buitenland allemaal, want zoals één van de Flowers ooit zei: hoe meer vreugd hoe meer zielen!!
Sportieve groet van Stijn!

Leer al onze begeleiders kennen

Maak kennis met onze enthousiaste begeleiders!
Maak kennis met onze enthousiaste begeleiders!

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen