Miami, de Everglades, Walt Disney World, NASA Kennedy Space Centre en de Florida Keys…Welcome to the Sunshine State!

Spaceshuttles, krokodillen, zandhaaien en Mickey Mouse, how bizarre… 
Dit zie je maar 1x in je leven!

Het broeierige Florida is ongetwijfeld een van de meest veelzijdige stukjes Amerika.
Deze roadtrip door de “The Sunshine State” start in Miami, de wereldstad aan de Atlantische Oceaan die is volgebouwd met hypermoderne wolkenkrabbers, luxe miljonairsvilla’s met privéjachten, gigantische winkelcentra zoals de Dolphin Mall en hippe wijken zoals Little Havanna.  

Onze volgende bestemming is Orlando, want hier zijn de grote pretparken te vinden. Wij gaan een bezoek brengen aan het meest tot de verbeelding sprekende themapark ter wereld: Disney’s Magic Kingdom. Daarnaast gaan we ook naar het verrassende en interessante NASA Kennedy Space Centre op Cape Canaveral. Hier zie je o.a.de lanceerbasis van de Space Shuttle. Dit park zal veel indruk op je maken. 

We dalen vervolgens af naar het zuiden en het landschap verandert volkomen. Welkom in Nationaal Park The Everglades, een onherbergzaam moeras- en mangrovegebied waar we met propellerboten op zoek gaan naar alligators, flamingo’s en wasberen. We bezoeken The Everglades vanuit de heerlijke badplaats Naples.

De tropische eilanden van de Keys aan de Golf van Mexico zijn onze eindbestemming. Hier ligt het superrelaxte Key West, waar een heerlijke Caribische sfeer hangt. Zullen we de reis afsluiten met een boot- en snorkeltocht op zoek naar dolfijnen, zandhaaien, reuzenschildpadden en tropische vissen?  

Dit zijn de hoogtepunten van deze reis, maar door onvoorziene omstandigheden zoals het weer of verkeer kunnen de route of het programma afwijken. We kijken dan ter plekke voor alternatieven.         
- Stadstour langs bezienswaardigheden van Miami zoals Miami Beach, het hippe Little Havanna, Lincoln Road en de Dolphin Mall
- Propellerboottocht door de Everglades (alligatorgarantie!)  
- Bezoek aan het gezellige Key West
- Dagtocht naar NASA Kennedy Space Centre (historie van de ruimtevaart)
- Bezoek aan Disney’s Magic Kingdom 
- Citytrip naar wereldstad Orlando
- Dagje Naples, gezellig winkelen op de boulevard, de plezierjachtenhaven bezoeken en/of lekker zonnen op het strand 
- Optioneel: Snorkel- en boottocht Key West (kans op zandhaaien, zeeschildpadden en dolfijnen). Dit kost ongeveer 75 USD p.p. 

BELANGRIJKE INFORMATIE
Zeker lezen voor je boekt op het tabblad Praktische informatie

Accommodatie

Je overnacht op 4 verschillende locaties. 

Locatie 1 - Miami 
Locatie 2 - Orlando 
Locatie 3 - Naples
Locatie 4 - Eilandengroep Florida Keys, Marathon
Locatie 5 - Miami

In de V.S. staan vaak 2 grote queen- of kingsize bedden voor 4 personen in de hotelkamers. 
In principe boeken wij kamers voor 2 personen, maar het kan voorkomen dat je met 3 personen de kamer deelt. 
Alle kamers hebben eigen sanitair. 

De toeslag voor een 1-persoonskamer (met eigen sanitair) is € 750,-.

Activiteiten

Hier staan voorbeelden van uitstapjes en activiteiten. Ter plekke stellen we met jullie het exacte programma samen., mar in pricipe loopt deze reis zoals hieronder beschreven staat. We houden  rekening met jouw persoonlijke wensen en onvoorziene omstandigheden zoals het weer. Dit programma is bij de prijs inbegrepen!

