Bijzonder indrukwekkende bergwandelreis, met de rugzak door het hooggebergte, de wereld aan je voeten...

Nieuwe route!
Incl. 3 treintrajecten door de bergen! 

Er bestaat geen intensere manier om de natuur om je heen te beleven: dit wordt jouw gevecht met de bergen en de elementen. Je wandelt met je bepakking van berghut naar berghut, door een hemels landschap, genietend van de mooiste uitzichten. Er wordt een groot beroep gedaan op je doorzettingsvermogen maar je krijgt er een ultieme beloning voor terug: een trots gevoel van overwinning dat je kan delen met je wandelvrienden. Moe maar zeker voldaan, geniet je van een welverdiende slok drinken en een lekkere snack bij de ondergaande zon die de bergen dieprood en roze kleurt. Mooiere momenten zijn er niet…

De indrukwekkende 6-daagse hike en de dagwandelingen voeren je door Nationaal Park Hoge Tatra in Slowakije. Vanuit het schitterende dal van Belianske Tatry loop je naar het heldergroene bergmeer Zelene Pleso. Vervolgens ga je pittige beklimmingen maken naar o.a. de Popradske Plesohut van waaruit je spectaculair uitzicht hebt op de bergen zoals de Slavkovsky en de Gerlach. Laatstgenoemde is met 2.655 meter de hoogste berg van Slowakije. Je loopt langs de prachtige watervallen Zmrzla Dolina en de Skok en je gaat je vergapen aan het onvergetelijke uitzicht vanaf de berg Rysy, met 2.499 meter hoogste punt van de route. En nu de grote verrassing: op de 4de dag volgt een interessante verplaatsing met de bergtrein naar het volgende traject van de huttentocht! 

September is een ideale maand omdat we dan het massatoerisme ontlopen en we hebben dan ook de meeste kans op stabiel en niet te warm wandelweer en sneeuwvrije bergpassen.

Let op, belangrijk
Deze huttentocht is zwaarder en intensiever dan wandelreis 25. Bekijk het filmpje op de website voor uitleg. 
- Deze reis is bedoeld voor de meest sportieve en zelfredzame deelnemer die weinig begeleiding nodig heeft en 1-op-8 begeleiding aan kan. Dat is zeer belangrijk i.v.m. de veiligheid in de bergen. 
- Voor deze reis moet je eerder de huttentocht gedaan hebben of je moet ervaring hebben opgedaan bij de wandelvakantie of een buitensportreis.  
- Voor deelname dient een Eigen Risico Verklaring getekend te worden, zie tabblad Praktische Informatie
- De verschillen tussen de huttentocht (reis 26) en de wandelreis (reis 25) lees je in het volgende artikel: Huttentocht vs Wandelreis of zie je in dit filmpje

BELANGRIJKE INFORMATIE
Zeker lezen voor je boekt op het tabblad Praktische informatie

Accommodatie

Nationaal Park Hoge Tatra is het kleinste alpiene hooggebergte van Europa. 

Ons basishotel ligt in het stadje Poprad, aan de voet van de Hoge Tatra. 
Het nette 3-sterrenhotel heeft ruime 2- en 3-persoonkamers met eigen sanitair. 

Tijdens de bergtochten slaap je in klassieke berghutten. De slaapzalen (lagers) en het sanitair zijn basic. 
Het zijn prachtig gelegen plekken, maar houd rekening met het echte bergleven: de berghutten variëren van eenvoudig en functioneel tot redelijk luxe. 

De toeslag voor een 1-pk in het hoofdhotel en de tussenovernachting is € 300,- p.p. 
In de berghutten zijn geen 1-pk’s aanwezig. 

Website basishotel Tatra Hotel Poprad
Website motel heen- en terugreis: Ibis budget Dresden Kesselsdorf

Activiteiten

Onze Flowklassieker, de huttentocht
De eerste dag starten we met een dagtocht om te acclimatiseren. We leren je de beginselen van het kaartlezen, de werking van een hoogtemeter en bepakkings- en wandeltechnieken. Daarna vertrekken we voor een 6-daagse hike de bergen in. Je moet dus een heel goede conditie hebben en goed kunnen wandelen in de bergen en over rotsachtig terrein. Op dag 9 zijn we weer terug in ons hotel en op dag 10 lopen we een afsluitende dagtocht of we maken er een welverdiende relaxdag van. Wij zorgen voor professionele wandelrugzakken. Voor deze reis moet je eerder de huttentocht gedaan hebben of je moet ervaring hebben opgedaan bij de wandelvakantie.

Let op, belangrijk
Deze huttentocht is zwaarder en intensiever dan wandelreis 25. Bekijk het filmpje op de website voor uitleg. 
- Deze reis is bedoeld voor de meest sportieve en zelfredzame deelnemer die weinig begeleiding nodig heeft en 1-op-8 begeleiding aan kan. Dat is zeer belangrijk i.v.m. de veiligheid in de bergen. 
- Voor deze reis moet je eerder de huttentocht gedaan hebben of je moet ervaring hebben opgedaan bij de wandelvakantie of een buitensportreis.  
- Voor deelname dient een Eigen Risico Verklaring getekend te worden, zie tabblad Praktische Informatie
- De verschillen tussen de huttentocht (reis 26) en de wandelreis (reis 25) lees je in het volgende artikel: Huttentocht vs Wandelreis of zie je in dit filmpje

Praktische informatie

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen. We krijgen ontbijt en diner op alle locaties. 
Voor onderweg maken we lunchpakketjes. 
Op de heenreis dien je zelf voor een lunchpakketje te zorgen. 

Drankjes zijn voor eigen rekening.

Vervoer

We reizen met 9-persoons minibusjes in twee dagen naar Poprad, Slowakije en we overnachten op de heen- en terugreis in Duitsland. 

We stoppen iedere 2 uur en wisselen dan van chauffeur. De opstapplaatsen zijn Nijmegen, Breukelen, Eindhoven en Maastricht. 

Reisdocumenten
Voor deze reis heb je een geldig paspoort en/of ID-kaart nodig. Check ook altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele stand van zaken.

Inclusief

Begeleiding, overnachtingen in hotel en berghutten, maaltijden (ontbijt, lunch en diner), vervoer met minibusjes, 3 verplaatsingen met de trein, workshops, reis- en bagageverzekering, BTW volgens de reisbureauregeling, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, Consumentenbijdrage SGR à € 5,- en gratis fotolink!

Exclusief

Annuleringsverzekering, lunchpakketje heenreis, zakgeld en drankjes

Voorwaarden

Deze special is een zeer avontuurlijke reis voor de meest sportieve en zelfredzame deelnemers. 
Je dient eerder met een van onze huttentochten, buitensportreizen of wandelreizen van Flow Reizen meegedaan te hebben.

Voor deelname dient een Eigen Risico Verklaring getekend te worden, deze krijg je meegezonden bij je boeking. Wat betekent dit:

Aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid 
Al vele jaren organiseert Flow Reizen de avontuurlijke huttentochten. Dit zijn erg mooie reizen, maar ook reizen met een hoger risico dan de meeste andere reizen die Flow Reizen aanbiedt. Uiteraard mag je van ons verwachten dat wij alles tot in de puntjes uitzoeken, maar bij een huttentocht zijn we meer dan bij andere reizen afhankelijk van (onverwachte) omstandigheden zoals: wisselende weersomstandigheden, wandelen over smalle en steile bergpaden, wandelen over rotsachtig terrein, vermoeidheid, een beperkte bereikbaarheid van de hulpdiensten, etc.

Waarom een Eigen Risico Verklaring
Met een Eigen Risico Verklaring wil Flow Reizen alle deelnemers en ouders/begeleiders bewust maken van de risico's en de zwaarte van deze reizen. Daarnaast willen wij er zeker van zijn dat de deelnemer een huttentocht aankan en een doordachte keuze maakt.

1. Gratis fotolink (nieuw)
Tijdens de reizen worden door onze begeleiders ieder dag foto's en filmpjes gemaakt. Na de reis mailen wij iedereen een link zodat je al deze foto's en filmpjes gratis kan downloaden!

2. Genoemde reisbedragen (nieuw)
In het totaalbedrag zitten ook (mits van toepassing) de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte Consumentenbijdrage SGR à € 5,-, en verplichte Vliegbelasting à € 26,43.
Voorheen moest je dit ook betalen, maar werden deze bedragen pas later toegevoegd op de factuur . Hierdoor lijken de reizen een stuk duurder, maar dat is dus niet zo. 

3. Lees voordat je boekt de veelgestelde vragen om niet voor onverwachte verrassingen te staan Klik op deze link!

4. Cultuurverschillen 
Wat maakt reizen nou zo gaaf en interessant? 
Natuurlijk zijn dat o.a. het weer, de natuur, vriendschap, gave activiteiten, feesten, enz.
Maar het zet je ook aan het denken, je leert, je wordt geprikkeld en je ontwikkelt je kennis.  
De dingen kunnen dus heel anders zijn dan jij altijd hebt gedacht!

Daarom is het belangrijk dat je weet en begrijpt dat sommige dingen anders zijn dan wat je in Nederland gewent bent. En dat is mooi en waardevol. Hou bij deze reis dus rekening met andere waarden en normen, ander eten, andere smaken, een andere kijk op luxe, een andere kijk op netheid en prioriteiten. 

Datum & prijs
Vertrek: 28-08-2024 t/m 08-09-2024
Prijs: €2.076,50 volgeboekt
Reis info
Dagen: 12
Deelnemers: Min.7
Max.15
Zakgeld advies: +/- € 250,-
Locatie: Slowakije, Poprad, Slowakije
Opstapplaatsen:
PGB-specificatie
Begeleiding: €907,00
Kort verblijf: €1.030,00
Boek deze reis
Stel ons een vraag
28-08-2024 Reisnr: 26
volgeboekt

Prijs:
€2.076,50
Dagen:
12
Locatie: Slowakije, Poprad, Slowakije
Opstapplaatsen:
  • Nijmegen
  • Breukelen
  • Eindhoven - Zomer
  • Maastricht

Deelnemers: Min. 7
Max. 15
Zakgeld advies: +/- € 250,-

PGB-specificatie
Begeleiding: €907,00
Kort verblijf: €1.030,00
Bekijk deze reis
Cultuur:
Natuur:
Sport:
Structuur:
Verblijf: Slaapzaal Berghutten + hotel
Eten: Halfpension + lunch
Vervoer: Minibusjes

Heb je een vraag of wil je ook een brochure van Flow Reizen ontvangen? Klik op onderstaande button

Neem contact op met Flow Reizen