Dit zijn de hoogtepunten van deze reis, maar door onvoorziene omstandigheden zoals het weer of verkeer kunnen de route of het programma afwijken. We kijken dan ter plekke voor alternatieven.   
- Stadstour langs de bezienswaardigheden van Miami zoals Miami Beach, het hippe Little Havanna, Lincoln Road en The Dolphin Mall
- Propellerboottocht door de Everglades (alligatorgarantie!)  
- Bezoek aan het gezellige Key West
- Dagtocht naar NASA Kennedy Space Centre (historie van de ruimtevaart) 
- Bezoek aan Disney’s Magic Kingdom 
- Citytrip naar wereldstad Orlando
- Dagje Naples, gezellig winkelen op de boulevard, de plezierjachtenhaven bezoeken en/of lekker zonnen op het strand
- Optioneel: Snorkel- en boottocht Key West (kans op zandhaaien, zeeschildpadden en dolfijnen). Dit kost ongeveer 75 USD p.p. 

Uitleg activiteitenprogramma
Wij proberen jou een waarheidsgetrouw beeld te geven van het programma. Dat betekent dat wij zo goed mogelijk beschrijven wat er allemaal in de omgeving te doen en te zien is. Maar, je zal begrijpen dat we niet altijd alles kunnen doen wat we beschrijven door tijdgebrek, beschikbaar budget, groepssamenstelling en weersomstandigheden. Het is dus een opsomming van de mogelijkheden. Je mag er vanuit gaan dat we een zo aantrekkelijk, veelzijdig en compleet mogelijk programma aanbieden. Daarnaast is het onze ervaring dat rust en relaxdagen ook thuishoren in het programma. Sterker nog, dat is heel belangrijk. Even genieten van niets doen, zonnebaden, lezen, uitrusten, enz. Dan kun je nog meer genieten van de activiteiten en excursies.

Hoe stellen wij het programma samen?
Ter plaatse verzamelen wij de mogelijkheden en natuurlijk hebben we informatie van eerdere reizen. Bij veel reizen weten daardoor wat je zeker moet gaan doen of zien.
Samen met jou bepalen we aan het begin van de reis wat we precies gaan doen. We houden daarbij rekening met het budget, persoonlijke wensen en onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld het weer. We kunnen de groep eventueel opsplitsen zodat we een goed programma op maat kunnen aanbieden. Maar let op, niet alle persoonlijke wensen zijn uiteraard haalbaar.

Wil je meer activiteiten en/of excursies doen?
Als je buiten het samengestelde programma nog meer wil ondernemen, dan zijn die kosten voor jezelf. We bekijken samen wat mogelijk is want het programma zal al vrij vol zitten. Maar is het haalbaar, dan kunnen we dat ter plekke proberen te organiseren.

Praktische informatie

Maaltijden

Ontbijt, lunch, warme maaltijden en een drankje bij de maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. 

Op alle locaties is er een ruime keuze aan restaurants. We bepalen samen met jullie waar we eten en we zorgen voor gevarieerd en gezond eten. In de Everglades staat er zelfs krokodil op de menukaart! En in Key West eet je de lekkerste vis ter wereld, probeer de Red Snapper maar eens!

Lunchen zullen we meestal onderweg doen in de vorm van een picknick of een wegrestaurant. We zoeken hiervoor mooie plekken op, die zijn er genoeg!

Vervoer

We vliegen vanaf Amsterdam Schiphol naar Miami (USA). 
De vliegtickets en de bagagelabels ontvang je van ons op de luchthaven.
Er is een kleine kans dat de vertrekdag verandert met 1 of 2 dagen. Mocht dat zo zijn, dan geven we dat meteen door. 

Ter plekke reizen we met ruime 9-persoons minibusjes. We leggen ongeveer 1.700 kilometer af in verschillende etappes. Houd hier rekening mee, het zijn redelijk lange reisdagen met 4 verschillende overnachtingsplaatsen.

Reisdocumenten
Voor deze reis heb je een geldig paspoort nodig. Een ID-kaart wordt NIET geaccepteerd!
Je paspoort moet nog 1 maand geldig zijn vanaf het moment dat je vertrekt uit de Verenigde Staten.
Check ook altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele stand van zaken.

ESTA
Ook dien je een Esta (visum) aan te vragen voor deze reis. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.
Je krijgt ruim voor vertrek te horen hoe dit werkt. De kosten zijn ongeveer USD 21,- p.p.

Inclusief

Vliegreis, alle overnachtingen, ontbijt, lunch en warme maaltijden, 1 drankje bij de maaltijden, alle vervoer ter plaatse, entrees van genoemde excursies, reis- en bagageverzekering met werelddekking, begeleiding, BTW volgens de Reisbureauregeling, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, Consumentenbijdrage SGR à € 5,-, Vliegbelasting à € 29,05 en gratis fotolink!

Exclusief

Annuleringsverzekering, optionele excursies en activiteiten, zakgeld, overige drankjes, vervoer van en naar Schiphol, visum (Esta) +/- $ 21,-

Voorwaarden

Voor deze special moet je mobiel, flexibel en zelfredzaam zijn. Het is een prachtige reis, maar door de verplaatsingen, de lange dagen en de vele indrukken is dit ook een vermoeiende reis met minder structuur. 

1. Gratis fotolink (nieuw)
Tijdens de reizen worden door onze begeleiders ieder dag foto's en filmpjes gemaakt. Na de reis mailen wij iedereen een link zodat je al deze foto's en filmpjes gratis kan downloaden!

2. Genoemde reisbedragen (nieuw)
In het totaalbedrag zitten ook (mits van toepassing) de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte Consumentenbijdrage SGR à € 5,-, en verplichte Vliegbelasting à € 29,05. 
Voorheen moest je dit ook betalen, maar werden deze bedragen pas later toegevoegd op de factuur . Hierdoor lijken de reizen een stuk duurder, maar dat is dus niet zo. 

3. Lees voordat je boekt de veelgestelde vragen om niet voor onverwachte verrassingen te staan Klik op deze link!

4. Cultuurverschillen 
Wat maakt reizen nou zo gaaf en interessant? 
Natuurlijk zijn dat o.a. het weer, de natuur, vriendschap, gave activiteiten, feesten, enz.
Maar het zet je ook aan het denken, je leert, je wordt geprikkeld en je ontwikkelt je kennis.  
De dingen kunnen dus heel anders zijn dan jij altijd hebt gedacht!

Daarom is het belangrijk dat je weet en begrijpt dat sommige dingen anders zijn dan wat je in Nederland gewent bent. En dat is mooi en waardevol. Hou bij deze reis dus rekening met andere waarden en normen, ander eten, andere smaken, een andere kijk op luxe, een andere kijk op netheid en prioriteiten. 

Datum & prijs
Vertrek: 14-05-2024 t/m 28-05-2024
Prijs: €4.635,55 volgeboekt
Reis info
Dagen: 15
Deelnemers: Min.12
Max.14
Zakgeld advies: +/- € 300,- tot € 500,-
Locatie: Verenigde Staten, Florida, Miami, Verenigde Staten
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €1.411,00
Kort verblijf: €825,00
Boek deze reis
Vertrek: 10-09-2024 t/m 24-09-2024
Prijs: €4.735,55 volgeboekt
Reis info
Dagen: 15
Deelnemers: Min.12
Max.15
Zakgeld advies: +/- € 300,- tot € 500,-
Locatie: Verenigde Staten, Florida, Miami, Verenigde Staten
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €1.411,00
Kort verblijf: €825,00
Boek deze reis
Stel ons een vraag
14-05-2024 Reisnr: 53
volgeboekt

Prijs:
€4.635,55
Dagen:
15
Locatie: Verenigde Staten, Florida, Miami, Verenigde Staten
Opstapplaatsen:
  • Schiphol

Deelnemers: Min. 12
Max. 14
Zakgeld advies: +/- € 300,- tot € 500,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €1.411,00
Kort verblijf: €825,00
Bekijk deze reis
10-09-2024 Reisnr: 54
volgeboekt

Prijs:
€4.735,55
Dagen:
15
Locatie: Verenigde Staten, Florida, Miami, Verenigde Staten
Opstapplaatsen:
  • Schiphol

Deelnemers: Min. 12
Max. 15
Zakgeld advies: +/- € 300,- tot € 500,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €1.411,00
Kort verblijf: €825,00
Bekijk deze reis
Cultuur:
Natuur:
Sport:
Structuur:
Verblijf: Hotels en/of motels
Eten: Halfpension + lunch
Vervoer: Vliegtuig en Minibusjes

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen